WK-selectie hoofdpijndossier voor Moerenhout: wie moeten er mee?

WK-selectie hoofdpijndossier voor Moerenhout: wie moeten er mee?

foto: Cor Vos

dinsdag 14 september 2021 om 19:50
Special

Mathieu van der Poel: hernia. Dylan van Baarle: klein breukje in zijn bekken. Tom Dumoulin: polsbreuk. Achter de laatste staat een rood kruis, achter de eerste twee een groot vraagteken. Alle drie had Koos Moerenhout ze over twee weken kunnen uitspelen als kopman op het WK in Leuven. Hoe moet de bondscoach deze lastige puzzel nu leggen? WielerFlits zet de opties op een rij.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

We gaan hierbij uit van twee scenario’s. Scenario 1 betreft een selectie waarin Van der Poel (en/of Van Baarle) er wel bij zijn in België. Scenario 2 spreekt dan voor zich: in dat geval zijn beide pechvogels afwezig en zal de tactiek van Nederland moeten veranderen. Als MVDP het WK haalt, zal Nederland er alles aan gelegen zijn om hem zo fris mogelijk in de finale te krijgen en hem daarin zo lang mogelijk bij te kunnen staan.

Met andere woorden: er is dan een ondersteunende tactiek nodig. Als hij er niet is – ook in het geval als alleen Van Baarle de start haalt (daar is Moerenhout licht optimistisch over) – zal Nederland geen topfavoriet herbergen en zullen ze dan de aanval moeten kiezen. Daar is een offensieve tactiek voor nodig.

Dylan van Baarle tijdens het WK 2020 – foto: Cor Vos

In beide situaties zullen een aantal renners in de selectie hetzelfde zijn. Bij afwezigheid van Van der Poel, Van Baarle en Dumoulin, lijkt Mike Teunissen de aangewezen man om als kopman uit te spelen. Dat geldt in iets mindere mate ook voor Bauke Mollema. Op hem kun je bouwen, maar de klimmer van Trek-Segafredo heeft zeer weinig ervaring in het koersen over kasseien.

Naast Teunissen en Mollema lijken ook routiniers Niki Terpstra en Sebastian Langeveld zekerheden in de achtkoppige Nederlandse selectie. Wanneer Ide Schelling op het EK weer zijn niveau haalt van voor zijn ziekte en val in de Bretagne Classic, zal de renner van BORA-hansgrohe ook op een plek kunnen rekenen. We zoeken dus nog één (scenario 1) tot drie man (scenario 2) om de selectie compleet te maken.


flag-nl Danny van Poppel (28, Intermarché-Wanty-Gobert)

Van Poppel was de beste in Zottegem – foto: Glenn Coessens

Op basis van zijn huidige seizoen verdient Danny van Poppel een selectie. De 28-jarige sprinter annex klassiekerrenner van Intermarché-Wanty-Gobert heeft een sterke reeks Vlaamse wedstrijden afgewerkt dit najaar, maar ook in de voorjaarsklassiekers was hij op punt. Hij zat tijdens Gent-Wevelgem mee in de eerste waaier (waaruit hij in de finale wel werd losgereden) en hij werd zestiende in de Ronde van Vlaanderen. In de Scheldeprijs finishte hij als vierde. Begin juni eindigde hij als tweede in Dwars door het Hageland en zesde in de Elfstedenronde.

Dit najaar won hij een zeiknatte editie van de Egmont Cycling Race, gevolgd door een derde plek in de GP Marcel Kint. Van Poppel reed vervolgens een beresterke Benelux Tour, waar hij het puntenklassement won. In vijf van de zeven ritten eindigde hij bij de eerste acht. Vooral in de slotrit naar Geraardsbergen (zesde) maakte hij indruk. Van Poppel kan zich uitstekend positioneren en dat is in Leuven van levensbelang. Nederland kan hem zelfs als joker uitspelen in een veredelde massasprint. In beide scenario’s kan Moerenhout eigenlijk niet om Van Poppel heen.


flag-nl Fabio Jakobsen (25, Deceuninck-Quick-Step)

Jakobsen wil zijn spierballen tonen op het WK – foto: Cor Vos

Naast Bauke Mollema heeft ook Fabio Jakobsen bij Moerenhout aangegeven graag het WK te willen rijden. De 25-jarige sprinter van Deceuninck-Quick-Step zit op rozen na drie gewonnen ritten in de Vuelta a España met daarbovenop de eindzege in het puntenklassement. Ook in België won hij al diverse wedstrijden. Maar in de zwaarste klassiekers met de lengte van dit WK kwam de Nederlands kampioen van 2019 nog niet in actie. De vraag is dus ook of Jakobsen 265 kilometer op dit parcours kan overleven. Maar áls hij dat kan, dan kan hij met zijn sprint een topresultaat leveren. Dat lijkt alleen mogelijk in scenario 2, omdat Jakobsen het als topper niet gewoon is om een ondersteunende rol te vervullen.


flag-nl Taco van der Hoorn (27, Intermarché-Wanty-Gobert)

Taco van der Hoorn wint in de Benelux Tour – foto: Cor Vos

De beste resultaten in eendagskoersen behaalde Taco van der Hoorn in zijn periode bij Roompot-Oranje Peloton. Op WorldTour-niveau kwam dat er bij Jumbo-Visma niet uit en reed hij vooral in een knechtenrol. Dat hij zijn kwaliteiten als aanvaller en afmaker nog niet verleerd is, liet hij dit seizoen zien in het shirt van Intermarché-Wanty-Gobert. Op sterke wijze won de Zuid-Hollander ritten in de Giro d’Italia en onlangs nog in de Benelux Tour. En dan te bedenken dat hij het seizoen eigenlijk zou beginnen bij BEAT Cycling, met alle respect. Van der Hoorn kan met zijn aanvalsdrang een prima aanvulling zijn in beide scenario’s, om mee te sluipen in de vroege vlucht en zo de druk af te houden.


flag-nl Timo Roosen (28, Jumbo-Visma)

Roosen is Nederlands kampioen – foto: Cor Vos

Ook Timo Roosen zou een prima achtste renner kunnen zijn in scenario 1 mét Van der Poel erbij. De Nederlandse kampioen maakt al jaren deel uit van de klassiekerkern bij Jumbo-Visma. De 28-jarige coureur uit Tilburg was ook een aantal jaar lang de loods van Dylan Groenewegen en zou in een ondersteunende rol een prima aanvulling van een selectie zijn die gebouwd is om de koers te ondergaan en België het gewicht te laten dragen. In die ondersteunende taak kwam hij de laatste jaren veel tot zijn recht. De Nederlandse kampioen kan lang mee en zou tot en met de voorfinale veel werk kunnen verrichten om de kopmannen uit de wind te houden.


flag-nl Ramon Sinkeldam (32, Groupama-FDJ)

Ramon Sinkeldam – foto: Cor Vos

Een andere piloot die in een ondersteunende rol de selectie in het Van der Poel/Van Baarle-scenario zou kunnen completeren, is Ramon Sinkeldam. De Zaandammer is bezig aan zijn vierde seizoen bij Groupama-FDJ, waar hij tot voor kort een van de vaste helpers rondom kopman Arnaud Démare was. Hij ging echter niet mee naar de Tour de France en dat was toch een kleine domper voor Sinkeldam, die er ongetwijfeld getergd door zal zijn. Hij verlengde onlangs wel zijn contract en heeft jarenlang ervaring in de klassiekers. Bovendien is hij allesbehalve beroerd om zich volledig weg te cijferen voor een kopman. Als beschermheer voor bijvoorbeeld Van der Poel of Van Baarle, zou het een prima keuze zijn.


flag-nl Nils Eekhoff (23, Team DSM)

Eekhoff werd in 2019 al eens wereldkampioen, een titel die hem onterecht werd afgenomen – foto: Cor Vos

Het seizoen 2021 van Nils Eekhoff kenmerkt zich vooral door pech. Volgens de ploegleiding ontwikkelt hij zich heel goed, maar om diverse redenen is het dit seizoen slechts een aantal keer gelukt om dat te laten zien. In de Tour of Britain toonde hij echter dat hij in orde was. In de lastige eerste rit moest hij alleen WK-topfavoriet Wout van Aert voor zich dulden. In de vijfde etappe moest Eekhoff echter uitwijken voor de gevallen Owain Doull en belandde daardoor hard in de hekken. Hij kneusde daarbij onder andere zijn ribben. Een dag later moest hij daardoor opgeven. Mits fit zou hij in het scenario waarin Nederland moet aanvallen, de koers vroeg kunnen openbreken in dienst van Mollema en Teunissen.


flag-nl Cees Bol (26, Team DSM)

Bol tijdens de enige DSM-zege van dit voorjaar, in Parijs-Nice – foto: Cor Vos

Wanneer Van der Poel en Van Baarle niet fit genoeg zijn en Moerenhout dus voor een andere tactiek moet kiezen, komt ook Cees Bol in beeld. De sprinter van Team DSM steekt zijn liefde voor de klassiekers nooit onder stoelen of banken, ondanks dat ze bij de Duitse ploeg meer in hem zien als snelle man. Een selectie op dit parcours zal hem dan ook enorm motiveren, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Bol niet aan zijn allerbeste seizoen bezig is. Hij won vroeg op het jaar wel een rit in Parijs-Nice, maar buiten drie top-8 noteringen in de Tour de France was dat ook zo’n beetje het hoogtepunt. Of een derde snelle man in dat scenario naast Jakobsen en Teunissen nodig is, valt ook te bezien.


flag-nl Pascal Eenkhoorn (24, Jumbo-Visma)

Een mooi gebaar van Eenkhoorn aan een jonge fan in de Tour of Britain – foto: Cor Vos

In beide scenario’s zou ook Pascal Eenkhoorn een goede optie zijn om mee te nemen. De 24-jarige renner van Jumbo-Visma rijdt een dijk van een tweede deel van het seizoen. Dat begon met een vijfde plek in het eindklassement van de Tour de Wallonie, gevolgd door een knappe zege in de Heistse Pijl en een dito tiende plek in het eindklassement van de Ronde van Polen. Afgelopen week liet hij als lijfwacht van Van Aert ook een goed vormpeil zijn. Eenkhoorn kan prima door een peloton manoeuvreren, kent Van der Poel al jaren vrij goed en weet als geen ander hoe zijn eeuwige rivaal doorheen de koers monstert. Met zijn aanvalslust zou Eenkhoorn ook prima meekunnen in een team zonder MVDP en Van Baarle.


Stem hier onder in twee polls hoe in jullie ogen de selectie van Nederland eruit zou moeten zien. Enerzijds met Mathieu van der Poel en/of Van Baarle, anderzijds zonder.


Dit artikel delen:

75 Reacties

Wheely 12 september 2021 om 10:12

Liggen Eekhoff en Terpstra ook niet in de lappenmand trouwens?

0
Marik 12 september 2021 om 10:16

Edit: De namen van Schelling en Teunissen staan nu wel in de poll!

Edit: thx!

0
Merlinappa 12 september 2021 om 10:24

Inderdaad een interessante vraag.
Wat ik me vooral afvraag is waarom Terpstra nog mee is; die rijdt helaas nog steeds geen deuk in een pakje boter en neemt zo de plek in van een jongere/betere renner waar Nederland meer aan heeft.

Danny van Poppel mag wat mij betreft zeker mee; simpelweg een heel goed jaar, en kan de afstand en het parcours ook aan. Een van de beste 20 renners op dit parcours denk ik.

Jakobsen niet mee. Hij komt weer in vorm maar 250km op dit parcours gaat vrijwel zeker te zwaar voor hem zijn.

Taco is natuurlijk een mooie joker om mee te nemen voor in de vroege vlucht of de voorfinale. Kan vies hard rijden, ook solo, en heeft een hoge De Gendt-factor. Ik zeg meenemen.

Roosen en Sinkeldam zijn erg goede knechten, al heb ik het idee dat Sinkeldam wat minder in vorm is. Mochten er echte knechten nodig zijn Roosen sowieso mee, en als er plek is is Sinkeldam ook handig.

Eekhoff, indien in vorm, is net zoals Taco ook een mooie joker, maar ook iemand die goed in dienst kan rijden. Sowieso mee wat mij betreft. Geldt ook voor Eenkhoorn.

Cees Bol lijkt me dit seizoen niet echt in vorm te zijn om iets bij te dragen.

Mét vdP/Dylan:
MvdP
Van Baarle
Van Poppel
Mollema
Teunissen
Roosen
Sinkeldam Eenkhoorn
Eekhoff

Als MvdP/Van Baarle niet fit zijn, inwisselen voor Schelling en vd Hoorn.

0
Ronellenfitsch 12 september 2021 om 10:38

Waarom noem je Eenkhoorn niet? Beter dan de helft van deze selectie. En in je tekst noem je hem wel.

0
Merlinappa 12 september 2021 om 11:04

Voor mijn gevoel rijdt Eenkhoorn toch niet echt topuitslagen dit jaar. En je moet ergens keuzes maken, wat mij betreft valt hij nét buiten de boot. Al zou je hem ook in kunnen wisselen voor Sinkeldam, die rijdt ook niet echt een sterk seizoen. Dat is wellicht wel een goed idee eigenlijk, sinkeldam ging namelijk nooit lekker met de TJV boys dus dat gaat botsen.

Bij deze, Eenkhoorn ipv Sinkeldam ;)

0
Wheely 12 september 2021 om 11:10

Kun je Roosen en Eekhoff dan ook doorstrepen en vervangen voor Schelling en vd Hoorn. Dan hebben we dezelfde selectie.

0
Poeksel 12 september 2021 om 11:16

"Wat ik me vooral afvraag is waarom Terpstra nog mee is; die rijdt helaas nog steeds geen deuk in een pakje boter"

Hij won een maand geleden nog bijna een rit in Noorwegen. Hij is natuurlijk niet meer top, maar dat hij helemaal niets meer presteert is een leugen.

0
Merlinappa 12 september 2021 om 11:23

@Wheely
Als je MvdP en/of Van Baarle hebt, zijn Roossen en Eekhoff wat mij betreft beter omdat die beter kunnen knechten. En die heb je nodig als je een 'echte' kopman hebt.

@Poeksel
Ja, daar reed ie natuurlijk niet verkeerd. Maar dat kan je ook absoluut niet vergelijken met het WK. Daarnaast: Terpstra gaat ook niet knechten.

0
platteprijs 12 september 2021 om 13:16

Roosen en Eekhoff schrappen voor Schelling en Riesenbeek. Van der Hoorn en Roosen 1e en 2e reserve.

0
Mwielerfan 12 september 2021 om 19:27

Terpstra rijdt voor zijn ploeg juist steeds meer in z’n rol van wegkapitein, ervaren helper. Dat hij niet knechtte toen hij de enige Nederlandse topper in het klassieke werk was, voor bekendere renners die nooit iets konden winnen als gesink etc, is echt iets van langer terug.

0
Marik 12 september 2021 om 10:32

Met Mollema en Teunissen kun je nog iets van een rol spelen. Voor de rest is het behoorlijk pover.

0
Wheely 12 september 2021 om 10:33

Conclusie: als iedereen fit is hebben we een topteam met VdP, Van Baarle, Mollema, Schelling, Teunissen, Van Poppel, Eenkhoorn en VdHoorn.

Mochten de twee kopmannen niet meekunnen dan wordt het vrijbuiten en mogen Eekhoff en Langeveld mee.

0
Daniel17 12 september 2021 om 10:36

Wel raar dat Eekhoff meer stemmen krijgt dan Teunissen en ik zou ook Schelling altijd meenemen.

0
Merlinappa 12 september 2021 om 10:37

Teunissen stond er pas later in, daar kon ik nog niet op stemmen.

0
Mwielerfan 12 september 2021 om 19:28

Raar om na mvdp vrijwel grootste troef theunissen te vergeten inderdaad

0
Ronellenfitsch 12 september 2021 om 10:37

Wat een armoe, als renners als Bol en Sinkeldam die er de laatste 60 km echt niet meer voorin bij zijn al genoemd moeten worden ..

0
Willem Kieft 12 september 2021 om 11:13

Aan de andere kant, Tom Veelers werd ooit bijna wereldkampioen….

0
xistnc 12 september 2021 om 11:20

Die andere kant kun je beter nog maar even naleezen dan.

0
NCK17 12 september 2021 om 11:24

Dat was Tom Leezer

0
RLM 12 september 2021 om 14:28

Als je het hebt over het WK van 2016, dan is bijna Wereldkampioen is een beetje optimistisch, dan kan je dit ook zeggen van Natnael Berhane. Die was er zelfs dichter bij.

0
Mwielerfan 12 september 2021 om 19:30

Precies, er werd hard achter gereden, geen moment dat het stilviel of dat Tom zoveel tijd had dat winnen echt erin zat. Het was meer dat mensen het hoopten, net zoals met kruijswijk op de alp duez

0
jealgu 12 september 2021 om 10:44

Is het zo logisch dat Mollema een beschermde status krijgt, en zelfs dat ie uberhaupt meegaat? Is toch niet zijn parcours?

0
Wheely 12 september 2021 om 11:09

Nee, eigenlijk niet maar dat heeft alles te maken met de onzekerheid over VdP en Van Baarle. Aangezien specialisten Terpstra en Langeveld ook niet meer zijn wat ze waren zoek je wel naar een renner die zich dit jaar al bewezen heeft op de OS bijvoorbeeld. Mollema is wel een renner die op zijn minst de afstand aankan.

0
Ronellenfitsch 12 september 2021 om 11:44

Ja, een Mollema op niet precies zijn favoriete parcours is nog altijd een veel betere renner dan elke ander, zeker over deze afstand. Dat koersen in België een specialisme is, is een mythe. Positioneren is een specialisme, en dat kan Bauke.

0
Pietspeed 12 september 2021 om 12:00

Mee eens eigenlijk. Mee als vrijbuiter.

0
krungthep 12 september 2021 om 10:49

Ik mis hier Riesebeek.

0
Pietspeed 12 september 2021 om 12:01

Ik ook absoluut. Echter de afstand kan hij die aan?

0
platteprijs 12 september 2021 om 13:08

Eens. Ik begrijp niet dat de redactie deze over het hoofd ziet.

0
Youri IJnsen 12 september 2021 om 14:06

De redactie heeft hem niet over het hoofd gezien, maar als laatste uit de lijst geschrapt. De opties zijn niet eindeloos.

0
rennerske 12 september 2021 om 14:40

Zou er een serieus wielerland zijn dat overweegt een type Riesenbeek te selecteren?

0
Kopinkas 12 september 2021 om 10:50

Bol? Jakobsen? You must be kidding…
Ga voor een echte vrijbuitersploeg en laat spurters die geen vluchtheuvel over kunnen gewoon thuis.
Neem dan eerder een Van Der Lijke mee, een Arensman, en Welten – die in behoorlijk goede doen was vóór de Tour of Britain, maar ik weet even niet waarom die afstapte in rit 1.
Tel daarbij Schelling, Van der Hoorn, Eekhoff (kan iemand dat onterechte foto-bijschrift weghalen?)… daar kan je oorlog mee maken!

0
Merlinappa 12 september 2021 om 11:07

Helemaal mee eens!

0
Willem Kieft 12 september 2021 om 11:12

Als er niets te kiezen valt krijg je in ieder geval geen hoofdpijn van de te maken keuzes,

0
johny2 12 september 2021 om 11:13

5 renners die altijd mee moeten naar het WK.
Teunissen, v Baarle, Mollema, Langeveld(wegkapitein) en Roosen. (goede knecht)

optie v.d. Poel.
Riesebeek!! Doet het altijd goed en ploegmaat v.d. Poel.
v.d. Poel.
Eenkhoorn of v. Poppel als positioneringsknecht. (Geen Schelling dat is meer een dolle aanvaller)

Zonder v.d. Poel.
v. Poppel, Schelling en Eenkhoorn.
Eekhoff of Taco reserve.

Geen Bol of Jacobsen. (te zwaar) Geen Terpstra (te zwak en geen teamspeler)

0
De Slob 12 september 2021 om 11:19

Riesebeek niet noemen, nee dat kan niet.

0
jooprioolpijp 12 september 2021 om 11:33

Zonder een vdP of Dumoulin zie ik niet wie in een race met een normaal scenario sterker gaat zijn dan buitenlandse kleppers als van Aert, Pogacar, Flip, etc. Ik zou inzetten op een of meerdere onwaarschijnlijke scenario’s:
1) Lamme race, eindigend in massasprint: Jacobsen
2) Vluchtgroep die het haalt: van de Hoorn/van Baarle/Eenkhoorn
3) Valpartij waardoor de eerste 127 renners uitvallen: Cees Bol.

0
Turtlehead 12 september 2021 om 12:25

Denk je dat Ceessie nog in koers is, wanneer die valpartij plaatsvindt?
En ook: wie neem je mee voor Cees zijn treintje? Anders wordt het alsnog lastig.

0
Chasse_patate 12 september 2021 om 11:34

Ik zou idd

1. Teunissen
2. Mollema
3. Van Baarle
4. Roosen
5. Langeveld
6. Eenkhoorn (kijk eens hoe goed hij nu voor wout rijdt)
7. Van Poppel
8. Van der Lijke.

0
Blackcanyon 12 september 2021 om 11:40

Joris Nieuwenhuis. Tegenwoordig moet je welhaast een veldrijder opstellen om een gegarandeerde overwinning te hebben.

0
Magician 12 september 2021 om 11:41

Als vdPoel en/of vBaarle fit genoeg zijn om aan de start te verschijnen is er eerst nog de vraag of ze de vorm hebben om voor de knikkers mee te doen. Neem lekker veel gasten mee die prima hun eigen wedstrijd kunnen rijden als al je kleppers met fysieke malheur zitten en tactiek maken waarschijnlijk niks oplevert.

0
Covadonga 12 september 2021 om 12:16

Mee eens. Mollema moet zeker mee.

0
Kempen en Ko 12 september 2021 om 11:59

Het houdt echt niet over he.

0
De Siepel 12 september 2021 om 12:11

Sowieso Riesebeek meenemen. Rijdt al maanden ijzersterk. Verder is het best schrikken qua magere kwaliteit.

0
Panache 12 september 2021 om 12:12

Dit topic wordt pas interessant na de race in Antwerpen.

0
Wheely 12 september 2021 om 12:23

Ik vind het nu al interessant, mag dat? ;)

0
Pietspeed 12 september 2021 om 12:13

1.Teunissen, (schaduw) kopman
2. Van Baarle en/of MVDP, mits voldoende fit kopman
3.Riesenbeek, bewezen
4. D. van Poppel, bewezen, afmaker
5. Van der Hoorn, bewezen
6. Langeveld, ervaring en klasse
7. Roosen/Eenkhoorn, bewezen en in vorm
8. Mollema, vrijbuiter, ervaring, Allround

0
Verweggistan 12 september 2021 om 12:16

Met zoveel blessures en renners uit vorm mogen coureurs als Bax, Maas, Reinders, van der Lijke, Budding, Van Schip, Jetse Bol en Welten nog gaan hopen op een WK.

0
Wheely 12 september 2021 om 12:25

Mooie selectie, met deze gasten gaan we het doen zeg ik.

0
Dolledriesoldebroek 12 september 2021 om 12:43

Jakobsen altijd meenemen als plan b mocht die het wel overleven op de lange afstand!
Die kan nog wat extra brengen in een sprint, mochten andere mannen als Taco of Eenkhoorn het overleven in een finale, hebben ze sowieso niks in te brengen.

0
platteprijs 12 september 2021 om 13:10

@Youri, hij is al een paar keer genoemd, maar zou je Oscar Riesenbeek er svp bij willen plaatsen. Om hem kun je gewoon niet heen.

0
Youri IJnsen 12 september 2021 om 14:09

Nee. Met alle respect voor Oscar, maar in een ondersteunende rol zijn er meer en betere jongens beschikbaar. Begrijp me niet verkeerd, uitstekende renner. Ook in het offensieve scenario zijn er mannen die meer kans maken. De opties zijn niet eindeloos; hij is als laatste uit deze lijst afgevallen.

0
rennerske 12 september 2021 om 14:43

@Youri
Eens. Als we met Riesenbeek, inderdaad met alle respect, de oorlog moeten winnen kunnen we beter de witte vlag hijsen.

0
platteprijs 12 september 2021 om 14:59

Vreemde selectiecriteria bij Wf. Riesebeek is beter dan de helft van de genoemde renners. Haalt de laatste 60 km vrij waarschijnlijk. Een Sinkeldam met alle respect is na een keer water halen gelost. Cees Bol haalt nooit de finale, dus waarom zou je die meenemen? Staat nog los van dat hij niet meer weet wat sprinten is.

0
Drossard Kudus 12 september 2021 om 13:53

Mathieu en Dylan neem je mits fit idd altijd mee. Mike Teunissen zou ik daar ook bij zetten. Ik zou zelf Jakobsen ook meenemen, mocht het parcours nu echt meevallen en het loopt uit op een groepssprint is hij de enige renner die een realistische kans op de regenboogtrui maakt, maar het is een risico.

Langeveld gaat mee obv ervaring en als wegkapitein, krijgt ook vaak het vertrouwen van de bondscoach. Mollema gaat normaal altijd mee, maar ik heb hem nog nooit op zulk werk zien rijden, maar hij is gemotiveerd dus dat is een pluspunt. Van Poppel en Schelling zijn in vorm.

Dat lijkt me de vaste kern, de laatste (of laatste 2) plaatsen kun je voor de meesten wel een argument maken. Ik zou kiezen voor Eekhoff of Eenkhoorn (één van de twee) en Taco als eerste reserve

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone