Matthews: “Sunweb wil bereiken wat ik hoop te bereiken”

Matthews: “Sunweb wil bereiken wat ik hoop te bereiken”

foto: Sirotti

donderdag 1 december 2016 om 16:49

Michael Matthews won ritten in de Giro d’Italia, de Vuelta a España en de Tour de France, maar mist nog een grote overwinning. Die hoopt hij de komende jaren bij Sunweb te behalen. “Zij hebben het juiste plan, op het juiste moment”, vertelt Bling aan Cyclingnews.

Steun
Hoewel Matthews het prima kon vinden bij Orica-BikeExchange, vond hij dat het tijd was om te vertrekken. Dat komt omdat de Australische formatie de komende jaren Johan Esteban Chaves, Adam en Simon Yates gaat ondersteunen. “Orica-BikeExchange is een ploeg waar ik me thuis voelde. Het was gemakkelijk geweest om te blijven en om te zien wat er zou gaan gebeuren. Maar ik wil altijd winnen. En de beste manier om te blijven winnen is om naar Sunweb te gaan, met de steun die zij me gaat geven.”

Klapper
Volgens Matthews, van wie Iwan Spekenbrink denkt dat hij Milaan-San Remo en de Amstel Gold Race kan winnen, heeft hij nog een klapper nodig om zich bij de wereldtop te voegen. “Sunweb heeft een goed plan voor mij de komende drie seizoenen. Het is fijn om te weten dat ze een plan voor de lange termijn hebben en laten zien hoe ze mij willen ontwikkelen. Zij willen bereiken wat ik hoop te bereiken. […] Ik heb het gevoel dat ik nog één grote zege nodig heb om door te groeien naar het volgende niveau. Ik denk dat ik op de deur klop en die overwinning snel komt. Daarna zal het balletje beginnen te rollen.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

Pizzi 2 december 2016 om 09:17

Stybar een rassprinter. Natuurlijk.

Peter de Grote 2 december 2016 om 11:06

@Arema: Arndt is een sprinter van 2de lijn net zoals Marezcko en Bauhaus. Gaviria en Démare zijn een mengeling van de twee. M.a.w. het zijn allebei allrounders op hun parcoursen en ze kunnen allebei ook een sprint dat je lichtjes bergop loopt wel winnen al schat ik de kansen van Gaviria hoger in op dat soort aankomsten in dan Démare.

Peter de Grote 2 december 2016 om 11:07

@Pizzi: Neem Stybar maar eens mee in een klein groepje naar de meet of als het lichtjes bergop loopt. Je gaat Stybar niet uit de top drie zien.

CrazyVonkyStyl3 2 december 2016 om 11:21

Volgens mij hanteert Peter de G een iets andere definitie van een rassprinter dan de rest van WF maar ik denk dat we het onderscheid allemaal begrijpen. De Cavendishes van deze wereld t.o.v. de meer allround-types met een goede sprint in de benen…durf geen voorbeeld te noemen ;)

Peter de Grote 2 december 2016 om 11:29

@Crazy: Dat bedoel ik inderdaad en mooie samenvatting.

schipperaar 2 december 2016 om 13:48

Een sprinter van de 2de lijn, ligt die voor of na de streep?

Fritsie 2 december 2016 om 14:30

Vaag verhaal

Peter de Grote 2 december 2016 om 16:38

@Crazy: Ik kan er gemakkelijk 10 op noemen die dat wel zijn ;)

schipperaar 2 december 2016 om 16:43

@peter
Toch al flink naam gemaakt na 15 reacties.

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone

Populair