Mathijs Paasschens tekent tot eind 2024 bij Lotto Dstny: “Heb de nodige groeimarge”

maandag 29 augustus 2022 om 12:01
Mathijs Paasschens tekent tot eind 2024 bij Lotto Dstny: “Heb de nodige groeimarge”

foto: Cor Vos

De transfer van Mathijs Paasschens hing al in de lucht, maar is nu ook officieel bekrachtigd. De 26-jarige Nederlander vertrekt van Bingoal Pauwels Sauces WB naar Lotto Dstny, dat nu nog Lotto Soudal heet. Hij tekent voor twee seizoenen en volgt het voorbeeld van Arjen Livyns, die dezelfde overstap maakt.

Paasschens is geboren in Rotterdam, maar verhuisde op zijn derde met zijn ouders naar Vlaanderen. In 2019 werd hij prof bij Wallonie-Bruxelles. Voor deze ploeg toonde hij zich tijdens de grote voorjaarsklassiekers veelvuldig in vroege vluchten. “Die mentaliteit, altijd de aanval zoeken, matcht goed met de instelling bij Lotto Dstny. En evengoed kan ik mijn sterke punten inzetten om een vlucht te controleren in functie van Caleb Ewan of Arnaud De Lie.”

“Dit is een stap vooruit voor mij”, aldus Paasschens. “Het motiveert me om in een ploeg met zo’n professionele omkadering te gaan werken en het motiveert me ook om voor kopmannen te kunnen rijden die al bewezen hebben te kunnen winnen op het hoogste niveau. Volgens mij heb ik nog de nodige groeimarge. Bij Lotto Dstny kan ik die ten volle gaan benutten.”

Polyvalent
Volgens ploegbaas John Lelangue krijgt de Rotterdammer alle kans om zich te laten zien. “Hij heeft de afgelopen jaren duidelijk getoond wat hij in zijn mars heeft. We gaan hem begeleiden om een nog hoger niveau te halen. Hij is multi-inzetbaar en zal zeker zijn kans krijgen om zijn aanvalslust ook bij ons te tonen”, zegt de CEO van de Belgische ploeg.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Samamba 29 augustus 2022 om 12:15

De verwachte ProConti transfer voor Lotto dus.

0
oostrijck 29 augustus 2022 om 18:15

Niks tegen deze jongen, in tegendeel. Leuk voor hem dat hij dit contract heeft gekregen. Maar ik vraag me oprecht af of hij echt op WT niveau kan koersen. Ik twijfel daar wel aan. Ik krijg hierin graag ongelijk trouwens.

0
ssj 29 augustus 2022 om 20:46

Hij rijdt volgend jaar dan ook geen WT. Lotto gaat degraderen

0
Samamba 29 augustus 2022 om 23:31

Ik denk niet dat hij daarvoor gehaald wordt. Eerder om wat op kop te rijden in kleinere koersen waar er door iedereen naar Lotto wordt gekeken om te controleren. Meer zie ik er eerlijk gezegd ook echt niet in.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone