Matthias Brändle (32) hangt fiets aan de haak: “Ik ben de passie kwijt”

zaterdag 24 september 2022 om 16:01
Matthias Brändle (32) hangt fiets aan de haak: “Ik ben de passie kwijt”

foto: Cor Vos

Matthias Brändle is bezig aan zijn laatste weken als wielerprof. De 32-jarige Oostenrijker heeft op sociale media laten weten dat hij na dit seizoen zijn carrière beëindigt. De renner van Israel-premier Tech is “de passie en gedrevenheid” verloren.

“De tijd is gekomen om vaarwel te zeggen tegen iets waar ik echt van hield en waar ik meer dan de helft van mijn leven een passie voor heb gehad… Ik stop aan het einde van het seizoen als professioneel atleet”, begint het bericht van Brändle. “De tijd gaat zo snel voorbij en ik besefte me dat ik al een behoorlijk oude man ben, en misschien wat anders met mijn leven moet gaan doen.”

“Ik ben de passie en gedrevenheid kwijt, die nodig zijn om al deze opofferingen te maken, en in principe een half jaar van huis te zijn per jaar… Ik kan je vertellen, ik zal het trainen in de kou en het slechte weer ook niet missen”, zegt hij met een knipoog.

Brändle stond vooral bekend als tijdritspecialist. In zijn carrière werd hij zeven keer Oostenrijks kampioen tegen de klok en eenmaal nationaal kampioen op de weg, maar ook buiten zijn eigen land was hij succesvol. Zo won hij zowel een proloog (2015) en een tijdrit (2017) in de Ronde van België. De komende weken sluit Brändle af met Famenne Ardenne Classic (2 oktober), Sparkassen Münsterland Giro (3 oktober) en Parijs-Tours (9 oktober).

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 24 september 2022 om 16:57

Er was nog een tijd dat we hem stoer als 1 van de favorieten moemden bij tijdritjes maar dat lijkt ook al weer een eeuwigheid geleden.

2
Sammysosa 24 september 2022 om 17:50

Och wat zonde. Het blijkt keer op keer een weerbarstig en zwaar vak, emotioneel en lichamelijk. Jammer om weer zo een potentievolle renner te zien stoppen zonder dat alles dat er in zat er uit is gekomen.

1
Jachtluipaard van de Baroniese vlakke wegen 24 september 2022 om 16:37

Aan alles komt een eind. Z’n ambitiebal is geklapt !

0
Cornelius 24 september 2022 om 18:33

Pardon, „[ik ben] een behoorlijk oude man“, zegt een jonge knaap van 32. (-_-)ゞ゛

0
Marcus Aurelius 24 september 2022 om 23:05

Waarschijnlijk geen contract meer. Maar ja, zo klinkt het alleszins beter, in vergelijking met wild om je heen te schoppen als Jan Bakelants. Waarbij ik niet wil zeggen dat je je mening niet mag weergeven, ook als die niet is wat sommigen willen horen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone