Winnende Mathieu van der Poel: “Ongelooflijk blij, heb hier heel hard voor gewerkt”

zondag 3 april 2022 om 17:06
Video

Mathieu van der Poel heeft zondagmiddag voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van Vlaanderen op zijn naam geschreven. De 27-jarige Nederlander van Alpecin-Fenix bleef samen over met Tadej Pogačar, die hij in Oudenaarde van kop af aan het nakijken gaf. Na afloop vertelde de tweevoudig winnaar in het flashinterview hoe blij hij met zijn zege was.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

De Nederlander speelde in de laatste rechte lijn hoogspel. Dylan van Baarle en Valentin Madouas sloten op 250 meter voor het einde aan. “Ze kwamen ineens heel snel van achteruit. Toen ben ik mijn sprint zelf maar aangegaan. Maar ik was een beetje verrast, omdat ik eigenlijk alleen maar met Tadej bezig was en niet meer met die twee anderen (Van Baarle en Madouas, red.). Zij kwamen ineens met heel veel snelheid van achteruit. Ik móest wel beginnen sprinten.”

Toch maakte de Sloveen onderweg indruk, ook op Van der Poel. “Het was vooral op de Oude Kwaremont en de Paterberg waar Tadej heel snel naar boven reed. Op de Pater stond ik zelfs op het punt van lossen. Daarna moest ik echt even bekomen. Ik denk niet dat ik daar ooit zo verzuurd ben boven gekomen. Ik stond echt op het randje van lossen. Maar ik wist dat ik me daarover moest heisen. Dan heb je altijd nog een stukje om te bekomen naar de finish, maar het heeft toch enorm veel zeer gedaan.”

Uiteindelijk reden Van der Poel en Pogacar gebroederlijk naar de finish. “Die situatie heb ik nu al drie jaar op rij gehad, dus ik wist ongeveer wel wat ik moest doen”, lacht MVDP. “Voor die sprint heb ik me nog een keer opgepept en alles op alles gezet om te winnen. Ik heb zo hard voor deze wedstrijd gewerkt. Het was lange tijd onzeker of ik überhaupt de klassiekers zou halen. Als je dan na Dwars Door Vlaanderen ook de Ronde van Vlaanderen kan winnen, echt ongelooflijk dat het gelukt is!”

Uiteindelijk strandde een zichtbaar ontdane en misnoegde Pogačar zelfs als vierde. “Het is zeker jammer dat Pogacar niet mee het podium op gaat”, vindt de Nederlander. “Misschien was hij wel de sterkste in koers vandaag. Hij heeft heel offensief gekoerst. Ik had hem het podium gegund, zelfs de zege als hij mij geklopt had. Het is misschien het voordeel van hier al een paar keer te moeten sprinten, dat ik kon winnen. Nu toewerken naar Parijs-Roubaix? Goh, ik ga eerst van deze genieten. Er zijn heel veel mensen die eraan bijgedragen hebben dat ik hier kon winnen, dus ik ga deze zege eerst met hen vieren.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

Renaissance 3 april 2022 om 17:07

Helemaal verdiend en gegund. Op naar een mooie afsluiting met AGR en PR. Dan zien wat het programma wordt. Het voorjaar is iig al geslaagd!

0
Zadelsnuffelaar 3 april 2022 om 17:11

Ik had liever Van Baarle zien winnen.

0
Barry Batsbak 3 april 2022 om 17:13

Pogi toch? Nou weer Van Baarle? Als het maar niet Van der Poel is wil je eigenlijk zeggen?

0
Maenhout 3 april 2022 om 17:14

Was ook leuk geweest, hij verdient het absoluut om eens een grote koers te winnen. Al jaren op hoog niveau.

0
Marik 3 april 2022 om 17:15

Ik was voor Gilbert vandaag. Ach je kunt niet alles hebben.

0
jkjustin 3 april 2022 om 17:16

Taco had ook leuk geweest

0
quickstep_wolfpack 3 april 2022 om 17:17

Treurige dag voor jou

0
Lalsacien 3 april 2022 om 17:27

Waarom moet ik nou opeens aan notriple denken???

0
Bobby Solo 3 april 2022 om 17:35

Wat een zielig mannetje ben jij eigenlijk, eerst niet kunnen verkroppen dat Pogacar niet wint en nu gun je het van Baarle meer. Zolang VDP maar niet wint, nou je hebt pech, deze jongen gaat nog heel veel meer winnen en jij weet dat.

0
uitdewaaier 3 april 2022 om 17:43

Wat een merkwaardig persoon is die snuffel toch. Neem nog een snuif zadel.

0
Wildebert 3 april 2022 om 18:26

Lijkt te ruiken naar antisupporteren. Bah! Wat een vieze geur.

0
HSV 3 april 2022 om 17:24

Ik ben er reuze blij mee en zie niets dat mvdp te verwijten is. Zijn ervaring hier maakt em winnaar met zijn rappe aankomst. Pogacar wachtte gewoon zelf te lang. Die mist dat stukje ervaring waar Mvdp vorig jaar zwaar leergeld voor betaald heeft.

0
Bobby Solo 3 april 2022 om 17:45

Ongelooflijk knap toch na zo’n voorbereiding, reed bovendien een hele sterke sprint met die Madouas en van Baarle die met beduidend meer snelheid zowat langszij kwamen. Pogacar stond leek wel te zwaar, kwam moeilijk op gang na al dat surplassen.

0
F4L 3 april 2022 om 17:47

Ongekende prestatie. 2,5 week geleden was het nog maar de vraag of hij überhaupt mee zou doen en nu wint hij gewoon de Ronde nadat hij ook nog Dwars door Vlaanderen won en podium reed in Milaan – San Remo. Ik ben erg benieuwd wat hij de komende twee zondagen kan.

0
Anton van Valouwe 3 april 2022 om 17:50

Ik gunde het iedereen, maar zowel op het WK als vandaag, dreigen de prestaties van v. Baarle toch een beetje ondergesneeuwd te worden.

0
Koers 3 april 2022 om 18:00

Ach 2e in dezelfde tijd als de winnaar is leuk voor de kleinkinderen, maar met een winnaar uit hetzelfde land val je op de dag zelf niet zo op. Spijtig maar dat is koers. Het is dat Van Emden enorm juichte, anders hadden we alleen geweten dat Dumoulin de Giro won.

0
speervanger 3 april 2022 om 18:08

Had Theunissen graag zien winnen

0
Pizzi 3 april 2022 om 19:07

*Teunissen

0
Michelangelo 3 april 2022 om 18:21

Blijft toch echt wel een fenomeen. En dan heb ik begrepen dat hij nog wel eens ergens stopt voor een hamburger of een zak chips. Voor mij prima, maar als je je realiseert dat er ook ploegen zijn die met het afwegen van slablaadjes nog enkele procenten weten te vinden…

EDIT: Hij hoeft er niet eens voor te stoppen!!! Het wordt hem zelfs gebracht!

0
Berendoder 3 april 2022 om 19:24

6778 kcal verbrand, dan mag er al eens een hamburger gegeten worden. Of een lekkere berenklauw.

0
Andreotti 3 april 2022 om 18:34

Pogacar was de sterkste bergop, maar kreeg VDP er niet af. Ik kan me toch ook niet aan de indruk ontrekken dat op het vlakke VDP meer kopwerk deed dan Pogacar. Ik heb het niet geklokt, maar had steeds de indruk dat VDP op kop reed op TV en als Pogacar even op kop kwam, kwam al heel snel het elleboogje….
en Pogacar liet het zelf ook lopen in de laatste km door niet meer over te nemen. Als je dan ook nog groter staat moet je er wel een lange sprint van maken… hij zal veel geleerd hebben vandaag.
Kortom, wat ik wil zeggen, het is hem van harte gegung en in mijn ogen was hij de beste vandaag ( t is immers meer dan hard een bergje op fietsen)

0
wimvl 3 april 2022 om 18:35

Mooie overwinning. Op de paterberg dacht ik dat hij er af moest maar hij kwam mooi terug. De beste heeft vandaag gewonnen.

0
uitdewaaier 3 april 2022 om 20:16

Dat zag iedereen die naar de tv heeft gekeken. Of misschien niet op Sporza??

0
Alfons Haavers 3 april 2022 om 18:39

Het is hem gegund. Vorig jaar de koers gemaakt in Vlaanderen en Roubaix, maar er nipt naast gegrepen. Vandaag was het vooral het wiel proberen houden van Pogi, maar de overwinning is niet gestolen natuurlijk.

Benieuwd wat hij nog kan in Amstel en Roubaix, 2 koersen die hem ook echt als gegoten zitten.

0
Barry Batsbak 3 april 2022 om 19:05

Ik hoop zó dat het drieluik ook nog een vierLuik wordt met LBL er achteraan…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone