Mathieu van der Poel deze week in Noorwegen terug op de weg

maandag 12 augustus 2019 om 20:10
Mathieu van der Poel deze week in Noorwegen terug op de weg

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel hervat donderdag de competitie op de weg in de Arctic Race of Norway. Na zijn zege in de Amstel Gold Race verruilde hij zijn racefiets voor de mountainbike om mee te doen aan de Wereldbeker. Nu keert hij terug op de weg in aanloop naar het WK wielrennen.

Vorig seizoen wist Van der Poel zijn eerste koers in de rood-wit-blauwe kampioenstrui meteen te winnen in de Arctic Race of Norway. In de openingsetappe naar Kirkenes was de Nederlander van Corendon-Circus op een hellende strook veruit de sterkste. Ook in de slotetappe naar Alta kwam hij winnend over de streep en greep hij de eindwinst in het puntenklassement.

Donderdag keert hij terug in de Noorse rittenkoers, nadat hij vier maanden geleden zijn racefiets tijdelijk wegzette om te kunnen mountainbiken. Sindsdien zegevierde hij in de Wereldbeker Cross Country liefst vijfmaal op de Short Track en drie keer op het lange parcours. Afgelopen weekend was hij nog de beste in het Zwitserse Lenzerheide. Ook werd hij Europees kampioen.

Via de Arctic Race of Norway en de Tour of Britain werkt hij toe naar het WK wielrennen over zes weken in Yorkshire, waar hij een gooi wil doen naar de wereldtitel op de weg. In Noorwegen wordt hij bijgestaan door de Belgen Dries De Bondt, Jimmy Janssens, Stijn Devolder en Otto Vergaerde en de Noorse baanspecialist Lasse Norman Hansen.

Selectie Corendon-Circus voor de flag-no Arctic Race of Norway 2019
flag-be Dries De Bondt
flag-be Stijn Devolder
flag-be Jimmy Janssens
flag-no Lasse Norman Hansen
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Otto Vergaerde

Dit artikel delen:

21 Reacties

koos verrek 12 augustus 2019 om 20:17

Eindelijk!!

Emergo 13 augustus 2019 om 10:28

Zeker niet naar zijn MTB-wedstrijden gekeken ??

HSV 12 augustus 2019 om 20:28

Mooi ploegje hoor!

greeny 12 augustus 2019 om 21:36

Edit redactie: Aangepast

thorsen 12 augustus 2019 om 23:20

De laatste 3x dat MvdP een meerdaags rondje reed won hij elke keer de 1e etappe.

Morgen weer.

Smartijn 13 augustus 2019 om 08:58

Als hij morgen al wint, dan zal dat van zijn mederenners in een trainingsrondje zijn ;)

robert-jan 13 augustus 2019 om 09:17

Vorig jaar won hij er twee in deze ronde met groot machtsvertoon. Het waren er drie geweest zij het niet dat hij er eentje aan zijn ploeggenoot gunde. De manier waarop hij elke keer een volledig peloton uit zijn wiel sprintte alsof ze er niet waren was gewoon ronduit belachelijk. Als concurrentie zijnde kan ik me wel voorstellen dat je weinig zin in deze race gaat hebben.

Dat terzijde: Ik heb er zin in, hoop dat hij het weer gaat laten zien. Persoonlijk heb ik etappe 3 en 4 aangevinkt. Mogelijk dat etappe 3 een beetje te zwaar is voor Mathieu maar ik zie niet echt hele grote klimmer bij de concurrentie (edit: Lutsenko, Barguil en Zakarin starten, deze etappe kan die vergeten) en de klim is "maar" 3.5km aan 11,8% gemiddeld. Mocht hij daar tot de laatste 500 meter kunnen overleven zou dat wel kunnen. De laatste etappe met een paar honder meter omhoog naar de finish staat zijn naam op geschreven. De eerste twee etappes acht ik voor de echte massasprinters maar ook daar kan hij wel eens verrassen.

Random wielerliefhebber. 13 augustus 2019 om 09:37

In dit veld is MvdP de snelste massasprinter maar ik denk dat hij geen risicos gaat nemen en zich niet gaat mengen in de potentieel gevaarlijke finales.

robert-jan 13 augustus 2019 om 10:11

Je weet dat Jumbo-Visma met Danny van Poppel aan de start zal verschijnen? Op de vlakke sprints acht ik die toch net iets sneller. Als het ook maar iets oploopt is Mathieu niet te kloppen. Ook Cofidis met Laporte heeft een sterke sprinter aan de start, ik vlak daarnaast Coquard van Vital Concepts ook niet uit.

greeny 13 augustus 2019 om 10:59

Haha danny verliest elke sprint van mathieu. Gent wevelgem dit jaar nog bijv. Nk vorig jaar

robert-jan 13 augustus 2019 om 11:03

NK vorig jaar liep fors omhoog dus ik snap je punt niet zo. Gent-Wevelgem zat Danny verkeerd. Ik heb het over pure sprintsnelheid en reken positionering dus niet mee.

greeny 13 augustus 2019 om 11:38

Dat is danny’s grootste probleem als ‘sprinter’ hij zit altijd verkeerd. En zelfs dan nog zal Vdp 9 van de 10 keer winnen op snelheid. Sprint in de sarthe gezien? Liep allesbehalve fors op

robert-jan 13 augustus 2019 om 11:43

Yes die heb ik gezien. Echter vind ik die niet heel representatief vanwege de mijn inziens (met alle respect) niet zo sterke concurrentie. Daarnaast was het beeldmateriaal wat van die sprint beschikbaar was ook vrij karig.

Echte geef ik je gelijk hij kwam daar met een enorm snelheidsverschil er overheen knallen. Ik vlak Mathieu zeker niet uit voor de massasprints maar zie hem persoonlijk niet als de sterkste. Daarnaast denk ik niet dat hij zich perse gaat mengen in die sprints.

greeny 13 augustus 2019 om 12:40

O.a. coquard die je in je eerste post noemt…

Dat ie zich niet gaat mengen in alle massasprints kan hoewel ze geen andere sprinter meehebben (jans of merlier). Alsnog denk ie dat ie 9 van de 10 keer op welk parcour dan ook danny van poppel klopt in de sprint.

robert-jan 13 augustus 2019 om 13:46

Klopt maar zoals ik al zei was het beeldmateriaal daar vrij karig. Het is niet goed te zien hoe het verloop van die sprint liep gezien ik enkel beeld heb gezien van een telefooncamera die op de finishlijn stond. Coquard wint overigens de dag erna wel de massasprint in etappe twee van de sarthe.

We zullen het wel zien donderdag vermoed ik zo. :)

yo-eddy 13 augustus 2019 om 18:38

@Greeny dat overzicht geeft geen sprintjes man tegen man aan. Ik ben het met je eens dat VdP 9/10 wint van Danny. Daarbij zorgt VdP er vaak hoogstpersoonlijk voor dat een koers zo hard wordt dat de “echte” sprinters al uitgeknepen bij de streep aankomen ;)

greeny 13 augustus 2019 om 18:56

dit zijn alle 7 wedstrijden waar ze samen aan meededen. welke directe sprintjes zijn kun je wel zien aan de uitslagen van beide

robert-jan 16 augustus 2019 om 08:04

@Greeny weet niet of je dit nog leest maar ik neem mijn woorden terug. MvdP fenomenaal, wat een machtsvertoon.

Jean Dumas 13 augustus 2019 om 14:04

Toch nog pittig met twee rondjes vlak na elkaar.

Gelei 13 augustus 2019 om 14:20

Vraag me toch af of er niet zo’n moment gaat komen zoals bij Vos dat het even op is. Hallucinant wat hij allemaal presteert.

Headlines

Materiaalzone

Populair