Mathieu van der Poel geopereerd aan beide knieën, wegseizoen voorbij

maandag 25 juli 2016 om 12:48
Mathieu van der Poel geopereerd aan beide knieën, wegseizoen voorbij

foto: Sirotti

Mathieu van der Poel is opnieuw onder het mes geweest. Eind vorig jaar werd hij al eens geopereerd aan zijn linkerknie, inmiddels heeft hij een nieuwe operatie ondergaan aan beide knieën.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“De voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen loopt enige vertraging op bij Mathieu Van der Poel. De Nederlandse kampioen kon zijn trainingen en wedstrijden afwerken, maar ondervond geregeld lichte hinder aan beide knieën”, schrijft zijn ploeg, Beobank-Corendon, in een persbericht.

“In de rechterknie werd een scheurtje in het dekblad verholpen. Aan de linkerkant veroorzaakte wrijving tussen een pees en het kraakbeen een lichte ontsteking. Ook die knie werd operatief behandeld.” Van der Poel bezocht voor de ingreep arts Toon Claes, die hem vorig jaar ook al behandelde.

“De blessure komt door een val in de opbouw na mijn rustperiode na Cyprus (MTB-wedstrijd, red.)”, zegt Van der Poel in een reactie tegen WielerFlits. “Ik kan niets anders doen dan rusten en luisteren naar het advies van de specialisten. Er is niets structureels fout aan mijn knieën dus alles zou in orde moeten komen.”

Halverwege augustus hoopt de jonge veldrijder de training te hervatten. Hij start dan zijn voorbereiding op het veldritseizoen. Door de blessure is zijn wegseizoen ten einde, wat betekent dat hij niet zal deelnemen aan de Ronde van de Toekomst.

Dit artikel delen:

17 Reacties

achtpuntzes 25 juli 2016 om 12:49

pff, na de val van Dumoulin en de vrije val van Mollema kan dit er ook nog wel bij. :(

0
robotour 25 juli 2016 om 12:55

@8.6 tel daarbij op het gestuntel van Kelderman, de stilte rond Gesink. Hopelijk blijft Poels gezond en kan die verrassen in Rio.

0
schipperaar 25 juli 2016 om 12:57

Ongelooflijk hoe die bijna seizoenen om zeep helpt door vorig jaar niet af te stappen na zijn val vorig jaar.

0
UrbanSteel 25 juli 2016 om 12:59

Een ding is zeker , echt mee zitten doet het niet voor ons Nederlandse wielerfans de laatste tijd en uiteraard ook voor verschillende renners.

0
HoofdIsVrij 25 juli 2016 om 13:00

Benieuwd of hij ooit nog op niveau komt. Blessures aan de knieën kunnen nog jaren doorslepen.

0
KnightBiker 25 juli 2016 om 13:02

Geen idee hoe serieus dit allemaal is maar ik hoop dat ze toch voorzichtig zijn met ons grootste wielren talent.. bij het minste of geringste opereren moet toch geen trend worden: straks fiets hij nog rond met kunst-knieën.
Ben toch eigenlijk wel benieuwd naar de oorzaken, soms is het de afstelling van plaatjes en schoenen die problemen veroorzaakt. (bij mij zijn de afstelling links en recht bijvoorbeeld anders wegens functioneel lengte verschil, heb ik links een extra binnenzooltje van 1-mm en staan mijn beide voeten ook naar buiten gericht.) – ik hoop dat ze dus ook de oorzaken van de knieproblemen doorgronden ipv direct naar de operatie tafel te gaan…

0
josi 25 juli 2016 om 13:37

@KnightBiker, De oorzaak was volgens mij de valpartij in de Tour de l’Avenir vorig jaar, waarna hij vervolgens weer zijn andere knie belastte om zijn geblesseerde knie te ontlasten. Hopelijk heeft dit inderdaad geen weerslag op zijn verdere carrière.

0
Youri IJnsen 25 juli 2016 om 14:22

Problemen zijn geen gevolg van Van der Poels zware val in de Tour de l’Avenir van vorig jaar. Een nieuwe tuimeling na de Sunshine Cup (MTB-koers op Cyprus) zijn dus de oorzaak van het malheur. Daarom haalde hij naderhand ook niet zijn normale niveau. Maar wees gerust: er zijn geen structurele problemen met zijn knieën, vertelden specialisten aan hem. Geen blijvend letsel dus. Na drie weken rust start Van der Poel met de revalidatie. Of de start van het cross-seizoen in gedrang komt, valt nu nog niet te zeggen.

0
nasibal 25 juli 2016 om 15:16

Weg seizoen…

0
Spinergy 25 juli 2016 om 15:55

Wanneer komt Gesink weer in actie eigenlijk?

0
polke 25 juli 2016 om 15:57

Naar het mislukte mountainbike en halve veldrit seizoen denk toch een beetje te veel . Ik denk dat de stap naar de weg toe sneller komt dan verwacht . Als een ploeg sky intressen in hem hebt en ziet hoe die ploeg presteert . Ik zou niet lang meer crossen en gewoon naar sky gaan en volledig op de weg gaan .kijk naar sagan

0
petoi 25 juli 2016 om 16:32

Ik krijg een gevoel bij MvdP dat hij zijn hele carriere met blessures gaat kampen en het supertalent dat hij is amper gaat kunnen tonen.

Ik zo dat dit niet gaat kloppen.

0
vanSpringel 25 juli 2016 om 18:14

Als ie maar niet op te jonge leeftijd te grote inspanningen heeft gedaan, en zijn lichaam nu al aan slijtage onderhevig is.

0
Turtlehead 25 juli 2016 om 19:30

Lol @Spinergy (als t zo bedoeld is tenminste).
On: Rus-tig-aan met die jongen ajb, dit is echt geen goed teken. Overbelasting ligt op de loer. Hopelijk remmen ze hem nu genoeg af, in tegenstelling tot voorig jaar.

0
assen 25 juli 2016 om 20:13

Het tijdstip van de operatie is gelukkig goed gekozen, al had eerder ook best gemogen.
Inderdaad, hoe gaat het met Gesink? Zal eens kijken en vragen op TLJ forum hier…

0
RefleX 26 juli 2016 om 01:13

Kunnen nu gelijk de mensen die hem af hebben gekraakt na het EK hun excuses aanbieden. Hij liep al een tijd met dit probleem na een ietwat domme val, maar dat bracht hij liever niet naar buiten. Hij heeft toen ook wat langer gerust dan hem lief was om de knie te laten herstellen

0
Borsje 15 augustus 2016 om 19:29

MvdP zou half augustus – na 3 weken volstrekte rust – weer op de fiets mogen klimmen. Hoop van harte dat ie deze week weer de eerste meters kan/mag rijden!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone