Mathieu van der Poel zegeviert in Lille na spannende slotronde
Foto: Jos Kafoe (archief)
zaterdag 4 februari 2017 om 16:05

Mathieu van der Poel zegeviert in Lille na spannende slotronde

Mathieu van der Poel heeft zich gerevancheerd voor het verloren wereldkampioenschap veldrijden. De Nederlander wist Wout van Aert nu wél te verslaan, in de thuiscross van zijn concurrent nota bene. De twee toppers zorgden in de slotronde voor een spannende strijd. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Kat-en-muisspel
Het bleek vandaag op het parcours van Lille niet mogelijk om een groot gat te slaan. Iedere poging om weg te rijden werd snel weer teniet gedaan. Dat zorgde voor een tactische cross.

Lars van der Haar probeerde op het einde van de wedstrijd te profiteren van het kat-en-muisspel. De Nederlander verraste tot twee keer toe met een aanval vanuit de achtergrond, in de hoop dat de rest naar elkaar zou kijken, maar hij werd beide keren weer teruggehaald.

Het gevolg was dat vijf renners de laatste ronde in gingen: naast Van der Poel, Van Aert en Van der Haar zaten ook Tom Meeusen en Kevin Pauwels mee vooraan. Corné van Kessel deed eveneens lange tijd goed mee, maar hij moest op het einde afhaken en werd uiteindelijk zesde.

Spannende slotronde
In de eerst helft van de slotronde lag Meeusen op kop, totdat Van der Poel hem passeerde. Wat volgde was een spectaculair slot van de cross. Dat begon al bij de reactie van Van Aert op de versnelling van zijn concurrent. De wereldkampioen slipte met beide wielen weg in de modder, maar hij wist ternauwernood een val te voorkomen. Wel remde hij door zijn manoeuvre Van der Poel een beetje af.

Van Aert kwam vervolgens op kop te liggen, maar Van der Poel nam de leiding niet lang daarna weer over dankzij een knap genomen bocht. De Nederlander stapte van zijn fiets en dwong de wereldkampioen daardoor naar de buitenbocht.

Van der Poel sloeg dankzij deze actie een klein gaatje. Van Aert kon dat verschil niet meer dichten. Integendeel: Van der Poel rook bloed en kwam met vier tellen voorsprong over de meet. Van Aert wist wel de sprint voor plek twee te winnen.

Uitslag Krawatencross in Lille 2017
1. flag-nl Mathieu van der Poel in 1u02m40s
2. flag-be Wout van Aert op 4s
3. flag-be Tom Meeusen in z.t.
4. flag-be Kevin Pauwels in z.t.
5. flag-nl Lars van der Haar op 6s
6. flag-nl Corné van Kessel op 42s

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2017 22:35
Als WvA al sterker was, dan scheelde het een haar; toen MvdP stil stond en daardoor op achterstand raakte, en WvA met alle geweld wilde wegrijden, haalde MvdP m terug, ook al duurde dat even.
Andersom ook, overigens.

Na afloop was trouwens WVA flink buiten adem, zelfs nog minuten na de cross toen ie werd geinteviewd. MvdP helemaal niet, en was relaxed.
4 februari 2017 22:44
Opvallend dat de niet-sterkste veldrijder de Wereldbeker wint, 1ste staat op de UCI-ranking, wereldkampioen wordt, Belgisch kampioen, de DVV op zak steekt en 2de staat in de Superprestige.
4 februari 2017 22:57
Hoop geblaat hier zeg.

Erg mooie cross gezien vandaag. Jullie kunnen beter naar Mathieu en Wout kijken vandaag. Geen gejammer van beide heren.
5 februari 2017 07:47
Max sorry maar als Adri paaltjes in de grond slaat is het niet goed en als hij het niet doet dan is er ineens het gebrek aan vettige crossen en zijn volgens jou de ondergronden dit jaar meer in het voordeel van van mathieu...het is ook nooit goed, geniet van de cross. En vergelijk niet met de vlaminck of Merckx kom op zeg, da was een heel andere tijd en ondanks prestaties van wout en Mathieu de laatste jaren nog lang niet te vergelijken met de prestaties van die eerste 2.
5 februari 2017 08:42
Edit redactie: Waarvan akte

Reacties zijn gesloten.