Mathieu van der Poel kan het ook in razendsnelle Azencross
Foto: Photopress.be
vrijdag 28 december 2018 om 16:03

Mathieu van der Poel kan het ook in razendsnelle Azencross

Mathieu van der Poel heeft een razendsnelle Azencross in Loenhout gewonnen. De Europese kampioen ging er al in de allereerste ronde vandoor en bouwde zijn voorsprong uit tot veertig seconden.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vooraf aan de cross in Loenhout leefde onder de renners duidelijk de hoop op een spannende wedstrijd. Aanleiding: een razendsnelle omloop zonder al te veel noemenswaardige hindernissen. Bij de beloften kregen we zelfs een ware massasprint met zeventien renners te zien, met als winnaar de Brit Ben Turner.

Maar Europees kampioen Mathieu van der Poel maakte alweer snel korte metten met die hoop. Van der Poel kon zich niet bedwingen om vanaf de allereerste meter in het veld zijn hoge tempo op te leggen. Dankzij zijn onnavolgbare techniek kreeg hij in de opeenvolging van bochten een kloofje op zijn dichtste volger Wout van Aert vast. Toen op de lange aankomststrook vervolgens niemand aanstalten maakte om over te nemen, had Van der Poel al snel een tiental seconden beet.

In de daaropvolgende ronden wisselden Van Aert, klassementsleider Toon Aerts en Michael Vanthourenhout elkaar wél goed af, met Laurens Sweeck, Tim Merlier en Tom Meeusen in hun spoor. Halfweg de cross begon de vermoeidheid toe te slaan en de vertwijfeling op te spelen in de achtervolgende groep. Zo kon Van der Poel uitlopen tot een halve minuut en op die manier Toon Aerts bedreigen in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Daarvoor moest hij 52 seconden wegrijden.

Aerts overvleugelen, daarin slaagde hij uiteindelijk niet, mede omdat Aerts in de slotfase steeds druk bleef zetten. Op nieuwjaardag in Baal krijgt Van der Poel een nieuwe kans om zijn achterstand op Aerts goed te maken.

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 6: Loenhout

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon) op 40s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 41s
4. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 49s
5. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 52s
6. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea) op 1m00s
7. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb Development Team) in z.t.
8. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) op1m07s
9. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal) op 1m17s
10. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 1m22s

14. flag-cz Zdenek Stybar (Quick-Step Floors)

RIDE Magazine
112 Reacties
Sorteer op:
29 december 2018 09:23
En toch zal men binnen 10 jaar maar van 1 ding praten... De 4e wereldtitel van WVA...
    29 december 2018 09:42
    Klopt Williams, zeker bij de van Aert fans is dat nu al zo. Tsja als hij zoals dit seizoen er nog niet 1 maal in is geslaagd om vd Poel te verslaan en vd Poel al 19 maal heeft gewonnen terwijl van Aert nog maar 1 maal tot winst wist te komen waar anders moet je dan nog over praten he :)?

    Van de Poel wint op 21 wedstrijden 19 maal, van Aert wint op 21 wedstrijden 1 maal, daar waar vd Poel niet aan de start staat.
    Vorig seizoen is de zelfde discussie al 874 gevoerd, nu staat de teller op 387 maal. Niemand praat nu nog over de dominantie van Sven Nys (was een Vlaamse veldrijder, totaal vergeten), iedereen heeft het nu alleen nog over de 3 wereldtitels van Mario De Clercq en Erwin Vervecken.
    Over 10 jaar spreekt niemand meer over vd Poel, ja dat denk ik ook!
    29 december 2018 10:47
    En... Wat is nu juist je punt ?
    29 december 2018 10:59
    Mijn punt is dat je gelijk hebt williams, ik onderbouw het alleen nog met wat feitelijke ondersteuning.
    Een stelling moet je namelijk niet poneren maar bewijzen, dat is wat ik doe.
    29 december 2018 11:56
    @Williams

    Cols punt is dat je onzin typt.
29 december 2018 11:15
@Angelo Pauwels
Een vergelijking die op geen enkele manier hout snijdt. Evenepoel komt net kijken en het is ongelooflijk hoe de Belgische media hem nu al in de lucht steken. Blijkbaar heeft het wielrennen in België weer eens een hype nodig. Die jongen moet alles nog leren. Dat hij talent heeft staat buiten kijf, maar om hem nu al te vergelijken met vdP omdat hij wegrijdt van een peloton op de weg, slaat nergens op. Ik gun mijn zuiderburen alles, maar overdrijven is ook een vak ! Wacht maar rustig af, eerst zien en dan geloven. De manier waarop vdP koerst op de weg , op de mountainbike en in de cross heb ik dus nog nooit gezien en ik volg het wielrennen toch al een tijdje....!
    29 december 2018 14:43
    Ik vergelijk hem niet met de Mathieu van nu, maar met de Mathieu van dezelfde leeftijd. Ok kwa techniek zal hij niet in de buurt komen. Maar als hij dezelfde progressie kan maken als VDP, staat er ons bij de profs nog wat te wachten.
29 december 2018 11:22
Actuele foto trouwens. Er was geen spatje modder in Loenhout, in Heusden-Zolder wel. De redactie van een wielersite moet dit toch niet laten passeren !
29 december 2018 12:48
Wat ik mis op WF zijn de volledige uitslagen. Waarom is dat?
29 december 2018 12:51
Zo juist de deelnemerslijst in Bredene bekeken, uit de top vijf bij de heren van gisteren,is alleen Van Aert aanwezig en bij de dames uit de top vijf Brand en Sels.
Deze cross wordt door VTM uitgezonden.
    29 december 2018 13:19
    Ben net Poeleke nog tegen gekomen op training bij het N.K. parcours in Huijbergen. Was het parcours al aan het verkennen.

Reacties zijn gesloten.