Matthews tekent voor drie jaar bij Giant-Alpecin

Matthews tekent voor drie jaar bij Giant-Alpecin

foto: Sirotti

donderdag 4 augustus 2016 om 12:01

Sunweb-Giant heeft met Michael Matthews haar eerste nieuwe aanwinst voor 2017 gepresenteerd. De 25-jarige oud-Rabobank-renner komt over van Orica-BikeExchange en tekent voor drie jaar bij de ploeg van Iwan Spekenbrink. Dat meldt Giant-Alpecin in een persbericht.

Matthews: ‘Kijk er naar uit om me bij de ploeg te voegen’
“Ik ben erg blij met mijn transfer naar Giant-Alpecin”, stelt Matthews. “Ik heb de ploeg altijd bewonderd om hun aanpak van wielrennen als een teamsport. Hoe sterker en beter het team als collectief is, hoe beter de kansen op succes zijn voor de kopmannen in de finales. Ik heb er vertrouwen in dat ik hier het beste in mezelf naar boven kan halen, als renner en als individu. Het team werkt al een aantal jaar volgens hetzelfde recept voor haar kopmannen in verschillende type koersen. Ze hebben bewezen dat ze met die strategie fantatische resultaten neer konden zitten in de grootste wedstrijden op de kalender. In dat proces wil ik mijn steentje bijdragen en kijk er daarom naar uit om me bij het team te voegen.”

Spekenbrink in zijn nopjes
Met Bling heeft het nieuwe Sunweb-Giant een uitstekende zaak gedaan op de transfermarkt, omdat John Degenkolb volgens de geruchten spoedig een verbintenis tekent bij Trek-Segafredo. Teammanager Spekenbrink kan zijn geluk dan ook niet op: “We zijn ongelofelijk blij en trots dat we een renner als Michael hebben weten te contracten. Wij zetten altijd een hoge standaard en zijn erg ambitieus in onze doelen. Michael is een ontzettend getalenteerde renner en we zijn erg blij dat hij onze benadering herkent om hem zichzelf verder te laten ontwikkelen als renner. Michael heeft het karakter en de wil om zich te integreren in ons team. Wij kijken er naar uit om van dichtbij met hem te werken de komende jaren.”

Dit artikel delen:

50 Reacties

Timocycling 4 augustus 2016 om 12:04

Geweldige renner dit, pakt ritten in lastige ritten, kanshebber voor Milaan-Sanremo en Amstel Gold en pas 25! Topversterking als je het mij vraagt. Ook nog eens 3 jaar contract, goed gedaan!

Cyclingbruh 4 augustus 2016 om 12:09

Wow. Echt een super vette transfer.

aoyen 4 augustus 2016 om 12:10

Toffe renner, benieuwd of hij ook nog stappen kan zetten in het Vlaamse werk. Ander blijft San Remo het enige monument waar hij echt kan scoren.

Juice 4 augustus 2016 om 12:11

Top renner idd en zekerheid voor x overwinningen per seizoen. Alleen wel wat veel overlap met Dumoulin (AGR, klassement in rondes van een week)?

Frits des Jeux 4 augustus 2016 om 12:12

@redactie volgens mij tekent hij bijn Sunweb Giant zoals het vanaf 2017 heet als Matthews daar actief wordt ;)

Arry1337 4 augustus 2016 om 12:14

Juice… overlap met Dumoulin? Echt waar? Ik hoop maar dat je zo sarcastisch bent, want dat slaat echt helemaal nergens op

TeamNL 4 augustus 2016 om 12:15

Goede aankoop mits hij de juiste ploeggenoten rond zich heen heeft. Bij Orica zorgde Gerrans ervoor dat Matthews niet de juist ondersteuning had.

Koersmaniak 4 augustus 2016 om 12:19

Mooie transfer die Degenkolb kan vervangen.
Hopelijk zet hij nog stappen in de klassiekers en gaat het volgend jaar in de Tour ook beter, nu was hij onzichtbaar tot zijn ritoverwinning.

Eckhart 4 augustus 2016 om 12:22

Top transfer, iemand idee wrm hij weg ging bij orica? Geld, ondersteuning, uitdaging g?

jobo14 4 augustus 2016 om 12:22

Perfecte vervanger voor Degenkolb, natuurlijk wel minder in de kasseienklassiekers maar daarentegen wel een topper voor AGR en andere lastige aankomsten.

Kwiat 4 augustus 2016 om 12:24

Klasbak, dit jaar was er uitgezonderd in de Tour, er vaak net eentje sneller dan hem. Als hij nog iets rapper wordt kan hij nog veel meer winnen. De Gold Race zie ik hem sowieso nog wel een keer pakken.

branke 4 augustus 2016 om 12:25

Zullen ze volgend jaar nog wel op een Duitse licentie gaan rijden nu Degenkolb/Kittel en Alpecin weg zijn per 1-1-2017?

Wheely 4 augustus 2016 om 12:26

Past wel bij de ploeg, good vibes! Ik vind Bling wel een beetje een mooi weer renner, geef mij maar de wat rauwere types als Degenkolb, Kristoff en Sagan.

koos1 4 augustus 2016 om 12:26

Het gerucht ging natuurlijk al een tijdje, maar wel een toptransfer voor Giant/Sunweb. In wat zwaardere koersen zal hij z’n overwinningen wel gaan pakken en kan meedoen voor winst in Milaan-Sanremo, met geluk in de Amstel en de wat zwaardere (sprint)klassiekers als Hamburg.
Alleen nu Degenkolb vertrekt wordt de vlaamse klassiekersploeg wel erg mager, maar zoals zoveel ploegen zullen dat ‘het moet maar’ koersen worden zonder kopmannen.

vinz 4 augustus 2016 om 12:27

mooi inderdaad. zou degenkolb dan nog een pak meer verdienen dan matthews? anders zou giant die wel proberen te houden, neem ik aan.

LucasR 4 augustus 2016 om 12:29

Mooie transfer inderdaad! En potentieel ook wel een gast die de kasseien aankan. Heeft ‘ie zich eigenlijk nooit echt op gericht toch?

@Youri: ik zou deze zin even aanpassen:
“Michael is een ontzettend getalenteerde renner en we zijn erg blij dat hij onze benadering herkend om hem zichzelf verder te laten ontwikkelen als renner. ”
Los van het feit dat het hier herkent moet zijn, loopt de zin ook niet erg lekker.

Komi 4 augustus 2016 om 12:30

Blijft een verrassende transfer. Ondanks een ruzietje met Gerrans had ik het gevoel dat die prima zat bij Orica. Maar mooi gedaan van Giant.

Pingdo 4 augustus 2016 om 12:35

Bling heet niet voor niets Bling. Het is een echt mannetje, beetje een Thomas Dekker. En als je dan presteert, is er niets aan de hand, maar zo'n types worden niet altijd gewaardeerd in een team/peloton. Ik hoop dat hij zich van een andere kant laat zien bij Giant en de vrolijke, leuke Matthews wordt en niet de arrogante, betweterige Bling.

tendam 4 augustus 2016 om 12:41

De ideale vervanger voor Degenkolb natuurlijk. Of de flamboyante Matthews past bij de Twents-Duitse degelijkheid van Spekenbrink c.s. zullen we zien, maar op papier is het inderdaad een ‘droomtransfer’, zoals ze dat zelf noemen.

burgyv 4 augustus 2016 om 12:44

Volgens mij gaat Matthews vooral weg bij Orica omdat hij niet het volledige vertrouwen van de ploegleiding krijgt. Vooral Gerrans heeft hem altijd in de weg gezeten, maar voor de toekomst gaat Orica vol voor Chaves, Yates, Yates en Ewan. (zie ook hun aankopen)

Sanremo en Amstel zullen ongetwijfeld de belangrijkste doelen voor Matthews blijven. Maar zal hij zich ook ontwikkelen op de kasseien? of juist meer als pure sprinter?
Brengt me gelijk bij de vraag of Giant nog een nieuwe kopman gaat aantrekken voor de kasseien, Vanmarcke is nog vrij…

Tuubke 4 augustus 2016 om 12:46

@ Tendam: misschien juist wel goed voor beide partijen. Een beetje flair en branie kan Giant wel gebruiken en omgekeerd kan iemand als Spekenbrink de al te uitbundige kantjes van Matthews een beetje intomen.

klootje kriekeljon 4 augustus 2016 om 12:49

Wat zijn er toch veel steengoede jonge renners deze generatie. Hopen dat hij zichzelf weer beetje terug kan vinden want dit jaar viel het toch wat tegen.

Pillenboer 4 augustus 2016 om 12:57

Goede aanwinst!

Tutu888 4 augustus 2016 om 12:59

Erg benieuwd. Bij Orica was hij wel op zijn plek met de vrijbuitersmentaliteit daar. Met het ouder worden van Gerrans (die hem toch wel in de weg zat) vind ik het toch een verrassende move.

ChefSpijker 4 augustus 2016 om 13:07

@Wheely: Mooiweerrenner? Zeker door z’n uitstraling? Die Girorit die hij bijvoorbeeld won bergop was echt in hondenweer. Toen de helft van het peloton in de regen onderuit ging voor de slotklim.

Headlines

Materiaalzone

Populair