Mathieu van der Poel gooit met zere rug programma richting WK iets om

Mathieu van der Poel gooit met zere rug programma richting WK iets om

foto: Cor Vos

dinsdag 14 september 2021 om 08:39

Mathieu van der Poel ondervond maandag rugpijn na de Antwerp Port Classic van zondag, die hij wist te winnen. Achter een deelname aan het WK en Parijs-Roubaix staat altijd nog een vraagteken, maar er is bij Alpecin-Fenix intussen lichte hoop. Vrijdag zal de 26-jarige Nederlander alvast niet het Kampioenschap van Vlaanderen rijden, schrijven de Belgische kranten.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Peter Sagan, Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Ploegleider Christoph Roodhooft laat bij Het Laatste Nieuws weten waarom. “We proberen deze week meer kwaliteit in de trainingen te leggen. En dan houden we de afstand tussen de wedstrijden zo groot mogelijk.” In plaats van de koers in Koolskamp (UCI 1.1) op vrijdag, zal Van der Poel nu de Impanis Classic (UCI 1.Pro) op zaterdag afwerken. Een iets zwaardere koers, waar hij mogelijk ook Julian Alaphilippe tegenkomt. Zondag volgt dan nog Gooikse Pijl; die wedstrijd eindigt vaak in een sprint.

WK wel of niet?
De vraag is of MVDP nu op tijd fit kan geraken voor het WK, dat over minder dan twee weken plaatsvindt in Leuven. Die rug zat hem maandag immers behoorlijk dwars. “We mogen graag denken dat hij dinsdag (vandaag, red.) weer goed kan trainen”, zegt Roodhooft. “De handdoek voor het WK is nog niet gegooid. Het is waar dat hij trainingsarbeid en wedstrijdkilometers mist. Daar kunnen we nu niet veel meer aan veranderen. Het is niet zo dat hij nog tien keer zes uur kan trainen. Maar is dat een probleem?”

Roodhooft geeft in Het Nieuwsblad toe dat een WK-deelname van hun kopman na de Antwerp Port Epic ‘uiteraard waarschijnlijker is geworden’. De ploegleider verduidelijkt ook dat de pijn in Van der Poels rug zijn planning niet in de war schopt. “De reactie in zijn rug op de koers is normaal. We doen gewoon voort zoals gepland. Als ik bondscoach Koos Moerenhout was, zou ik Mathieu sowieso selecteren. Mocht het nodig zijn, kan je hem altijd weer uit de selectie halen.”

Stel in dit artikel jouw ideale WK-selectie samen, met óf zonder Mathieu van der Poel.

Dit artikel delen:

64 Reacties

Blackcanyon 14 september 2021 om 18:09

Mathieu heeft afgelopen zondag bewezen zonder gedegen voorbereiding en terwijl hij in de gaten wordt gehouden door anderen toch te winnen. Mollema werd zonder dat hij in zijn voorbereiding problemen had er simpelweg afgereden tijdens het EK. Mathieu dus sowieso meenemen. En als hij enkel op de dag na het WK wat rugklachten heeft doet hij de afterparty maar 2 dagen later.
EK kan een off-day geweest zijn voor Mollema, hij werd 2e tijdens de ronde van Luxemburg vandaag, maar als ik mijn geld op een Nederlander zou moeten zetten, dan toch op Van der Poel.
En als het ik het op een belg mag zetten Wout Van Aert of de verre achterneef van Mathieu …Remco E van de Poel .. bij de Fransen Alaphilipe en met deze namen maak ik al 75% kans dat de winnaar erbij zit.

Quintenri 14 september 2021 om 19:45

Het EK vergelijken met de Antwerp Port Classic, zucht.

Blackcanyon 15 september 2021 om 06:41

Ja Quintenri, want als Mollema op zijn eigen terrein, de lwat langere klimmen er al af gereden wordt, dan is de kans groot dat dat gebeurd op een parcours met kasseien waar zijn ervaring niet ligt, en waarschijnlijk ook zijn talent niet. Als daar wel zijn talent lag had hij in de lijstjes van RvV en PR geprijkt. Zucht … ik moet jou ook alles uitleggen … zucht. Nou, kijk maar naar de wedstrijd en je zult zien dat je Bauke niet ziet in de finale.

Lalsacien 14 september 2021 om 19:10

Wat een wantrouwen is er hier over MVDP. De rug welles nietes spelletje. Ik zag dat hij viel bij de OS. Lijkt mij niet verwonderlijk dat hij daardoor pijn in de rug kreeg.

meqadon 14 september 2021 om 20:31

Vdp zal wel iets voorhebben aan zn rug. Maar ze zullen toch lichtjes overdrijven in het kamp van vdp. Anders win je geen koers (zelfs eentje op procontinentaal niveau). En misschien hebben ze wel een attest bemachtigd om bepaalde medicatie (wrs dan ontstekingsremmers-cortisone) te mogen nemen tegen die rugblessure. Op die manier kunnen ze er nog hun voordeel uithalen.
Voor het wk cyclocross in bieles was vdp wantrouwig tov wout, omdat hij dacht dat wout een attest (wrs ook cortisone) had verkregen voor zn knieproblemen. Met het bekendmaken van de out of competition controles wilden ze in het kamp vdp insinueren dat er iets niet klopte in het andere kamp. Mss speelt dit nu ook allemaal mee en willen ze vdp supergeprepareerd aan de start krijgen.

Michelangelo 14 september 2021 om 20:38

Zou kunnen, maar tot op heden is dat nooit “zijn stijl” gebleken.

Ik weet niet waar en wanneer je VdP hebt betrapt op verstoppertje spelen. Ik denk ook niet dat hij baat heeft bij een lange periode zonder wedstrijden: het is in tegenstelling tot Wout echt een renner die veel competitie nodig lijkt te hebben om naar zijn beste vorm toe te groeien. Om dan een rugblessure te faken en weg te blijven uit de wedstrijden kan ik daar niet mee rijmen. Bovendien vond ik hem niet echt lekker op zijn fiets zitten in de finale van die koers in Antwerpen.

Martino87 14 september 2021 om 21:03

Van der Poel staat er toch altijd meteen? Dit jaar won hij zijn eerste wedstrijd van het seizoen (uae), na de lente break won hij meteen twee etappes in Zwitserland, nu pakt bij meteen dat wedstrijdje van zondag. In het veldrijden wint hij ook bijna altijd zijn eerste of tweede race. Eigenlijk is het alleen vorig jaar wat minder geweest in het begin, maar dat had met de pandemie te maken.

Romāns Vainšteins 14 september 2021 om 21:06

MvdP is nog eerder in de situatie geweest dat hij bovenmondiaal (er schijnt tot op Mars over geschaterlacht te zijn) voor lul stond zoals op de OS. Hem daarna inclusief auwrug overleveren aan de pers zou niet best aansluiten bij zijn persoonlijkheid, die wil duidelijk niet veel kwijt wanneer het tegenzit. Niks mis mee hoor, blijf bij jezelf.

Er was kortom een goede reden om het zo te doen.

Michelangelo 14 september 2021 om 21:11

Er is een verschil tussen winnen en je beste niveau halen.

Als je kijkt naar de cross, dan wint Mathieu inderdaad vaak meteen bij zijn rentree. Maar je ziet dat hij dan nog niet op zijn best is. En ik heb datzelfde idee ook bij zijn wegwedstrijden. Dat hij enkele koersdagen nodig heeft om écht op niveau te zijn. Ook al is hij met 90% ook al dichtbij zeges in kleinere wedstrijden of wedstrijden waar niet iedereen zijn hoofddoel van heeft gemaakt. Maar dat is niet goed genoeg voor zeges in de monumenten of WK’s.

Lionel Gesink 14 september 2021 om 22:03

Edit redactie: Je valt in herhaling.

despaak 15 september 2021 om 08:49

Als je een renner, die de afgelopen jaren ontegenzeggelijk (fan of niet) één van de smaakmakers in de wielersport is geweest, en die behoorlijk hard ten val komt, als ‘bovenmondiaal voor lul staan’ waar ‘tot op Mars over geschaterlacht schijnt te zijn’ wegzet, ben je in mijn ogen geen echte liefhebber van de wielersport.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair