Mathieu van der Poel kent ploeggenoten voor Ronde van Vlaanderen

vrijdag 2 april 2021 om 10:01
Mathieu van der Poel kent ploeggenoten voor Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft zijn ploeg voor de komende Ronde van Vlaanderen gecommuniceerd. Mathieu van der Poel is uiteraard de uitgesproken kopman binnen de ploeg. De winnaar van vorig jaar kan rekenen op steun van onder meer Gianni Vermeersch en Dries De Bondt.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van der Poel wist dit voorjaar al vier wedstrijden te winnen. Het begon met een etappezege in de UAE Tour, gevolgd door winst in Strade Bianche en twee ritoverwinningen in Tirreno-Adriatico. In aanloop naar de Ronde van Vlaanderen werd de Nederlandse kampioen ook nog vijfde in Milaan-San Remo en derde in de E3 Saxo Bank Classic.

Afgelopen woensdag beleefde hij een mindere dag in Dwars door Vlaanderen, maar Van der Poel maakt zich geen zorgen richting de Vlaamse Hoogmis. “Ik kan zoiets ondertussen wel plaatsen. Waarom zou mijn mindere presteren een voorbode zijn voor zondag? Ik had de benen niet, maar daar trek ik geen conclusies uit voor Vlaanderen”, zo klonk het na Dwars door Vlaanderen.

Van der Poel, die na de Ronde van Vlaanderen een rustperiode zal inlassen, rekent zondag op De Bondt, Vermeersch, Jonas Rickaert, debutant Oscar Riesebeek, Silvan Dillier en Otto Vergaerde. Vermeersch mag na goede prestaties in de E3 Classic (9e) en Gent-Wevelgem (10e) misschien wel dromen van een mooie ereplaats in Vlaanderens Mooiste.

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor Ronde van Vlaanderen (4 april)
flag-be Dries De Bondt
flag-ch Silvan Dillier
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Jonas Rickaert
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-be Otto Vergaerde
flag-be Gianni Vermeersch

Dit artikel delen:

15 Reacties

lo squalo dello Stretto 2 april 2021 om 10:29

Als VDP er vroeg aan begint kan Vermeersch gewoon in de wielen blijven zitten. Dan zit er echt een top-10 voor hem in. Tenzij hij natuurlijk ingezet wordt om een Asgreen of Lampaert terug te halen want de Wolfpack zal wel een beter plan moeten hebben dan vorig jaar.

0
xistnc 2 april 2021 om 10:39

En Vermeersch moet die taak dan beter kunnen uitvoeren dan de afgelopen koersen.

0
jappe666 2 april 2021 om 11:25

Hij moet een Asgreen of Lampaert toch niet terughalen?
Als zo’n mannen gaan, net als een Stuyven, Naesen,… moet hij toch gewoon meeschuiven (als hij kan natuurlijk)? Zelf niet meerijden omdat MvdP achterop komt, en MvdP zelf in de zetel omdat hij een mannetje vooraan heeft.

Sterke ploeg trouwens!

0
Daniel17 2 april 2021 om 13:12

Als die mannen wegspringen heb je juist een probleem als Vermeersch meespringt. Dat was ook te zien in de E3, Vermeersch rijdt gewoon door met Senechal die daarvan profiteert en vervolgens zonder inspanning in de kop van de koers beland.

Meespringen is leuk als je werkelijk kans hebt om te winnen, maar als je iemand hebt die er zo boven uitsteekt als Mathieu je beter gewoon op kop rijden. Dan had de E3 er ook anders uitgezien

0
jappe666 2 april 2021 om 16:48

Gewoon duidelijke instructies meegeven wanneer hij mag rijden en vooral wanneer niet. Vermeersch is zelf ook niet traag aan de meet, dus hij kan er wel een aantal hebben in de sprint.

0
Thijs E 2 april 2021 om 11:33

Rickaert woont al een tijdje op zijn fiets, die lijkt zo ongeveer alles te rijden

0
ivo001 2 april 2021 om 11:56

Zou vreemd zijn als hij ze nu pas voor het eerst ziet.

0
Romāns Vainšteins 2 april 2021 om 12:06

Bij Mathieu weet je dat natuurlijk niet helemaal zeker, die is evenveel bezig met Lisa_destroyer, Guillaume564, FunkyShooter, #направилнаправил# en الوحيد, zo de dagen voor de koers.

0
007 2 april 2021 om 12:08

Fortnite zit diep he RV

0
jkjustin 2 april 2021 om 12:25

Ik heb zelden een 'volwassen' persoon zo getriggerd gezien over Fortnite….
Of over het feit dat iemand überhaupt videogames speelt…
Serieus RV, waar bemoei je je mee?

0
Romāns Vainšteins 2 april 2021 om 12:33

Het is leuk om de draak mee te steken, mede ook vanwege de mensen die het erg serieus nemen. Hoe en wat Fortnite is weet ik niet maar het zal vast niet heel anders dan DOOM zijn.

0
Gitan 3 april 2021 om 08:11

Lisa_destroyer, Guillaume564 haha! Daar kan geen Vermeersch of Rickaert tegenop natuurlijk.

'Matjeuuuh, kom je nu wel je koolhydraatjes binnenwerken voor morgen samen met de rest van de ploeg?'
– No can do Christoph, Lisa_destroyer plant een grote aanval en no way dat ik hier nu weg kan. Passeer vanavond nog wel eens aan het Frietamientje voor een dubbele bestelling…
'Ja maar…'
– JA DAAAG CHRISTOPH

0
Beer 3 april 2021 om 08:44

Hopelijk komt hij zondag op tijd uit de battle bus ;-)

0
Beer 2 april 2021 om 11:59

Geen Merlier en geen Philipsen; toch opvallend. Wel een mooi en sterk team. Vermeersch, Rickaert, Dillier… sterke knechten.

0
theking 2 april 2021 om 12:46

Riesebeek ook niet onderschatten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone