Mathieu van der Poel overweegt deelname NK tijdrijden
foto: Cor Vos
Youri IJnsen maandag 5 juni 2023 om 17:46

Mathieu van der Poel overweegt deelname NK tijdrijden

De kans bestaat dat Mathieu van der Poel het NK tijdrijden 2023 op zijn programma zet. De 28-jarige winnaar van Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix heeft de laatste jaren in meerdere tijdritten zichzelf gemeten met de wereldtop, waaronder in de Giro d’Italia en Tour de France vorig jaar. “Ik denk erover na”, zegt hij enthousiast.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Maar we hebben er nog niet echt over gehad met de ploeg”, voegt hij daar lachend aan toe. “Maar het behoort zeker tot de mogelijkheden. Het is een lange week. Het enige dat een beetje in de weg zit, is dat het best een eind weg is voor een tijdrit (het NK tijdrijden vindt dit jaar plaats in het Gelderse Nunspeet, red.). Door de verplaatsing verlies je één of twee dagen met training. Ik overweeg het, maar op dit moment staat het nog niet op mijn planning.”


Wedstrijdprogramma
 
11 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2023
Zou mooi zijn als hij mee doet. Sowieso jammer als beste NLers niet deelnemen aan het NK. Begrijp de afweging maar jammer blijft het.
5 juni 2023
Nunspeet ligt in Gelderland. Overijssel is pas als je de rivier oversteekt.
5 juni 2023
Edit: Klopt helemaal, is aangepast!
5 juni 2023
Nou, het is toch helemaal naar het Verre Oosten.
5 juni 2023
Zit nog wat hoogteverschil in ook, dus dat moet hem passen. Zover is Elspeet niet vanaf de Belgische grens. 2 uurtjes rijden en je bent er.
Dan heb ik goed nieuws voor Mathieu, Nunspeet is al een provincie eerder.
6 juni 2023
Dat zou nog een mooie extra prikkel zijn, zo vlak voor de tour.
Alles tegelijk is wat veel: op de juiste dag kan hij het trouwens wel meteen winnen.
6 juni 2023
Zou het wel leuk vinden als hij hier eens vol voor gaat. Benieuwd of hij in de buurt kan komen van Ganna, Evenepoel, Van Aert etc. Een NK kan een leuke waardemeter zijn, al is de tegenstand natuurlijk niet van dat niveau.
    6 juni 2023
    Dat geloof je zelf toch niet
5 juni 2023
Nu of nooit? Vroeg of laat? Nun oder später? Na winst het podium op om de historische woorden te spreken: 'Ich bin ein Nunspeter'

Reacties zijn gesloten.