Mathieu van der Poel gaat voor zijn hattrick: “Maar het wordt niet makkelijk”

vrijdag 8 november 2019 om 19:42
Mathieu van der Poel gaat voor zijn hattrick: “Maar het wordt niet makkelijk”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel had amper één cross nodig om zich weer in de favorietenrol voor het EK veldrijden te rijden. Na een rustperiode keerde de wereldkampioen in Ruddervoorde terug in het veld, en schoot daar meteen raak. “Ik ben gemotiveerd voor een derde Europese titel, maar het wordt geen gemakkelijk dagje.”

Vijf dagen geleden keerde Van der Poel in Ruddervoorde terug in het veldrijden na een lang seizoen op de weg en op de mountainbike. Na de Famenne Ardenne Classic, exact een week na het WK wielrennen in Yorkshire, nam de Nederlander de tijd om eerst de batterijen weer op te laden voor het crossseizoen. Bij zijn rentree in het veld boekte hij direct zijn eerste seizoenszege, nadat hij zich in de vijfde van acht ronden ontdeed van zijn laatst overgebleven concurrent Laurens Sweeck.

Of hij het moeilijk vond om het begin van het seizoen op televisie te moeten kijken, werd hem gevraagd in aanloop naar het EK in Silvelle, deze zondag. “Nee, we hebben een plan opgesteld, dus houden we ons daaraan. Ik had echt wat rust nodig na een paar zware maanden, waarin ik wegwedstrijden en mountainbiken combineerde en 2020 wordt zeker een zwaar jaar. Natuurlijk ben ik erg blij om terug te keren naar het veldrijden, maar nee, het was niet moeilijk om toe te kijken. Ik ben nu volledig gefocust op mijn eigen crossseizoen met de wereldkampioenschappen als hoofddoel.”

Parcours
Crossen in Italië deed hij bijna zes jaar geleden voor het laatst, toen hij met de beloften de Wereldbeker van Rome reed (en won). En nu acht jaar geleden veroverde hij in Lucca de Europese titel bij de junioren. In Silvelle reed hij nog nooit, maar vader Adrie was er, toen er in de jaren negentig internationale veldritten werden gehouden, al eens derde. “Ik ben niet eerder in Silvelle of op het parcours geweest. We praten niet veel over het verleden met mijn vader. Maar natuurlijk, als hij iets belangrijks weet over het parcours van zondag, vertelt hij het me.”

“Voor Ruddervoorde heb ik gezegd ik dat ik Eli Iserbyt en Tom Pidcock verwacht. Beiden stonden zondag weliswaar niet op het podium, maar ik neem aan dat ze nog steeds de verschrikkelijke Koppenberg in de benen hadden, dus ik verwacht ze wel weer in Silvelle. Ze lieten al zien dat ze in goede vorm verkeren en ze houden van een zware wedstrijd. Ik hou ook renners als Toon Aerts en Laurens Sweeck in de gaten, maar veel hangt af van de omstandigheden. Al bij al, ik ben enthousiast en gemotiveerd om een derde Europese titel te behalen, maar het zal geen gemakkelijk dagje worden.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Hollow Knight 8 november 2019 om 23:36

Ben geen fan, maar als VDP de Vélo d'Or dit jaar niet wint dan snap ik het ook niet meer.

95% kans dat hij zondag wint imo.

Weet er iemand eigenlijk hoeveel zeges hij dit jaar al heeft (over alle drie de disciplines)?

Pol 9 november 2019 om 08:49

Nee dat weten wij al heel lang dat je geen fan bent. Van de wielersport weet je ook heel weinig. Altijd maar trappen tegen de wielersport. Ga lekker naar die zouteloze hardloopwedstrijden kijken.

Hollow Knight 9 november 2019 om 13:00

Nog altijd mentale problemen zie ik Pol?

salb 9 november 2019 om 15:24

Ik tel 42 zeges
(15 crossen, 14 mountainbike (waarvan 5 short track en 4 ritten + eindklassement Belgische vierdaagse ), 11 weg(UCI waarvan 6 ritten en 1 eindklassement ) en 2 criteriums)

Adrianus 9 november 2019 om 03:41

102

Romāns Vainšteins 9 november 2019 om 08:16

Hopelijk voor hem heeft hij jasjebrilkwijtgate een plekje weten te geven en staat het vizier op 100% ipv mentaal verloren te gaan in de nasleep er van.

Headlines

Materiaalzone

Populair