Mathieu van der Poel slaat NK veldrijden 2023 over

maandag 21 november 2022 om 15:44
Mathieu van der Poel slaat NK veldrijden 2023 over

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel zal voorlopig nog geen zevende Nederlandse titel veldrijden aan zijn palmares toevoegen. De 27-jarige Nederlander van Alpecin-Deceuninck slaat het NK veldrijden 2023 in Zaltbommel namelijk over. Hij bevindt zich in het weekend van het NK namelijk op ploegstage in Spanje.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

MVDP maakte zijn veldritprogramma voor de winter 2022-2023 maandagmiddag bekend. Hij zal in totaal minstens veertien crossen betwisten, mogelijk komt daar eind januari nog een vijftiende bij. Daarbij dus in ieder geval niet het NK, waardoor Van der Poel op zes nationale titels blijft steken.

Zo blijft de viervoudige wereldkampioen veldrijden op gelijke voet staan met vader Adrie, die tussen 1989 en 1999 ook zes keer de beste van Nederland was. Voorts eindigde hij ook nog vijf keer als tweede en vier keer als derde. Lars van der Haar is de huidige Nederlands kampioen veldrijden.

Wedstrijdprogramma Mathieu VAN DER POEL

Dit artikel delen:

2 Reacties

Oblomov 21 november 2022 om 16:38

Verstandig. Zou kansloos geweest zijn tegen de meedogenloze ploegentactiek van Lars, Joris en Ron. Corné valt niet te benijden. Moet nu in zijn eentje de leeuwenfurie ondergaan.

1
Blackcanyon 22 november 2022 om 06:42

Logisch toch dat je als stagiair niet het grote kampioenschap van Nederland mag rijden.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone