Mathieu van der Poel rijdt ook Superprestige Gavere en Heusden-Zolder
foto: Cor Vos
dinsdag 8 december 2020 om 14:58

Mathieu van der Poel rijdt ook Superprestige Gavere en Heusden-Zolder

Aankomende zaterdag is het moment daar: Mathieu van der Poel maakt tijdens de Scheldecross in Antwerpen zijn rentree als veldrijder. De wereldkampioen voegt ook twee extra veldritten aan zijn programma toe, weet WielerFlits. Van der Poel zal namelijk aan de start staan van de Superprestigecrossen van Gavere (13 december) en Heusden-Zolder (26 december).

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dit betekent dat de renner van Alpecin-Fenix meteen zal beginnen met een dubbel crossweekend. De Nederlander zal in de maand december geregeld in actie komen. Na de crossen in Antwerpen en Gavere trekt Van der Poel naar Namen (voor de Wereldbeker), Herentals (X2O Badkamers Trofee) en dus Heusden-Zolder.

Verder zal hij nog deelnemen aan de Ethias Cross van Bredene, de X2O-cross van Baal, het NK veldrijden in Zaltbommel, de cross in Hamme en het WK in Oostende.

Wout van Aert
Van Aert, die al enkele crossen in de benen heeft, ontbreekt komend weekend in het veld. De renner van Jumbo-Visma verblijft op dit moment in Spanje voor een tiendaagse trainingsstage. In Namen (20 december) is hij er weer bij, aangezien Van Aert heeft besloten om deze wereldbekercross alsnog aan zijn programma toe te voegen. Meteen het eerste duel tussen beide toppers.

Van Aert zal verder nog meedoen aan de crosssen in Herentals en Baal, het BK in Meulebeuke, de veldrit van Hamme en de mondiale titelstrijd in Oostende. Al bestaat nog de kans dat ook hij Heusden-Zolder en Bredene aan zijn agenda toevoegt. Daar is nog geen uitsluitsel over.

Voorlopig programma Mathieu van der Poel
flag-be 12 december – X2O Badkamers Trofee Veldrijden Antwerpen
flag-be 13 december – Telenet Superprestige Gavere
flag-be 20 december – Wereldbeker Namen
flag-be 23 december – X2O Badkamers Trofee Veldrijden Herentals
flag-be 26 december – Telenet Superprestige Heusden-Zolder
flag-be 30 december – Ethias Cross Bredene
flag-be 1 januari – X2O Badkamers Trofee Veldrijden Baal
flag-nl 9 januari – NK veldrijden in Zaltbommel
flag-be 23 januari – X2O Badkamers Trofee Veldrijden Hamme
flag-be 31 januari – WK veldrijden in Oostende


Voorlopig programma Wout van Aert
flag-be 20 december – Wereldbeker Namen
flag-be 23 december – X2O Badkamers Trofee Veldrijden Herentals
flag-be 1 januari – X2O Badkamers Trofee Veldrijden Baal
flag-be 9 januari – BK veldrijden in Meulebeke
flag-be 23 januari – X2O Badkamers Trofee Veldrijden Hamme
flag-be 31 januari – WK veldrijden in Oostende

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
8 december 2020 15:37
Is Wout van Aert in Namen nu eindelijk bevestigd?
8 december 2020 15:41
ah, dan kunnen we weer eens echt cross gaan kijken ;)
    8 december 2020 16:12
    Ja idd, dat gekrabbel naast de kantlijn van die Iserbyt is niet om aan te zien :-) Ik ben echt benieuwd wat die jongen kan op de weg.
    8 december 2020 16:19
    vermoed niet zoveel, op het bk op de weg was hij mee met die grote groep maar moest als één van de eerste lossen dacht ik. Sweeck deed het in ieder geval beter.
    8 december 2020 17:01
    BK was natuurlijk ook geen ideaal parcours voor Iserbyt. Als hij zich zou focussen op het klimwerk, denk ik niet dat hij een mal figuur zou slaan. Hij heeft een vrij hoge VO2-max en trapt stevige wattages voor het lichtgewicht dat hij is. Maar we moeten uiteraard niet van iedere veldrijder een wegrenner maken.
    8 december 2020 17:29
    Voor mijn gevoel ligt de kracht van Iserbyt op het remmen, draaien en weer optrekken; het korte explosieve werk.
    Ik denk daarom dat hij in basis wat minder geschikt is voor het wegwielrennen, waar ongeacht het parcours het meer gaat om duurinspanningen. En dat hij daarom beter kan blijven doen waar hij goed in is: weilandfietsen!

    Maar dat is mijn inschatting van buitenaf... Misschien dat zelf MTB-en wel meer bij hem past dan wegwielrennen...
    8 december 2020 20:35
    Ik zou Eli wel eens de Muur van Hoei op willen jagen. Dat moet hij toch wel kunnen.
8 december 2020 20:15
Potverdorie veel zin in. Ben benieuwd wat hij al kan laten zien. Namen ook wel een wedstrijd om naar uit te kijken.
8 december 2020 20:33
De terugkeer van de Messias!
8 december 2020 22:30
Is een seizoen met 100% overwinningen mogelijk?
    8 december 2020 22:51
    Het zou wel mogelijk moeten zijn, vorig jaar won hij 24 crossen van de 25 die hij reed dacht ik. Maar met de toenemende focus van hemzelf op de weg en mountainbiken OS volgend jaar + een niet stilzittende concurrentie vind ik het zelfs voor hem wat twijfelachtig.
9 december 2020 07:02
De baas is terug, kan de rest weer om P2 strijden :)
9 december 2020 10:11
Weet iemand hoe ik via internet de crossen die door Telenet, VTM en Proximus worden uitgezonden kan zien, ik woon in het buitenland en kan alleen de VRT ontvangen.Helaas is de nederlandse Eurosport uit mijn pakket verwijderd en de NOS zend natuurlijk weer dat oersaaie schaatsen uit.
    9 december 2020 11:35
    De crossen van VTM kan je gewoon op hun website zien als je een account aanmaakt(althans vanuit Nederland zonder VPN). Tiz-cycling ook altijd beelden op Internet van het veldrijden.
9 december 2020 13:18
De voorbereiding lijkt me door het langer durende wegseizoen en de afsluitende hersenschudding nou niet bepaald ideaal. VDP zal echt wel mee spelen maar de dominantie van vorig jaar verwacht ik niet, zeker niet in het begin van zijn crossseizoen.

Reacties zijn gesloten.