Mathieu van der Poel: “Blij dat ik heelhuids aan de finish geraakte”

zondag 13 januari 2019 om 16:41
Mathieu van der Poel: “Blij dat ik heelhuids aan de finish geraakte”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel maakte tijdens het NK veldrijden in Huijbergen zijn favorietenrol helemaal waar. In de regen reed de Europees kampioen soeverein naar zijn vijfde nationale titel op rij. “De koers moet altijd nog verreden worden, maar ik voelde me eigenlijk wel goed”, reageerde hij na afloop.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het is een parcours dat ik van binnen en van buiten ken, dus het was wel leuk om hier rond te rijden. Het was enorm glad en het materiaal moet het altijd nog maar houden, dus ik ben blij dat ik heelhuids aan de finish geraakte”, blikte Van der Poel terug.

“Ik was aangenaam verrast door het publiek, want het was niet heel goed weer. Het is altijd leuk om in deze sfeer te kunnen rondrijden.” De Nederlander is al het hele seizoen outstanding en wordt dus gezien als de torenhoge favoriet om de regenboogtrui te pakken tijdens het WK in Bogense. “Het is te hopen, het wordt tijd.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Anketieletje 13 januari 2019 om 16:55

De regen in Huijbergen was er al; nu de boogtrui nog….

0
Valtverder 13 januari 2019 om 17:42

“Ik was blij dat ik heelhuids aan de finish geraakte”, aldus de Nederlands kampioen..

0
Emergo 13 januari 2019 om 18:22

Ja, en ????

0
assen 13 januari 2019 om 22:19

Het was er verrassend druk. De auto’s hadden meer moeite met de omstandigheden dan de renners. Sommige auto’s kwamen niet weg uit de modder. ;-)

Petje af voor Lars vd Haar. Eerst flink achter op Van Kessel, en daarna ver achter zich gelaten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone