Mathieu van der Poel: “Ik voel me met de dag beter worden”

vrijdag 13 september 2019 om 19:18
Mathieu van der Poel: “Ik voel me met de dag beter worden”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel maakte zijn favorietenrol vandaag helemaal waar in de Tour of Britain. Op de oplopende aankomst in Burton Dassett Country Park sprintte hij vanaf de kop naar de winst, vóór Matteo Trentin die niet wist wat hij tegen de Nederlander had moeten beginnen.

De beelden van de laatste tweehonderd meter van de zevende etappe spreken voor zich. Mathieu van der Poel ving de bergop sprint van kop af aan met Matteo Trentin in het wiel, waarna hij bij het bord met 150 meter aanzette. De Italiaan drong nog wel aan, maar besefte al gauw dat de strijd was gestreden. Toen Van der Poel omkeek, kreeg hij een duimpje omhoog van Trentin die daarna wanhopig zijn beide armen ophief: hier was geen kruit tegen opgewassen.

“Op het steile deel van de slotklim moest ik nog even sprinten om enkele mannen te passeren”, blikte Van der Poel na de finish terug. Toen hij eenmaal op kop reed, wist hij niet meteen wie er nog in zijn wiel zat. “Het was Trentin. Op het vlakkere gedeelte van de klim kon ik wat herstellen voor de laatste tweehonderd meter. Aan het eind sprintte ik voluit en haalde ik het tot aan de finish.”

‘Verraste mezelf in de tijdrit’
“Ik voel me vrij goed en voel me met de dag beter worden. Gisteren verraste ik mezelf in de tijdrit, omdat ik dat al lang niet meer had gedaan. Het gaf wel een indicatie van mijn vorm. Ik weet dat aankomsten als vandaag me goed liggen. In de beginfase werd er veel aangevallen, maar mijn team deed geweldig werk. Op het eind moest ik wat gokken omdat ik nog alleen zat, maar op de slotklim wist ik dan dat ik een goede kans had om te winnen.”

Morgen eindigt de Tour of Britain met een rit van Altrincham naar Manchester over 166 kilometer. Onderweg krijgen de renners meerdere beklimmingen voor de wielen geschoven, maar de top van de laatste klim ligt op zeventig kilometer van de finish. “Ik moet erin blijven geloven”, zei Van der Poel over zijn kansen op eindwinst. “We deden goed werk vandaag en ik won ook de eerste tussensprint. Het is niet voorbij tot aan de finish, maar ik maak een goede kans.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

LutsenkoFan 13 september 2019 om 19:27

Snap niet zo goed dat hij verrast is door zijn tijdrit. Hij kent zijn vermogens als geen ander en als je een veldrit á bloc kunt rijden aan 1 uur lang dan kun je dit ook.
Daarnaast zijn vrijwel alle veldrijders sterk in de tijdritten en prologen.

Rhohan 13 september 2019 om 19:32

Hij is nu toch niet bepaald een specialist he. Maar hij eindigde wel voor flink wat specialisten

Barry Batsbak 13 september 2019 om 20:21

Misschien niet verrast door zijn tijdrit an sich. Misschien wel verrast met zijn prestatie te midden van de concurrentie. Je hebt tenslotte alleen invloed op wat je eigen prestatie, maar niet op de prestaties van de anderen.

Maenhout 14 september 2019 om 09:26

Veldrijden is heel, heel erg beweeglijk, tijdrijden is vastgebeiteld zitten in één, ongemakkelijke houding. Gelukkig voor MvdP was deze tijdrit maar kort.

tdfan 13 september 2019 om 19:27

Je hebt wel eens favorieten die zich verstoppen voor een WK. Volgens mij ziet Van der Poel daar het nut niet van in, zoveel vertrouwen heeft hij in zijn eigen kunnen.

Fast Freddy 13 september 2019 om 19:42

Een dag niet gewonnen, is een dag niet geleefd. Aldus MvdP

theking 13 september 2019 om 20:18

Beetje kinderachtig. Maar zou toch wel mooi zijn als Valverde van het podium gereden wordt;-)

Giro_101 13 september 2019 om 20:42

Trenton blijft toch een renner met een geweldig gedrag. Een voorbeeld voor menig ander renner.

miguelon 13 september 2019 om 20:53

De mentaliteit van Quick step zit erin gebakken

jv88 13 september 2019 om 20:55

Geweldige reactie ook van Trentin!!

leegloper 13 september 2019 om 22:08

Trentin toont nu aan iedereen dat je niet met VDP naar de streep moet. Dit is een groot probleem voor het WK.

jooprioolpijp 13 september 2019 om 22:34

…en als je niet met vdP naar de streep wilt, moet je 'm d'r afrijden… als je d'r zo naar kijkt kan er maar één WK worden – waar ik toch niet echt in geloof

Martino87 13 september 2019 om 23:02

Vanavond heeft Nederland er wel een bondgenoot bij gekregen. Australië zal voor Matthews gaan rijden, omdat die denkt vdp te kunnen verslaan.

Ultras100 14 september 2019 om 08:26

Gelukkig voelt ie zich beter worden, die eerste overwinning bergop was lafjes….

R van Puffelen 14 september 2019 om 10:35

Als ik het verschil zag tussen Trentin en VdP na de finish lijkt mij wel dat VdP gewoon veel dieper kan gaan dan anderen. VdP ligt binnenstebuiten over zijn fiets gevouwen naar adem te happen terwijl Trentin uiterlijk onbewogen lijkt.
Zo win je natuurlijk nooit van VdP.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair