Mathieu van der Poel: “Heel blij met de trui, maar niet met het gevoel”

zondag 10 november 2019 om 16:40
Mathieu van der Poel: “Heel blij met de trui, maar niet met het gevoel”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel baalt van de wedstrijd die hij op de mat legde op het EK veldrijden. De wereldkampioen wist weliswaar het kampioenschap in Italië te winnen na een beklijvend gevecht met Eli Iserbyt, maar hij had toch kritiek. “Ik ben heel blij met de trui, maar niet tevreden over mijn gevoel. Het was heel moeilijk om het verschil te maken”, zegt Van der Poel in het flashinterview.

“De sfeer was heel goed”, aldus Van der Poel over de cross in Silvelle, waar veel publiek langs het parcours stond. “Het was mooi om het kampioenschap hier te hebben. Ik denk ook dat dit land meer betrokken moet worden in de cross. Maar bovenal ben ik blij dat ik het hier nog af heb kunnen maken.”

Van der Poel wil na zijn Europese titel nog niet te veel kijken naar het seizoen 2020. “Het betekent veel voor mij. Ik heb veel doelen in 2020, maar nu focus ik mij nog op het veld, voor ik mij ga voorbereiden op het voorjaar op de weg en op de Olympische Spelen”, aldus de drievoudig Europees kampioen veldrijden.

‘Nog vijf crossen nodig om het gevoel terug te krijgen’
“Ik had vooraf al gezegd dat het lastig ging worden”, vervolgt Van der Poel tegen de NOS. “Het was een moeilijk parcours, de sporen waren dicht tegen de hekken, dus je kon niet echt een verschil maken. Ik was niet top en ze hebben het mij moeilijk gemaakt. Er was vraag naar spanning, dan kunnen ze het krijgen dit jaar”, lacht hij.

“Ik wilde met interval crossen, daar ga ik beter van moeten worden. Het gevoel is nog niet echt super. Ik heb nog ongeveer vijf crossen nodig om dat terug te krijgen”, zegt Van der Poel, die pas in de slotronde Eli Iserbyt van zich afschudde. “Het was een heel lastig duel. Ik was ook niet sterk genoeg om lang alleen te rijden, dus ik heb mij op de finale gefocust en ik bleef er rustig onder.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

RiGHT 10 november 2019 om 16:43

Hij kon eigenlijk alleen maar verliezen. Bijzonder dat hij het dan toch waar kon maken. Topper.

Franco Ballerini 10 november 2019 om 16:47

Een van Aert in topvorm had het van der Poel vandaag heel lastig gemaakt, op zijn zachtst gezegd. Maar het kan niet altijd het gebruikelijke machtsvertoon zijn. De Belgische ploeg bood mooie tegenstand vandaag, ook wel eens leuk voor de verandering.

ChefSpijker 10 november 2019 om 17:35

Mathieu speelde er ook mee vandaag.

George Boellaard 10 november 2019 om 18:11

Ja, best lastig, zo’n zwerm Belgen.

Peter Lippens 10 november 2019 om 18:43

was nu niet direct een parcours voor de lange mannen, dus ook Wout kon hier zijn power moeilijk kwijt net als Matthieu en het is nog maar af te wachten of Wout zijn niveau van weleer kan halen

girardengo 10 november 2019 om 16:50

Wat me het meest opvalt aan Van der Poel is dat hij nu al met het volgend jaar bezig is. Zuinig omspringen met energie in het veld – wel winnen natuurlijk – om in het voorjaar en op de Spelen top te zijn.

Anketieletje 10 november 2019 om 17:41

Met echt veel respect voor het Belgische team is de interland België-VDP geëindigd met een mooie wedstrijd in het voordeel van Nederland, waarvan het team jammer genoeg geen enkele keer te zien was….. Complimenten voor onze zuiderburen!

Peter Lippens 10 november 2019 om 18:49

en de winnaar mag dan wel een Nederlands paspoort hebben, hij is geboren en getogen in België, heeft een Vlaamse vriendin en een Franse moeder … Wout VA heeft in feite minstens zoveel Nederlands bloed door zijn aderen stromen … :)

Franco Ballerini 10 november 2019 om 19:05

@Lippens: zo bezien prima combinaties. Ik zal het in mijn leven waarschijnlijk niet meer meemaken, maar van ik voorzie dat Nederland en Vlaanderen ooit wel weer eens één worden.

Jpoww 10 november 2019 om 19:18

@ Lippens. Dat heeft dus echt niks te maken met de uitzonderlijke genen en dus puur aangeboren talent. Hij heeft inderdaad een Franse moeder en een Nederlandse vader. Daar komen de genen en talent vandaan. Helemaal niks Belg eraan. Zijn geografische locatie heeft daar niks mee te maken, en zijn vriendin ook niet, trouwens. Grow up.

Van Aert is eerder meer Nederlander dan van der Poel ooit Belg zal zijn en hij heeft biologisch gezien echt Nederlands bloed tenopzichte van Mathieu dat 0 Belgisch bloed heeft. Zinloze discussie.

Kelder is de Man 10 november 2019 om 19:32

Jpoww.. idd. Komt nogal sneu over.

tendam 10 november 2019 om 19:44

@jpoww
Zijn ‘bloed’ vind ik een idiote term. Hij is geboren en getogen in Vlaanderen, heeft een Vlaamse tongval, beoefent een Vlaamse sport, en is net zoveel Vlaming als Nederlander. Dat maakt ook verder niks uit.

Jpoww 10 november 2019 om 20:50

@ tendam Ik benoemde bloed alleen omdat @Lippens dat ook deed. Uiteindelijk heeft iedereen hetzelfde bloed natuurlijk. Zo hebben genen hebben ook geen nationaliteit. Maar je moet wat, he? Om voor je land(genoten) te supporteren. Op basis van geografische locatie kan er een argument worden opgebouwd dat Mathieu een halve Vlaming is, want verder is er niks.

Uiteindelijk zeg ik ook niet dat het iets uitmaakt ofwel? Ik vind dat getrek aan Mathieu de hele tijd erg opportunistisch (van beide kanten) en de argumenten daarvoor zijn vaak ook gewoon dom. Maar goed. Het gaat erom dat hij voor Nederland uitkomt en daar kan niks en niemand iets aan veranderen. Punt uit en een fijne dag.

DeGroteMolen 10 november 2019 om 18:38

Heel goed voor het crossen dit, eindelijk weer eens een cross die op een wedstrijd leek. Knap gereden van de Belgische equip. Van der Poel balend op het podium, ondanks een nieuwe titel. Best apart om te zien eigenljk.

Peter Lippens 10 november 2019 om 18:50

Ligt volgens mij meer aan de aard van het parcours dan de echte onderlingen krachtsverhoudingen, zal in de toekomst normaal wel duidelijk worden.

sooike 10 november 2019 om 22:13

Knappe prestatie zo vroeg in zijn cross-seizoen. Over een paar crossen is hij weer als vanouds met grote afstand de beste.
Hij heeft trouwens geen Vlaamse tongval. Het regiolect in Hoogerheide, Woensdrecht, Putte en Ossendrecht is exact hetzelfde. Ga maar eens luisteren..Mooi gebied daar !

Chaba 11 november 2019 om 09:00

Wel prachtig om van der Poel naast Iserbyt te zien rijden. Wat een verschil in postuur xD

Headlines

Materiaalzone

Populair