Mathieu van der Poel zet streep door WK veldrijden en de rest van zijn crosswinter
foto: Cor Vos
woensdag 5 januari 2022 om 10:41

Mathieu van der Poel zet streep door WK veldrijden en de rest van zijn crosswinter

Mathieu van der Poel komt deze winter niet meer in actie tijdens het veldrijden. De 26-jarige Nederlander van Alpecin-Fenix kampt met rugproblemen en wil dat optimaal laten genezen. Het WK veldrijden in Fayetteville slaat hij eind januari ook over. Hoe lang de regerend wereldkampioen in het veld aan de kant staat, is onduidelijk. “We plakken daar geen datum op”, klinkt het.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel berust in het feit dat hij zijn rug zal moeten laten herstellen met rust, al baalt hij natuurlijk wel. “Ik kan er niet veel over zeggen, het is niet anders. Door die rugpijn haal ik sinds de Tour de France mijn gewenste niveau niet meer en daar wil ik gewoon van af. De enige remedie blijkt een langere rustperiode te zijn en het zou dan ook stom zijn om deze periode nu weer te onderbreken en toch te proberen het WK te halen. Daar zijn we het allemaal over eens. Ook al is het erg zuur – ik heb tien keer op rij deelgenomen aan het WK veldrijden. Mijn trui niet kunnen verdedigen in Amerika is een echte domper.” 

Hij weet nog niet hoe lang hij aan de kant zal staan en wat de gevolgen zijn voor het klassieke voorjaar. MVDP kampt al langere tijd met rugproblemen, die werden verergerd na zijn harde val tijdens de olympische mountainbike-wedstrijd. Daarna won hij nog wel de Antwerp Port Epic, werd hij achtste op het WK en derde in Parijs-Roubaix. “Ik maak me geen zorgen over het verdere verloop van mijn carrière, maar het frustreert me op dit moment natuurlijk wel dat ik niet weet hoelang de rustperiode zal duren. Een datum en doelen stellen we pas voorop als dat op een onderbouwde manier kan. Tot die tijd doe ik wat ik kan.”

Van der Poel werd met zijn gekwetste rug nog tweede in Dendermonde – foto: Cor Vos

Gebroeders Roodhooft: “Zwelling zal verdwijnen door rust”
Binnen het management van het Belgische ProTeam hebben ze het volste vertrouwen in het herstel, hoeveel tijd dat ook mag vergen. “We willen het genezingsproces optimaal laten verlopen en dat kan niet als er tijdsdruk is met het oog op een eventuele deelname aan het WK in Fayetteville”, stellen Christoph en Philip Roodhooft. “Vandaar de beslissing om dit seizoen niet meer in actie te komen op de crossfiets. Medisch gezien is er geen nieuws te melden. Mathieu respecteert de rust die is voorgeschreven en de blessure wordt opgevolgd door de medische staf en de behandelende specialist.”

“Speculaties of het weken dan wel maanden zal duren zijn nergens op gebaseerd”, gaan de broers en teameigenaren van Alpecin-Fenix verder. “Het is op dit moment niet te voorspellen hoe snel de zwelling zal verdwijnen. De behandelende artsen zijn het er wel over eens dat ze effectief zal verdwijnen door rust. En dat is het belangrijkste, zowel voor Mathieu als voor het team. Hij zal zijn wegseizoen pas beginnen op het moment dat de blessure verleden tijd is én wanneer hij zich degelijk heeft kunnen voorbereiden. Momenteel heeft het geen zin om daar een datum op te kleven. We doen dat pas als dat steekhoudt.”

Van der Poel temidden van Philip (links) en Christoph Roodhooft – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
90 Reacties
Sorteer op:
5 januari 2022 10:43
Verstandig om rust te pakken tot alles helemaal is genezen.
    5 januari 2022 11:39
    van Aert heeft zich nu direct ingeschreven voor het wk veldrijden.
    5 januari 2022 12:18
    Dat geloof ik niet, alles wijst erop dat Wout dit WK gaat skippen.
    Dan maar duimen voor Pidcock als wereldkampioen.... Met als mogelijke keerzijde dat we hem nooit meer terugzien in het veld.
    5 januari 2022 12:21
    Kans lijkt mij niet zo groot dat WvA naar de VS gaat.

    Hij is als 1 van de beste wegrenners de cross ontgroeid. Maar hij heeft wel nog altijd maar 1 echt grote koers gewonnen, dus die gaat volop voor zijn voorjaarscampagne vermoed ik (en terecht).

    Na een gewonnen BK is hij blij om met een titel af te sluiten en bij verlies lijkt het al helemaal zinloos om nog naar het WK af te zakken.

    Velen vinden het in navolging van Adrie vanzelfsprekend dat van Aert het WK meepikt, maar ik geloof er eigenlijk niet zo in.
    5 januari 2022 12:42
    Maar 1 echt grote koers gewonnen is natuurlijk onzin. Milaan san remo, strade bianchi, gent wevelgem, de amstel gold race en ja winnen op de champs elyse staat toch ook behoorlijk hoog. Maar ik snap je punt dat hij nog veel meer grote koersen wil winnen en dat het wk veldrijden ondergeschikt moet zijn hieraan
    5 januari 2022 12:49
    Met Strade, GW en de tourritten heeft hij natuurlijk best veel grote koersen gewonnen, alleen Rundum die Bemelerberg hoort een bigfoot-voetnoot bij.
    5 januari 2022 13:04
    Ik wil van Aerts palmares niet downsizen, maar voor een grote kampioen is er toch nog wat werk aan de winkel.

    Bij Cancellara spreek je ook niet meteen over 3x Strade, bij Boonen is het niet van 5x Harelbeke, bij Sagan komen we pas later bij 3x Gent-Wevelgem, bij Museeuw of Gilbert hoor je niet direct 2x Omloop. Nu is van Aert een ander, veelzijdiger type maar toch… Het zijn de grote zeges die bij de mensen blijven hangen.

    Als het gaat over echte topkoersen, denk ik aan wereldtitels op de weg, monumenten (en grote rondes maar dat zal wellicht niet voor Wout zijn).

    Wat maakt 3, 4 of 5 wereldtitels in het veld dan uit? Puur mijn kijk erop, maar ik zou Fayetteville skippen, hoe jammer dat dan ook moge zijn voor het crosswereldje.
    5 januari 2022 13:53
    Dan moet je het anders verwoorden en aangeven dat hij pas 1 monument heeft gewonnen. Maar laat me voorop stellen dat ik het met je eens ben dat hij niet naar het wk moet gaan en echt focussen op de grootste koersen
    5 januari 2022 16:00
    Niet vergeten dat hij reeds een volwaardige carrière als crosser met dito palmares had.

    Zet wva op z’n 23 bij Patrick en ik steek mijn hand ervoor in het vuur dat zijn palmares er anders uit zou zien.
    (Dit is overigens allesbehalve een sneer naar jumbo)

    Nee ik vind best dat wva een groot kampioen is. Al zijn er kampioenen (al dan niet groot) met een rijker palmares.
    5 januari 2022 18:39
    Hij moet zijn palmares nog beginnen.. Idem als VdP of Alaphilippe.. Die hebben momenteel ook nog maar 1 monument gewonnen.
5 januari 2022 10:43
Heel jammer, maar je wist dat dit bericht eraan zat te komen. WK ligt voor het oprapen voor WvA.
Zuur.

Hopelijk dan een mooi WK tussen de drie kleine, sterke mannen.
    5 januari 2022 10:49
    Unieke kans voor Pidcock om dit jaar al de trilogie te voltooien. Drie keer podium zit er echt wel in.
    5 januari 2022 10:53
    Daar dacht ik ook al even aan @wheely
    5 januari 2022 11:06
    Ja Quinten Hermans is ook maar 1,74 meter
5 januari 2022 10:46
Hulde voor dit besluit, zal met pijn in het hart zijn.
5 januari 2022 10:48
WvA55-MvdP83
    5 januari 2022 10:49
    Wellicht closer zelfs nog, en 4-4
    5 januari 2022 10:49
    … koersdagen gemist door rugproblemen? ;)
    5 januari 2022 10:52
    MvdP vs WvA lost cx races since 1/10/2021 2-1. Gewoon even bij de feiten blijven, die liegen niet.
    5 januari 2022 11:33
    Head to head of zijn dit slechts verslagen tuinkabouters?
    5 januari 2022 11:59
    Ik gok dat 'ie doelt op het aantal berichten op WF. ;-)
    5 januari 2022 12:05
    Blessure statistiekje?
    5 januari 2022 12:42
    We zullen toch echt moeten wachten tot westmalle uit zijn coma ontwaakt vandaag.. laat ons niet langer in spanning!
5 januari 2022 10:50
Onduidelijk weer over mogelijk vervolg: mikken/hopen op Vlaams voorjaar, Waalse klassiekers, of waarschijnlijk later?
    5 januari 2022 10:54
    Omdat hij zelf niet zal kunnen ruiken vanaf wanneer hij pijn vrij is & het ook geen zin heeft een doel te stellen want dan kan het nu alleen maar tegen gaan zitten
    5 januari 2022 11:35
    Als het een wielerflitser als frustreert dat de duur van het genezingsproces ongewis is, dan moet je je eens voorstellen hoe pittig het voor de topsporter is die zijn ‘hele leven’ tot stilstand ziet komen. Klagen dat je in het ongewisse wordt gelaten (wat je in dit soort topics te vaak leest) voelt m.i. wat misplaatst aan.
    5 januari 2022 14:03
    Arme Mathieu zit nu de hele dag met Roxanne opgescheept. Dan zou ik echt niet weten wat te doen.
5 januari 2022 10:52
Ik hoop dat ie helemaal hersteld weer ten tonele verschijnt. En dan graag zo blijven koersen als voorheen:
Aanvallen omdat je het koud hebt.
Het veld aan stukken rijden om uit het gedrum te blijven.
De stenen uit de laatste kilometer van de strade rijden.
In Engeland het pak hoofdschuddend achter je over de finish laten bollen (met een duimpje van Trentin erbij)

NIET TERUGKEREN VOOR U GEHEEL HERSTELD BENT A.U.B.!!!
Dit is de kans om het echt helemaal in orde te krijgen!
    5 januari 2022 11:02
    Ik ben het hier helemaal mee eens, desnoods een verloren jaar. Beter dan de rest van je carrière door blijven modderen. Ga lekker op vakantie tot half februari. Stel geen doelen dit jaar en begin pas met serieus opbouwen als je zeker weet dat het maximaal tot rust gekomen is. Desnoods pas op het WK (wegwielrennen welteverstaan).
    5 januari 2022 11:11
    Als een jaar rust een garantie zou zijn op het geheel verdwijnen van de blessure, dan zou hij dat ook doen.

    Maar het allermoeilijkste is dat zelfs een heel jaar rust niet garandeert dat de blessure daarna niet alsnog weer opspeelt na een al te flinke inspanning. En dan ben je dus een jaar kwijt waarin je mogelijk op een paar uitgekiende piekmomenten (Vlaanderen, Roubaix, eerste Tourweek, WK Australie) alsnog geweldige dingen had kunnen doen.

    Echt een zeer moeilijke situatie dit.
    5 januari 2022 16:10
    2022 kunnen we denk ik gerust afschrijven ...
5 januari 2022 10:54
Volgens Hans Vandeweghe moet ‘ie stoppen met gamen. Uren aan een stuk in zo’n gamestoel, slecht voor de rug!
    5 januari 2022 11:03
    Waar zijn de tijden dat je dat gewoon onderuitgezakt op de bank deed? Of aan een oude keukentafel op een houten stoel met een zak chips, vettige muis en blikje goedkope energiedrank.
    5 januari 2022 11:13
    Hans Vandeweghe, naast Frank Heijnen één van mijn favo wielerschrijvers. Er zijn mensen die die man heel serieus nemen maar ik vermoed verregaand sarcasme bij die man.
    5 januari 2022 12:47
    Volgens mij moet ie inderdaad vaker van bil gaan. Een lage ontladingsfrequentie doet de spanning in de onderrug onnodig hoog oplopen. Kijk maar eens naar WvA, die heeft nooit last van z'n rug. En, niet onbelangrijk, z'n vrouw is heel gelukkig.
    5 januari 2022 12:51
    Topper in zijn vak, noemt een kat altijd een kat...zijn columns staan ook gewoon op het internet, al jarenlang, uuren leesplezier...
    5 januari 2022 13:00
    Terechte waarschuwing. Kans is groot dat ie tijdens zijn rust periode alleen maar meer gaat gamen.
    5 januari 2022 13:05
    Vandeweghe beweerde ooit dat schaatsen als sport veel ernstiger te nemen is dan veldrijden. Quantité négligeable.
    5 januari 2022 14:27
    Vandeweghe klapt gelik nen echte Geinteneir. Een gruute moale, ma een een iel klein ardje. Ne liefebber pur saun ma echt nie alles wa datiene veint zegt is zjuust.
    5 januari 2022 14:34
    Vandeweghe is een heerlijke cynicus en in het kamp van de sportjournalisten aan beide kanten van de grens één van de zeldzame figuren die van zijn (kritische) hart geen moordkuil maakt. Mag graag zijn stukken lezen en zijn optredens in de Tribune beluisteren.
5 januari 2022 10:56
De enig juiste oplossing, geen pappen en nathouden meer maar mikken op volledig herstel.
5 januari 2022 11:02
Dit is zonder twijfel de beste beslissing. Bedenk hoeveel schade deze blessure al te weeg heeft gebracht:

*De hele reden dat hij in Tokio zo graag die Sakura Drop wilde vermijden (terwijl hij van nature juist een fervent springer is) was om de impact op zijn al geirriteerde rug te minimaliseren. Zonder die val zou hij vermoedelijk zilver hebben gehaald. Zonder geïrriteerde rug gewedijverd om Olympisch goud.

*Daarna heeft hij een streep moeten zetten door het WK MTB 2021, waar hij zeer waarschijnlijk had gewonnen aangezien Pidcock er niet bij was en hij de rest vrij gemakkelijk aan kan.

* Bij het WK op de weg 2021 mistte hij duidelijk zijn topvorm. Normaal gesproken lost hij nooit op een simpel Vlaams hellinkje. Dan was hij dus met Alaphillippe meegereden.

* En nu dus ook het WK Veldrijden 2022, waar hij zonder Van Aert 95% kans op de titel had gehad.

De rugblessure heeft hem dus een goede kans op een historische triple ontnomen. En ik denk niet dat hij in de toekomst ooit nog zo gulzig en vrij van disciplines kan switchen.

Laat ik het zo zeggen: we kunnen nu al constateren dat MvdP's CV nooit helemaal zal reflecteren hoe onvoorstelbaar goed deze coureur in zijn beste dagen was. Dat is spijtig.
    5 januari 2022 11:28
    Alvast een stevige inzending voor mooiste aannames van 2022. Eigenlijk allemaal neerkomend op 'Als hij beter dan de rest geweest was was hij hij beter dan de rest geweest'.

    5 januari 2022 11:43
    @Alucard, Ik hoop niet dat jij op de beurs met mijn pensioengeld aan de slag bent. Wat een aannames.....

    5 januari 2022 12:30
    @alucard. En dan er bij te bedenken dat hij wist dat die plank weggehaald zou worden. Meerdere teamgenoten hebben hem het verteld. Maar het blijft onder een triest gegeven.
5 januari 2022 11:06
Dit zat er al een tijdje aan te komen, maar het blijft een spijtig gebeuren en een gevoelsmatig moeilijke beslissing. Veel beterschap Mathieu!
5 januari 2022 11:09
Heel veel beterschap en hopelijk een snel herstel
5 januari 2022 11:13
Jammer voor het veldrijden, ik hoop dat (als zijn rug het toestaat) hij vanaf volgend seizoen terug gaat crossen en dat het hier niet bij blijft.
Goed dat er nu duidelijkheid is over de rest van zijn veldritseizoen, veel beterschap Mathieu!
5 januari 2022 11:14
Al die ploegen zijn "professioneel", maar net zoals Remco vorig jaar en zoizo nog vele andere, worden ze toch veel te vaak met klachten al terug op hun fiets gesmeten... om dan na een weerbots ineens het licht te zien. Iemand een verklaring?
    5 januari 2022 11:24
    Ja het blijft een menselijk lichaam en geen machine, dus het kan altijd anders reageren dan verwacht (en zeker als de renner zelf te gretig is om terug te keren).

    Al vond ik het vorig jaar in aanloop naar het WK al een raar verhaal (ook door de wazige communicatie). Daar leek het er al op dat ze te veel met de korte termijn bezig waren. Enerzijds kon Matje niet eens trainen, maar anderzijds start ie wel op het WK en in Roubaix.

    Uiteindelijk was ie daar wel op niveau, maar wellicht met veel oplapwerk dat niet tot een grote overwinning heeft geleid en misschien wel onverantwoord was voor een renner die nog vele jaren te gaan heeft.

