Mathieu van der Poel toont klasse met nieuwe ritzege en eindwinst in Mayenne

Mathieu van der Poel toont klasse met nieuwe ritzege en eindwinst in Mayenne

Foto: Nico Vereecken / Photonews

zondag 4 juni 2017 om 16:37

Mathieu van der Poel steekt in hoogvorm. Nadat hij gisteren al de tweede etappe van Boucles de la Mayenne met twee vingers in de neus won, wist hij ook de derde en laatste etappe op zijn naam te schrijven. Hij mag daardoor voor het eerst een rittenkoers op profniveau op zijn palmares bijschrijven.

Al vroeg in de etappe werd de leiderstrui van Van der Poel aangevallen; Lilian Calmejane en Christophe Riblon demarreerden. De klassementsaanvoerder stuurde zijn ploeg Beobank-Corendon in de achtervolging, waarna de twee Fransen teruggepakt werden. Zes nieuwe vluchters zagen vervolgens hun kans schoon, maar kregen nooit meer dan twee minuten.

Op zes kilometer van de finish volgde een algemene hergroepering, waarna een chaotische slotfase volgde. Aanval na aanval volgde op de leidende positie, maar in de laatste kilometer – die nog ontsierd werd door een valpartij – klaarde Van der Poel zelf de klus. Na een derde (proloog) en een tweede (eerste etappe) plaats, wint de jongste Van der Poel-telg dus de laatste twee ritten.

Dit artikel delen:

52 Reacties

Koffiemolen 4 juni 2017 om 18:58

Welk jurylid heeft in hemelsnaam dit parcours goedgekeurd?? Je kunt toch geen finish neerleggen met een vluchtheuvel op 150 meter afstand?
Ik weet niet of die vluchtheuvel ook de valpartij in de laatste kilometer veroorzaakt heeft, maar als dat het geval is dan hoop ik dat de organisatie of de jury hierop wordt aangesproken.

0
schipperaar 4 juni 2017 om 18:59

@pdc
Als je naar zijn afgetrainde lichaam kijkt begrijp je misschien waarom ie niet onder hoeft te doen voor Dumoulin. Zonder training een tijdrit bijna winnen zegt veel over zijn inhoud.

0
polke 4 juni 2017 om 19:01

@ pedaleur de charme wie dan ? ha ha . mathieu is veldrijder eerste plaats en dan op de weg dit doen is magistraal dan zie dat je veldrijden niet mag onderschatten . Poelke ga zo door

0
flashke 4 juni 2017 om 19:16

@schipperaar
Mathieu zal ongetwijfeld wel veel inhoud hebben, maar om deze redenering te koppelen aan een tijdrit van nog geen 5km…

0
polke 4 juni 2017 om 19:32

Er is geen een renner waar van de winter en zomer zo goed is VDP

0
schipperaar 4 juni 2017 om 19:39

@flashke
Hij kan het ook 50km als je hem een beetje gevolgd heb de afgelope weken, 3 uur volgas mtbn.

0
Pédaleur de charme 4 juni 2017 om 19:44

@Polke
Renners als Ewan, Benoot, maar ook Tao Hart en Sam Oomen. Of zelfs Miguel Angel Lopez. Of die Gaudu. En dan vergeet ik er vast een paar.

Daar zitten natuurlijk ook klasblakken tussen, maar ik geloof dat Mathieu qua intrinsiek talent nog een treetje hoger staat dan de meeste van deze renners. Qua resultaten op de weg niet. Dat heeft natuurlijk alles met andere prioriteiten te maken, maar dat was nou net het oorspronkelijke punt van discussie.

0
Doordrijver 4 juni 2017 om 19:46

Dit mag dan wel tegen Janneke en Mieke zijn, maar vorig weekend reed hij de MTB top op een hoopje.

0
assen 4 juni 2017 om 19:48

David weer echt goed. Zoals ik gister al schreef, profwaardig!

MvdP is met afstand de beste van dit peloton.
Hoeveel renners zouden er nu rondrijden van het kaliber MvdP? Als je ziet hoe hij rijdt in tijdrit, in heuvels, en in de sprint, denk ik niet dat het er tien zijn, op heuvelachtig parcours…

0
Lalsacien 4 juni 2017 om 19:54

Ik zie het andersom. Mathieu heeft op de weg nog niet veel gepresteerd en zijn ploeg rijdt op continentaal niveau, zoiets als Emmen. Emmen moet eerst kampioen worden van de eerste divisie, dan van de eredivisie om zich daarna te kunnen meten met Real Madrid.
Goed zo, Mathieu, stapje voor stapje. In het Frans zeggen ze, il ne faut pas brûler les étapes. Je moet niet teveel stappen overslaan.

0
polke 4 juni 2017 om 20:21

In frankrijk zijn ze fox wild van der poel .Mooi om te zien hoe gek die franse van hem zijn. En zo blijven door doen winnen is winnen Zo talent op laten stoken of voor de leeuwen gooien in pro team laat maar zitten . In huizen van der poel weten wel beter

0
Vibeman 4 juni 2017 om 20:34

De nieuwe Valverde!

0
Verweggistan 4 juni 2017 om 20:38

Vreemde spurt van de jongen van FDJ, eerst de sprint aantrekken en daarna nog eens naar plaats 4 sprinten, alsof hij zich opeens bedacht dat het wel handig was geweest als hij de opkomende VdPoel had kunnen blokkeren en dat alsnog wilde gaan doen.

0
Random wielerliefhebber 4 juni 2017 om 21:05

Schipperaar mtb is heel anders als wielrennen op de weg dus dat zegt vrij weinig

0
DeLuiaardVanLimburg 4 juni 2017 om 21:58

Hoe je nog bagataliserend kunt doen over een renner die boucles wint met 1 halve wegkoers in de benen tegen mannen die alles doen en laten voor het wegwielrennen ontgaat mij echt volledig. Kan iemand dat uitleggen?

0
Wildebert 4 juni 2017 om 22:12

Nehe! Misschien omdat sommigen, zonder dat ze daar erg in hebben, toch de neiging hebben van iets positiefs, toch iets negatiefs te maken.

0
NumberSeventeen 4 juni 2017 om 22:38

Had hij niet al eens eerder een meerdaagse koers gewonnen? Baltic Chain tour ofzo?

0
jan jansen 4 juni 2017 om 22:42

Van der Poel maakt meer indruk bij de echte kenners dan bij de volgers hier op WF, die vragen zich af hoelang het nog duurt voordat hij de tour gaat winnen.

0
sooike 4 juni 2017 om 22:48

@jan jansen
Vandaar mijn woord “deskundigen” met dikke aanhalingstekens!

0
schipperaar 4 juni 2017 om 23:07

@sooike
Goed gezien, veld/mtb rijders slaan bepaald geen modderfiguur op de weg.

0
Taliesin 4 juni 2017 om 23:09

Wat ik me toch begin af te vragen is of de stap naar het wegwielrennen echt gemaakt gaat worden ( op echt hoog niveau dan) of dat hij Wout van Aert kapot blijft rijden in t veldrijden, of dat hij het gaat combineren. Zou het in het hedendaagse wielrennen met zo ontzettend veel goede renners en concurrentie nog kunnen om de twee te kunnen combineren.

Mathieu is echt een megatalent met ongelofelijke mogelijkheden, en t feit dat het een van ons is maakt het alleen maar veel beter. Als t een Colombiaan was zou ik me ook verwonderen met wat voor kanon we hier te maken hebben. Ik ben erg benieuwd wat hij wil gaan doen. Het veldrijden zou hem wel erg missen, dat moet gezegd. Zonder Mathieu is daar nog echt weinig aan, en dat zou heel jammer zijn. Aan de andere kant rijdt hier naar mijn mening iemand die klassiekers kan gaan winnen, en ik zie eigenlijk geen enkele reden waarom er niet nog meer dan dat in zou kunnen zitten. Niet per se een eendagsrenner.

0
klootje kriekeljon 4 juni 2017 om 23:21

Ja daar moet je echt een talent scout voor zijn om iets in Mathieu van der Poel te zien.

0
assen 5 juni 2017 om 08:37

Vermakelijk hoe de gemoederen nier vollopen van MvdP (mijzelf incluis).

De wielrenners zullen het zelf het beste weten, en die kijken met verbijstering naar MvdP…

0
Har77 5 juni 2017 om 09:15

Mooi dit medium. “Van der Poel moet de weg op”: het WF mantra. Immers: de weg is ‘de heilige graal’. Denk dat iedereen die iets weet van fietsen de prestatie van vorige week in Albstadt in kan schatten als waarschijnlijk het beste van VDP op 2 wielen tot dusver. Het vuur aan de schenen leggen van wat momenteel de meest complete sporter op een fiets is die er anno 2017 rond rijdt. En dat zonder specifieke voorbereiding. Leuk hoor, de weg, maar als die jongen daar (god forbid) voor kiest raakt ie net als alle anderen verstrikt in ploegenspel, commerciele belangen en conservatisme. Net als Sagan, die er overduidelijk heel erg van geniet (not). Hopelijk blijft ie doen wat ie wil, waakt zn staf voor ‘overdoing’ en wordt er in 2020 weer eens een laaglander Olympisch medaillist op een mtb. Zegt mij meer dan ‘de weg’ als het aankomt op individuele capaciteiten en puur sportief vermogen.

0
walkowiak 5 juni 2017 om 09:17

Ik heb het idee dat zijn toekomst minutieus is uitgestippeld. Alles lijkt te passen in een veel groter plan. Je hoort geen enkele kritiek of verwachting van familie en begeleiders.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone