Mathieu van der Poel soleert naar winst op NK veldrijden
foto: Orange Pictures - André Weening
zondag 14 januari 2018 om 16:03

Mathieu van der Poel soleert naar winst op NK veldrijden

In Surhuisterveen heeft Mathieu van der Poel zijn status als topfavoriet in het Nederlands kampioenschap waar weten te maken. Ondanks een slechte start wist hij onbedreigd naar zijn vierde nationale titel op rij te rijden, ver voor Lars van der Haar en David van der Poel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Pech van der Poel bij start
Bij de start was het Corné van Kessel die de leiding greep. Van der Poel zakte terug tot de laatste vijftien deelnemers in het veld doordat hij uit zijn pedaal schoot en zijn ketting eraf vloog. Bij de materiaalpost, na amper drie minuten in de wedstrijd, reed hij echter alweer aan de leiding met Van Kessel. Bij de eerste passage over de streep sloten David van der Poel en Van der Haar aan, waardoor de vier favorieten voor het podium samen het veld weer indoken.

Met een indrukwekkende versnelling wist de jongste van de broertjes Van der Poel zijn tegenstanders binnen een paar minuten op een achterstand van ruim tien seconden te zetten. De leiding zou hij niet meer afstaan. In de achtergrond leek Van Kessel moeite te hebben om het tempo van ploeggenoot Van der Haar te volgen.

Van Kessel valt
Terwijl Van der Poel zijn voorsprong verdubbelde leek Van Kessel beter in de wedstrijd te komen. Door een versnelling van de Veldhovenaar moest David van der Poel lossen in de strijd om een podiumplek. Niet veel later was het echter Van Kessel die door een valpartij zijn kansen op een podiumplek in rook op zag gaan. De coureur van Telenet-Fidea kwam met zijn hand vast te zitten in een touw waarmee het parcours was afgezet. Zo reed David van der Poel weer in derde positie, achter Van der Haar en Mathieu van der Poel.

Vier op een rij
Wat volgde was een overzichtelijk doch saai koersverloop. Voormalig wereldkampioen Van der Poel bleef zijn leiding vergroten en haalde ondertussen de laatste renners in koers zelfs in. Na negen ronden over het modderige parcours in Friesland kwam Van der Poel, zoals vaker dit seizoen, solo over de finish. Op meer dan een minuut achterstand reed Van der Haar naar de tweede plek. David van der Poel behaalde, ver achter zijn broertje en Van der Haar, een bronzen plak. Van Kessel moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plek.

Door het moordende tempo van de viervoudig Nederlands kampioen reden slechts acht veldrijders de koers uit. Vijf bij de elite en drie bij de beloften.

Uitslag NK Elite Mannen 2018, Surhuisterveen
1. flag-nr1 flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-nr2 flag-nl Lars van der Haar (Telenet Fidea Lions)
3. flag-nr3 flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus)
4. flag-nl Corné van Kessel (Telenet Fidea Lions)
5. flag-nl Stan Godrie (Crelan-Charles)

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2018 16:11
edit wf: bedankt, aangepast
14 januari 2018 16:33
Mooi commentaar van Van der Haar: Lang, zwaar en saai.

Knappe prestatie van Arensman: 3de als achtienjarige bij de beloften.
14 januari 2018 16:37
edit wf: aangepast

De uitslag die , je , m.u.v. Van Kessel, zou verwachten.
14 januari 2018 16:43
edit wf: aangepast
14 januari 2018 16:55
8 renners maar uitgereden
14 januari 2018 17:00
Na Godalmachtig Sven Nys en dwerg Rob Peeters heeft ook Wielerflits het een beetje gehad met Matje.
Quote:
Wat volgde was een overzichtelijk doch saai koersverloop.
14 januari 2018 17:30
@geflitst verklaar je nader? Wat een onzin.
Denk dat Sven Nijs een beetje bang is dat Matje al zijn records voorbij gaat fietsen.
14 januari 2018 17:41
dat wordt ek, nk, wk, en drie klassementen
14 januari 2018 18:25
"Door het moordende tempo van de viervoudig Nederlands kampioen reden slechts acht veldrijders de koers uit. Vijf bij de elite en drie bij de beloften."

Waarom het een het gevolg van het ander is, zie ik niet in. Als je ingehaald wordt, moet je dan het veld verlaten? (Ik volg het veldrijden niet, dus ben niet op de hoogte van eventuele regels.)
14 januari 2018 18:38
@Lopo: Ja.

Reacties zijn gesloten.