    Anderzijds moet ie misschien wel gewoon met een zekere mate van rugklachten leren leven, zoals wellicht ook Bernal. De toekomst gaat het uitwijzen, maar ik schrijf hem zeker nog niet af.
    5 januari 2022 11:26
    Ach welke renner heeft geen pijn? Dit was in het begin ook lastig te zien en dan weet je ook niet of je rust moet nemen of dat het vanzelf wel over gaat.
    5 januari 2022 11:29
    Geen verklaring anders dan "commercie" @Rendo, maar ik wilde eigenlijk reageren op het woord "Weerbots".... Briljant! Nog nooit gehoord, maar briljant!
    5 januari 2022 13:02
    @Alfons, zeker en vast dat het uiteindelijk ook maar mensen zijn. Maar ze verwachten precies wel dat het machines zijn. De supporters, de sponsors, maar ook het team zelf. Zo vaak willen ze zo snel mogelijk terug op hun ros knallen, maar zegt het lichaam anders. En ook aan de tegenstrijdige stoor ik mij enorm.
    Het zal idd een verhaal zoals Pinot en Bernal kunnen worden waar ze voorzichtig mee moeten omspringen.

    @Posterix, daar vrees ik ook voor dat dat meestal de uiteindelijk doorslag geeft :-/
    En vele dank voor het compliment :-D
    5 januari 2022 13:43
    De verklaring is m.i. dat een absolute topsporter van jongs af aan niet de grenzen van zijn lichaam accepteert en respecteert, maar de grens door deze stelselmatig te overschrijden opschuift en opschuift. Zullen er veel topwielrenners zijn die 's ochtends pijn en klachtenvrij opstaan? Ik denk dat die amper bestaan.
5 januari 2022 11:27
Rugproblemen kunnen je je carrière kosten. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Pas weer koersen als de problemen opgelost zijn. Wel frustrerend natuurlijk. Als de longen en de benen sterk zijn, maar de rug "nee" zegt. Overdaad schaadt, ontdekt Matthieu nu ook.
    5 januari 2022 13:18
    Pinot is een jaar zoet geweest met zijn rug. De vraag bij hem is of hij zijn oude niveau weer kan halen. Het voordeel voor MVDP is dat hij iets jonger is.
5 januari 2022 11:28
Daarmee lijkt me de deelname van Wout aan het WK ook wel vast te staan. Lijkt me toch niet dat die een bijna gegarandeerde regenboog laat lopen.
    5 januari 2022 11:32
    Eigenlijk zou het voor de trui dan beter zijn als Pidcock en Van Aert ook niet gaan. Dan is de trui tenminste nagenoeg het hele jaar te zien in het veld.
    Doet ie alleen geen recht aan "de beste verdient de trui", maar dat is toch al niet zonder MvdP en evenuteel zonder Van Aert.
    5 januari 2022 11:37
    van Aert heeft zich nu direct in geschreven voor het wk veldrijden.
    5 januari 2022 11:37
    Een ‘gegarandeerde regenboog’ is wel vaker eens misgelopen. ;-)

    Het blijft een WK van 1 dag. Van Aert kan minder zijn, of de anderen (Pidcock, Iserbyt, Aerts) kunnen beter gepiekt hebben, je kan je ketting eraf trappen in de eerste ronde of 4 keer lek rijden.

    Die quasi zekerheid van winst of verlies heb je nooit, met of zonder vdP.
    5 januari 2022 11:41
    @alfons, je vergeet het woordje 'bijna' ervoor. Tuurlijk kan er van alles gebeuren, maar de rode loper ligt wel uit. De omstandigheden kunnen bijna niet beter. Volgend jaar doet vdp wellicht weer mee, of is Pidcock een jaar sterker.
    5 januari 2022 11:55
    Ik vind het idee ‘van der Poel doet niet mee, dus ik kan nog eens winnen’ wat te simpel.

    Uiteraard is vdP de beste veldrijder van de afgelopen jaren, maar van Aert heeft hem in het verleden ook 3 keer op rij geklopt op het WK.

    Ik denk niet dat de aanwezigheid van Mathieu doorslaggevend is, maar gewoon het gevoel na het BK. Is de frisheid er nog, wat zeggen de waardes, hoe verteert doorgaans Wout zo’n verre reis, welk programma op de weg volgt er, enz.

    Zijn dominantie in het veld de laatste weken zal hem misschien wat richting Fayetteville duwen, maar ik denk dat het verstand toch meer met de weg bezig is. Daar valt de echte glorie te rapen.

    En een WK blijft iets apart, vraag dat maar aan Sven Nys.
5 januari 2022 11:34
Hopen op een volledig herstel tegen het einde van de zomer en gevolgd door een volledig veldritseizoen.
    5 januari 2022 11:42
    Arie, een man die precies weet wat 'ie wil.
    5 januari 2022 11:56
    Ik heb begrepen Mathieu voor de komende winter Curling overweegt. Ik zou het van harte toejuichen, alhoewel je daar ook steeds moet bukken.
    5 januari 2022 13:20
    Misschien eens gaan schansspringen? Schijnt een goede basis te zijn voor wielrennen.
    5 januari 2022 13:23
    Hopelijk stopt dat veldrijden in de winter en zit ie voortaan in warmer oorden om daar wat op z'n wegfiets te werken aan het duurvermogen dat ie nodig heeft om een volledig voorbereid XCO seizoen aan te vangen. Beter dan tegen Janneke, Mieke en de kat van Wout van Aert te ploeteren rond een nietszeggend voetbalveld in Tollembeek voor een gele badeend en een set douchekoppen.

    ;-p
5 januari 2022 11:42
Pinot ook al heel het jaar last gehad van de rug, zelfde blessure?
    5 januari 2022 15:13
    Dat zou kunnen.

    Het zou echter ook kunnen dat het 1 van de andere 1001 opties qua rugproblematiek betreft....
5 januari 2022 11:48
Hoe zit het dat met trainen? Afgelopen week verscheen er nog een rondje op Strava van hem.
    5 januari 2022 12:05
    Hij had het woordje 'niet' gemist toen ze hem 'Mathieu, je moet niet gaan trainen vandaag' vertelden.
    5 januari 2022 12:44
    Dat ommetje kun je toch geen trainen noemen. Voor een beroeps is dat hetzelfde als voor ons naar de bakker fietsen. Al zullen de meesten hier dat wel met de auto doen.
    5 januari 2022 13:24
    Even spanning er op. Doet het nog zeer? Ja. Oke, naar huis,
    5 januari 2022 13:48
    Romāns Vainšteins maakt de beste Wielerflits grap van het prille jaar 2022. Scherp.
5 januari 2022 11:56
Grappig dat de consensus was dat Bernal zijn oude niveau nooit zal halen maar we geloven wel allemaal in Matjes herstel.
    5 januari 2022 13:51
    Zegt dat iets over Bernal, van der Poel, of over de huiskamer doctoren op Wielerflits? De grote constante is dat de waan van vandaag wordt verlengd naar de nabije en verre toekomst, de redenatie die je ook veel ziet bij kleine kinderen.
    5 januari 2022 15:44
    Wat een gelul weer. Zowel bij Bernal als Pinot als D. Van der Poel is het duidelijk dat rugblessures voor chronisch terugkerende ongemakken blijven zorgen. Het is heel logisch om te veronderstellen dat Mathieu ook dit risico loopt.
5 januari 2022 12:09
Toch domper, de hoogtijdagen van Wout versus Mathieu liggen nu achter ons??
    5 januari 2022 12:40
    Mwa het is nog te vroeg om vdp's nationaliteit af te nemen.
5 januari 2022 12:49
Zo zie je maar weer. Trainen met zware gewichten maakt meer stuk dan je lief is. O nee, wacht, ze weten nog steeds de oorzaak van die zwelling niet.
    5 januari 2022 13:28
    Verkeerde gamehouding lees ik hier net.
    5 januari 2022 14:13
    Ik moet inderdaad beter gaan lezen. Wat me dan ook nog zorgen baart, is dat MvdP meer gaat rusten, wat dan zou kunnen betekenen dat ie nog meer zal gaan gamen. Ikzelf ben er mee gestopt na een maandje Tetris.
5 januari 2022 18:03
Ik heb wel te doen met Mathieu dat zijn carrière op deze manier moet worden onderbroken vr
5 januari 2022 18:04
Ik zo willen dat al zwartkijkers een andere sport kiezen om iemand af te zeiken
    5 januari 2022 19:10
    Eens, net als het veldrijden af te doen als minderwaardige sport.
5 januari 2022 19:10
Ojee... en geen strade bianche of de Tirreno?

Reacties zijn gesloten.