Mathieu van der Poel: “Leuk duel met Van Aert”

zondag 7 februari 2016 om 17:39
Mathieu van der Poel: “Leuk duel met Van Aert”

Foto: Marcel Koch (Archief)

Mathieu van der Poel nam vandaag sportieve revanche na een teleurstellend optreden gisteren in Sint Niklaas. Hij besliste in Hoogstraten het duel met concurrent Wout van Aert in zijn voordeel. “Die frustratie heb ik hier kunnen doorspoelen”, vertelde hij na afloop aan Sporza.

Van der Poel bleef in zichzelf geloven. “Ik kreeg een mentale tik, maar ik wist dat als mijn rug in orde zou komen, dat ik nog een goede dag kon hebben. Ik denk dat de toeschouwers uiteindelijk een leuk duel hebben gezien.”

Van der Poel was overmoedig bij de balkjes, waarna hij met een knappe manoeuvre een val wist te voorkomen. “Ik had voor mezelf uitgemaakt niet te springen, maar de eerste ronde ging het goed. Ik sprong opnieuw toen ik een kloofje aan het uitbouwen was, maar dat ging mis. Met een rare beweging heb ik een valpartij kunnen voorkomen. De klap was hard. Ik had eerst alleen door dat mijn stuur scheef stond, maar mijn kader was ook gebroken”, legt hij uit.

Mountainbike
Gisteren werd bekend dat Van der Poel als mountainbiker naar de Olympische Spelen wil. Eind deze maand zal hij op Cyprus zijn eerste wedstrijd rijden. “Normaal gezien is het seizoen na volgende week klaar en kan ik dan beginnen. Na Oostmalle reis ik door naar Cyprus om hopelijk mijn eerste punten te halen”, legt hij uit.

Van der Poel heeft tot en met eind mei de tijd om zich te kwalificeren. Hij dient daarvoor één keer top zes of twee keer top twaalf te rijden tijdens een wereldbekerwedstrijd, of bij de beste tien rijden tijdens het Europees Kampioenschap, dat begin mei in Zweden zal worden verreden.

Van Aert vermoeid
Wout van Aert moest zijn meerdere erkennen in Van der Poel. “Mathieu was vandaag sterker dan ik. Ik had er liever nog een spannender duel van gemaakt. Op het einde begon de vermoeidheid toe te slaan, waardoor ik slecht begon te sturen”, kijkt hij terug.

Dit artikel delen:

5 Reacties

achtpuntzes 7 februari 2016 om 18:25

volwassen reactie ook van van Aert, die toch wel mentaal gegroeid lijkt te zijn na zijn wereldtitel.

maklukzat 7 februari 2016 om 19:14

@achtpuntzes Alsof van Aert voor de wereldtitel niet volwassen reageerde. Ik denk dat hij op dat punt nog wel verder is dan Van der Poel.

Thijs E 7 februari 2016 om 19:35

Van Aert had vorig jaar nog een paar kinderachtige reacties, dit seizoen zie ik dat niet meer terug, ook al voor zijn titels. Goed gegroeid, ook op dat vlak.

achtpuntzes 7 februari 2016 om 22:05

@ maklukzat:
nou, mijn compliment valt niet echt in goede aarde zie ik. ;)

Rondo 8 februari 2016 om 10:08

De foto boven het artikel?
Hij maakt wel werk van zijn planning, lekker vlot.
Was ook een mooi duel, sterk van Mathieu om zo snel weer vol aan de bak te kunnen, na de sprong, had zijn rug zo weer verkeerd kunnen staan. Dat was een risico volle actie, dat moet hij echt afleren.
Ik vond de loop stukken ook indrukwekkend van beiden !

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair