Mathieu van der Poel geeft op in Vallnord: “Het draaide voor geen meter”

Mathieu van der Poel geeft op in Vallnord: “Het draaide voor geen meter”

Foto: Orange Pictures

zondag 2 juli 2017 om 16:06

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekerwedstrijd mountainbiken in Vallnord (Andorra) niet uitgereden. De Nederlander van Beobank-Corendon begon met het startnummer 3, maar kende een tegenvallende race. In de zesde ronde stapte hij af. De reden is nog onbekend.

“Het draaide voor geen meter vandaag”, geeft hij aan op de ploegsite. “De hoogte kan een oorzaak zijn. Bij de start verzuurde ik vrijwel meteen en ik heb mezelf bewust niet geforceerd.” Van der Poel leek halverwege terug te kunnen keren. “Ik dacht dat ik mijn ritme had gevonden. Ik kon goed opschuiven en top tien leek plots weer haalbaar, maar dan was het ineens over”, zegt hij.

De overwinning in Andorra ging naar wereldkampioen Nino Schurter, die de race grotendeels alleen aflegde. Volgende week rijdt Van der Poel weer in Lenzerheide.

Dit artikel delen:

31 Reacties

ekwant_1978 3 juli 2017 om 13:51

@RV Conceptueel niet goed genoeg? Waarom kijkt de meeste jeugd dan mountainbiken i.p.v. wielrennen? Juist er gebeurd wat. Bij het wielrennen is het tot in de puntjes geregiseerd, weinig lol aan.
@Adrianus Veldrijden populairder dan mountainbike? Hier in de België en Nederland ja. Komt ook door de bonden. Is er een keer een beetje selectief, lees technisch, parcours wordt er door menig wedstrijdrijder geklaagd dat het te gevaarlijk is en worden de technische stukken verboden. Gewoon wel erin houden. Is in de wereldbeker ook zo. Ik weet zekr dat 95% van de mensen die hier komen geen wereldbeker parcours durfen te rijden.

Gewoon lekker bij het mountainbiken blijven. Niets geregiseerd maar echt de beste wint… kan je van het wielrennen niet zeggen

0
schipperaar 3 juli 2017 om 14:12

@mtbonly
Weet niet op welke hoogte ze reden maar hij kwam duidelijk zuurstof tekort omdat ie waarschijnlijk zelden op hoogte traint, professioneel staat ie minstens gelijk aan Nys waar menig wegcoureur een vb aan kan nemen.

0
Har77 3 juli 2017 om 15:25

Hij is gisteren met beide benen op de grond gezet en nog wat harder dan bij het WK marathon. Zo simpel is het. En ergens vind ik dat maar goed ook. Je kan deze sport er niet even bij doen. Last van de hoogte is geen excuus. Ook dat hoort bij voorbereiding. Ja, hij kan absoluut top worden in de xco. Vraagt echter wel om toewijding, en niet om onderschatting, zoals het rijden van de Cannibale een week voor wk marathon en 2wkn voor de wereldbeker. Schurter zat 8 dagen in St Moritz voor afgelopen weekend…

0
wulu 4 juli 2017 om 09:41

@Har77 en @ekwant_1978

Pcies dat!

0
Ultras100 4 juli 2017 om 15:52

Mtb en en met name de marathon afstand is ook lastiger mooi in beeld te brengen dan een wegkoers. Omdat er veel over singletrack en rotsen wordt gereden. Achter op de crossmotor door de rok hadden is het lastig filmen

0
HennieK 6 juli 2017 om 09:26

Voor de mensen die van der Poel verwijten niet toegewijd genoeg te zijn aan het MTB-en. Van der Poel is gemiddeld erg goed in alle takken van wielersport. Hij heeft de keuze om te doen wat hij leuk vindt. Ook in MTB is hij nu al wereldtop, anders word je geen tweede in een goed bezette world cup wedstrijd. En dan is hij de enige u23 in de top 35 stand van world cup MTB… Die keuze voor de weg komt nog wel, ik vind het vooralsnog mooi om naar de veelzijdigheid en het plezier te kijken.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone