Matthias Brändle verlaat Geox voor Netapp

maandag 28 november 2011 om 15:28

Matthias Brändle heeft besloten niet te wachten tot Mauro Gianetti een nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden voor de Geox-ploeg. Gianetti zou dicht bij een akkoord met de Venezolaanse regering zijn, maar de 21-jarige Oostenrijker besloot eieren voor zijn geld te kiezen en voor een nieuwe ploeg te tekenen. Brändle rijdt in 2012 voor het Duitse ProContinentale Netapp.

Brändle maakte in 2010 zijn profdebuut bij ELK Haus en maakte vervolgens de overstap naar Footon-Servetto. Dit jaar verhuisde hij mee naar opvolger Geox-TMC. Tot een overwinning kwam het in 2011 niet, maar wel maakte hij deel uit van de selectie van Geox toen zijn kopman Cobo in het najaar de Ronde van Spanje won.

De Oostenrijker is al de negende renner die Geox na dit seizoen de rug toe keert. Ardila (Coldeportes CT), Colli (Team Type 1), Duarte (Coldeportes), Felline (Androni), Florencio (Katusha), Pelucchi (Europcar) en Ratto (Liquigas) vonden al een nieuwe werkgever voor 2012 terwijl oud-Tourwinnaar Carlos Sastre besloot om met pensioen te gaan. Kopman Denis Menchov zou in verregaande onderhandeling met Katusha zijn.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone