Mathieu van der Poel: “Gestart op gewone banden om krachten te sparen”

woensdag 6 februari 2019 om 16:54
Mathieu van der Poel: “Gestart op gewone banden om krachten te sparen”

foto: Cor Vos

Voor Mathieu van der Poel was het meteen raak nadat hij dit weekend de WK-titel pakte in het Deense Bogense. In de veldrit van Maldegem ging het lang gelijk op, maar in de voorlaatste ronde zette de Nederlander de koers toch weer naar zijn hand.


Regen en modder zorgden ervoor dat de regenboogtrui niet zo wit bleef als aan het begin van de koers, maar voor Van der Poel lag er na afloop al meteen een nieuwe klaar voor de podiumceremonie. “Modderig viel wel mee, het was glad vooral”, reageerde hij in het flashinterview. “En dat maakte het wel technisch vandaag.”

“Ik was op gewone banden gestart en de rest op rhino (banden met grof profiel, red) en dat maakte wel dat ik moest opletten met wat ik deed in de bochten. De eerste van de koers probeerde ik te volgen op gewone banden om wat krachten te sparen”, blikte hij terug. “Vanaf dat ik naar rhino’s wisselde, ging het wel beter.”

‘Schoof alle kanten op’
“Als je op dit parcours een gaatje hebt, kan je dat meestal wel uitbouwen. Maar toen ik de eerste keer een kleine kloof had, reed ik eigenlijk te snel om op die gewone banden een bocht goed te kunnen nemen. Daardoor schoof ik alle kanten op en voordat ik het wist, zat Michael (Vanthourenhout, red) terug in het wiel.”

Na zijn bandenwissel zag hij Aerts in de zevende van negen ronden een kleine voorsprong pakken. Hij sprong mee op het wiel en profiteerde vervolgens van een moeizame zandstrook van Aerts door behendig om de Belg heen te sturen. Hij sloeg een gaatje en diepte zijn voorsprong dan verder uit. De wedstrijd was daarmee beslist.

Dit artikel delen:

2 Reacties

thorsen 6 februari 2019 om 17:15

Gaat hij nu ook al met handicap racen?

Merlinappa 6 februari 2019 om 18:16

Haha ja, dat zou wel mooi zijn: Mathieu altijd op een verkeerd profiel laten rijden. Pipisquallo’s in Namur en Rhino’s in Koksijde.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.