Mathieu van der Poel vreest voor operatie aan knie

dinsdag 29 september 2015 om 17:50
Mathieu van der Poel vreest voor operatie aan knie

Het herstel van Mathieu van der Poel loopt veel trager dan verwacht. De wereldkampioen veldrijden kampt al een tijd met een knieblessure en mist daardoor mogelijk een groot deel van het seizoen.

Morgen werkt hij een lichte training af en dan moet blijken hoe de knie reageert. “Als ik voel dat de knie nog altijd geïrriteerd raakt, zal ik me moeten laten opereren”, vertelt hij aan BN De Stem. Veel vertrouwen heeft hij niet in de test. “Ik ben er bang voor”, klinkt het somber.

Bij een operatie is het maar de vraag wanneer Van der Poel eindelijk de competitie kan hervatten. “Dan kan ik me hooguit nog richten op de kampioenschappen in januari.” Het WK in het Belgische Zolder staat voor 31 januari op de agenda.

Linkerknie zorgt voor problemen
De renner van BKCP-Corendon liep de blessure in augustus op bij een val in de Ronde van de Toekomst. Aanvankelijk luidde het advies om een weekje aan de kant te blijven, maar dat bleek veel te positief ingeschat. Waar eerst zijn rechterknie voor problemen zorgde, blijkt nu zijn linkerknie de boosdoener.

“Ze denken nu dat bij die val ook de linkerknie is geraakt”, zegt de 20-jarige Nederlander. “Dat viel eerst niet op, maar omdat het peesblad rond de knie op een of andere manier is ontstoken, moet het wel iets met die val te maken hebben gehad.”

Dit artikel delen:

28 Reacties

koos1 30 september 2015 om 08:40

Dat is natuurlijk een zwaar balen bericht, maar een voordeel heeft hij. Laat Van Aert en de anderen Belgen maar leeg rijden in alle klassementen en koersen, dan wint een frisse Van der Poel het WK wel. En erna hopelijk wat meer koersen op de weg, Lotto-Jumbo houd vast wel een plekje in de ploeg vrij voor Van der Poel.

0
Borsje 2 oktober 2015 om 21:01

Mvd P Toch geopereerd! ('verwijdering bovenste peesblad over de knieschijf'?)

0
Borsje 2 oktober 2015 om 21:55

MvdP moet sowieso 3 weken wachten alvorens weer op de fiets te klimmen.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone