Mathieu van der Poel: “Ik denk dat ik over een paar jaar uitgekeken ben op het veldrijden”

dinsdag 18 oktober 2016 om 09:17
Mathieu van der Poel: “Ik denk dat ik over een paar jaar uitgekeken ben op het veldrijden”

Foto: Marcel Koch

Mathieu van der Poel verwacht dat hij binnen enkele jaren het veldrijden verruilt voor de weg. Dat vertelde hij gisteren in het Belgische tv-programma Van Gils & gasten.

“Ik beleef nu inderdaad heel veel plezier aan de cross, maar ik ben wel van plan om ook op de weg mijn kans te wagen”, aldus Van der Poel. “Het is ook voor mij nog onbekend tot wanneer ik in het veld blijf. Ik heb een contract tot eind 2018, misschien is het daarna wel een mooie leeftijd om over te stappen,” geeft hij aan.

Eerder dit jaar sprak zijn vader Adrie nog over de mogelijkheid om de weg en het veld te combineren. Mathieu denkt echter dat hij de cross over een paar jaar achter zich laat. “Ik denk dat ik over een paar jaar uitgekeken zal zijn op het veldrijden. Het is altijd mijn doel geweest om een keer wereldkampioen te worden bij de profs. Ik heb dan het geluk gehad dat dat meteen al in mijn eerste jaar gebeurd is. Dat heeft heel veel stress weggenomen.”

Dit artikel delen:

39 Reacties

Thailand 18 oktober 2016 om 12:50

Ben benieuwd waar zijn lat ligt op de weg, altijd mooi een weer goede NL-se wegrenner erbij te hebben. Vergelijkingen met Sagan lijken mij ridicuul, talenten als hij worden maar eens in de 10 jaar geboren zou ik zeggen.

Romāns Vainšteins 18 oktober 2016 om 12:53

vd Poel lijkt me wel dermate talentvol dat hij nu al onhaalbaar is voor LTJ ook al zouden ze sowieso doorgaan, QS lijkt me een perfect team voor hem.

assen 18 oktober 2016 om 12:58

@Thailand
Iedereen mag van mij elke renner met elke andere renner vergelijken.

Ik ben ook zeer benieuwd naar MvdP. Het heeft bij Lars Boom heel lang geduurd voordat ie koersen langer dan 200 km aankon. Als MvdP dat niet heeft, wow!

Alle ex-veldrijders die ik me kan herinneren reden een heel goede RvV en PB. Zowel MvdP als WvA zie ik dat ook doen.

Youri IJnsen 18 oktober 2016 om 14:27

Geloof me, TLJ gaat het niet worden. Ik acht die kans nihil, of zelfs helemaal niet. Kwestie van voorkeur.

ikbenprocycling 18 oktober 2016 om 14:39

Ik weet niet waarom, maar golden boy Matjeu schat ik voor de weg in als een type Tim Wellens. No disrespect, want een hele goede renner maar dus geen GT winnaar materiaal. Hopelijk zal mijn idee verkeerd blijken !!

F e r o x 18 oktober 2016 om 14:41

Mij leek Quick-Step een zekerheidje, maar de vraag is nu eerder of ze wel nog bestaan na volgend seizoen.

schipperaar 18 oktober 2016 om 14:56

@rv
Gezien zijn achtergrond gaat Qs het niet worden, dat ie al genoeg inhoud heeft voor 300km is wel duidelijk. Zijn vader trainde er soms 300, totaal nutteloos, van de cross wint ie meer aan snelheid, heeft Sagan wel bewezen.

HoofdIsVrij 18 oktober 2016 om 15:05

@F e r o x

SKY of Etixx zal het wel worden, ja. Beide hebben ook al met Mathieu gesproken (http://www.wielerflits.nl/nieuws/186959/sky-informeert-naar-mathieu-van-der-poel.html/comment-page-1). En zoals Youri al aangeeft, volgens mij vindt Mathieu LJ helemaal niks.

vd Poel naar Etixx (of Sunweb, ook sponsor in het veldrijden geweest) en Van Aert naar Lotto zou een mooie verdeling zijn.

Natrix maura 18 oktober 2016 om 16:52

Ik heb een keer Mathieu in een interview een verrassend antwoord horen geven op de vraag waar hij van droomde in het (weg-)wielrennen: De eindoverwinning in de Ronde van Frankrijk.

Het was een serieus antwoord. Dus ik neem aan dat hij (ook) met klassementsambities zijn wegcarrière gaat beginnen.

Youri IJnsen 18 oktober 2016 om 19:09

Lees deze eens terug voor de gein. Weliswaar twee en een half jaar geleden, maar toch: http://www.wielerflits.nl/nieuws/25634/interview-broers-van-der-poel-volgend-jaar-superprestige-of-wereldbeker-bij-de-profs.html

Natrix maura 18 oktober 2016 om 20:47

@youri
Ja, dat bevestigt het beeld dat hij zich als klimmer ziet en zich vergelijkt met Robert/Bauke. Volgens mij was het interview dat ik bedoel met Mart Smeets. Die zit natuurlijk ook altijd wel te vissen en te overdrijven, dus dan komt zo’n opmerking over Tourwinst als droom er uit. Maar het past bij het beeld van AK-rijder en niet potentiele RvV-winnaar wat menigeen hier in hem ziet. Eerder Waalse werk en rondewerk dus denk ik.

Jibi 18 oktober 2016 om 23:06

Opgepast met al die lovende woorden voor Mathieu van der Poel: Lars Boom komt eraan!

schipperaar 18 oktober 2016 om 23:44

Loose your dreams and you will loose your mind, gasten als hij gaan niet voor Troost prijzen.

GreenDay 19 oktober 2016 om 00:36

@Youri en Natrix maura: Voor wat het waard is; Mathieu kwam bij de junioren in Aywaille, toch de zwaarste en sterkst bezette klimkoers van België, solo binnen. Op drie minuten volgde de nummer twee. Me dunkt dat het een geboren klimmer is, daar heeft ie ook de lichaamsbouw voor.

Headlines

Materiaalzone

Populair