Mathieu van der Poel zet puntjes op de i voor Milaan-San Remo

donderdag 16 maart 2023 om 08:54
Mathieu van der Poel zet puntjes op de i voor Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Zaterdag is het zover: dan staat de 114e editie van Milaan-San Remo op het programma. Mathieu van der Poel is een van de favorieten voor de overwinning. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck verkende woensdag nog eens de finale. Eerder in de week leverde hij ook een flinke inspanning op wielerplatform Zwift.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van der Poel heeft zijn verkenning van Milaan-San Remo al achter de rug. De 28-jarige renner reed woensdag rond op het parcours en bracht (uiteraard) ook een bezoekje aan de beklimming van de Poggio. Van der Poel stond al drie keer aan de start van ‘La Primavera’. Vorig jaar eindigde hij als derde, in 2021 was hij vijfde en bij zijn debuut finishte hij als 13e.

Instanews image

foto: Instagram Mathieu van der Poel

Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-San Remo 2023 – Zware finale of voor de sprinters?

Voor Van der Poel staat deze week, na een zware Tirreno-Adriatico, in het teken van rusten. Toch reed hij dinsdag nog een koers, op het wielerplatform Zwift welteverstaan. Van der Poel deed namelijk mee aan de Tour of Watopia, een virtuele koers over 70,6 kilometer, met naast de Nederlander nog 287 amateurs aan de start.

Van der Poel stopte na een stevige inspanning na 1u36’45” met trappen. Zijn hartslag piekte onderweg even naar 194. Zaterdag zal hij dus weer in actie komen, maar dan op een gewone wegfiets, in de 114e Milaan-San Remo.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Geit in mijn Kelderman 16 maart 2023 om 09:10

Ik wil echt niet flauw doen over de redactionele keuzes omdat ik weet hoeveel werk de mannen erin steken, maar in dit stuk staat zo weinig relevante informatie dat ik vermoed dat het een advertorial is.

5
Romāns Vainšteins 16 maart 2023 om 09:23

Hij pakte zijn CANYON, zette deze op ZWIFT, nam een ferme slok 4GOLD enne de rest is history. Mocht hij er aankomende zaterdag reeds op de Cipressa zielig af moeten kan dat dus allemaal overboord.

1
Romāns Vainšteins 16 maart 2023 om 09:08

Op de i in Milano staat maar 1 puntje.

-2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone