Mathieu van der Poel keert zondag terug in Koksijde

maandag 16 november 2015 om 11:45
Mathieu van der Poel keert zondag terug in Koksijde

foto: Marcel Koch

Mathieu van der Poel maakt zondag zijn langverwachte terugkeer in het veldrijden. De wereldkampioen zal zijn eerste veldrit van het jaar rijden in Koksijde.

Momenteel bereidt Van der Poel zich voor in Benicassim. “De voorbije week heb ik lange dagen op de fiets geklopt”, zei hij in zijn column in Het Nieuwsblad. “Duurtrainingen van vierenhalf uur, langer is voor de cross niet nodig. Maar het laat me toe een brede basis te leggen voor meer cross-specifieke trainingen in de laatste week richting Koksijde. Tussen die duurtrainingen door spendeer ik vooral tijd in de fitness. Ik voer mijn krachttrainingen heel geconcentreerd uit, zonder veel rust tijdens de sessies.”

De jongste Van der Poel is nog altijd herstellende van de knieblessure: “Al is er nog steeds vochtophoping. Veel last heb ik daar niet van, al heb ik de knie wel al twee keer laten leeghalen. De voorbije week had ik hier Vincent Baestaens en Philipp Walsleben als trainingsgezellen, maar trainen is geen competitie. Ik ben best wel benieuwd.” Van der Poel hoopt bij zijn terugkeer op een plaats in de top-10. “Daar zou ik tevreden mee zijn en dat lijkt me ook realistisch.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

chasse patat 16 november 2015 om 13:18

Kiest Mathieu gelijk een zware koers uit door terug te keren in de zandduinen van Koksijde. (De Niels Albert cross)

reusjen 16 november 2015 om 15:51

Hij heeft lang op zn fiets geklopt? Gek taaltje dat Vlaams!

Boomie1 16 november 2015 om 16:53

De Niels Albert cross rijden ze in boom. Deze cross is meer die van Nijs of Hereijgers.

Taurus 16 november 2015 om 21:26

Hoop dat het niet te snel is, nu Mathieu aangeeft nog reactie in de knie te hebben. De knie “leeghalen” klinkt alsof er zich nog relatief veel vocht in ophoopt. Gun hem en het publiek zijn terugkeer uiteraard van harte.

Headlines

Materiaalzone

Populair