Matteo Montaguti tekent bij Androni Giocattoli

zaterdag 10 november 2018 om 10:14
Matteo Montaguti tekent bij Androni Giocattoli

foto: Sirotti

Matteo Montaguti rijdt komend seizoen in de kleuren van Androni Giocattoli-Sidermec. Dat melden Italiaanse media vandaag. De 34-jarige Italiaan komt over van AG2R La Mondiale, waarvoor hij liefst acht seizoenen reed. In september kwam echter het nieuws naar buiten dat de wegen van Montaguti en teammanager Vincent Lavenu zouden scheiden.

“Dit is een belangrijke versterking voor onze ploeg”, reageert manager Gianni Savio, die zich al op de transfermarkt roerde en Montaguti als zesde aanwinst verwelkomt. “Matteo is een renner die in de WorldTour jarenlang zijn waarde heeft bewezen. Een serieuze professional met eigenschappen die perfect passen bij de geest en de mentaliteit van ons team.”

De Italiaan reed al dertien grote rondes, waarvan hij er twaalf uitreed – alleen de Vuelta van 2013 moest hij vroegtijdig beëindigen. Bij AG2R La Mondiale reed hij vooral in dienst van bijvoorbeeld Jean-Christophe Peraud, Domenico Pozzovivo en Romain Bardet. Af en toe mocht hij ook voor zijn eigen kans gaan en dit leverde hem onder meer ritwinst op in de Tour of the Alps.

Dit artikel delen:

4 Reacties

WernerFranke 10 november 2018 om 10:43

Goeie laatste 24 uur voor “renner zoekt ploeg” met Van Asbroeck en Montaguti.

0
Friso 10 november 2018 om 10:54

Zou er een verband zitten tussen die serie en het feit dat Montaguti en Van Asbroeck nu een contract hebben? In dat geval zou ik een verzoek willen doen voor een artikel: "Nietsnut zoekt suikeroom: Friso." :)

0
Mwielerfan 11 november 2018 om 01:28

Echt een goede voor deze ploeg. Had weinig om het lijf laatste paar jaar terwijl dat tien jaar geleden wel anders was

0
rahimns 11 november 2018 om 09:12

Wat voor spectaculaire dingen deed hij 10 jaar terug dan? Leuke knecht … beste prestatie was juist vorig jaar met zijn etappezege in de Tour of the Alps.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone