Mathieu van der Poel wint MTB-wedstrijd in Beringen

zondag 10 april 2016 om 16:49
Mathieu van der Poel wint MTB-wedstrijd in Beringen

Foto: Marcel Koch

Mathieu van der Poel heeft de mountainbikewedstrijd in het Belgische Beringen gewonnen. De 21-jarige Nederlander kwam in de eerste wedstrijd van de Benelux Cup solo als eerste over de finish. Hij reed in Beringen zijn eerste wedstrijd na een rustperiode.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Van der Poel reed lange tijd solo, maar na kettingproblemen kreeg hij gezelschap van Jens Schuermans. In de slotronde wist hij zijn medevluchter te lossen, waarna hij alleen als eerste de finish passeerde.

“Ik koos dus voor een rustige start en langzaam opschuiven naar het front”, blikt Van der Poel terug op de site van zijn ploeg. “Mijn eerste aanval plaatste ik drie ronden voor het einde en was meteen de goede. Ik had snel een halve minuut voorsprong bij elkaar, maar ik werd verderop geplaagd door een aflopende ketting. Dat liet Jelle Schuermans toe bij mij aan te sluiten. Ik wachtte op een steil stuk in het begin van de laatste ronde om hem weer af te schudden. Mijn overwinning kwam niet meer in het gedrang.

Over twee weken staat hij aan de start van de wereldbekerwedstrijd in het Australische Cairns. Begin mei rijdt Van der Poel het EK in het Zweedse Husqvarna. Begin juni volgt het WK in het Tsjechische Nove Mesto. Zijn uiteindelijke doel is deelname aan de Olympische Spelen in Rio.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wheely 10 april 2016 om 17:09

Hoera! :D

0
walkowiak 10 april 2016 om 17:39

was er tegenstand op wereldnivo????
zou wat zijn als hij olympisch kampioen wordt. (lekker verder dromen)

0
BlancoProCycling 10 april 2016 om 18:28

Jens Schuermans is ook nog een talentvol klimmer toch?

0
titanio82 10 april 2016 om 20:40

@BlancoProCycling, Talentvolle klimmers moeten het zowiezo tegen ons super multi talent en fiets artiest afleggen. De stoemperts overigens ook wanneer dit raspaard in topvorm is.

0
carlieman 10 april 2016 om 21:46

nee de echte toppers stonden aan de start in Zwitserland, Schuermans die 2e werd was vorig jaar bij de beloften iemand die zo ongeveer de 5e plek waard was in world cups.
Al blijft het wel knap dat vdp wint hoor. Ik ben benieuwd hoe hij het zal doen in de world cup in Cairns

0
Har77 11 april 2016 om 09:16

Klopt toch Van Houts hier, “onze” no.1 mtb-er.
https://vimeo.com/162278527

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone