Geen breuken voor Mathieu van der Poel na zware valpartij
woensdag 20 maart 2019 om 18:20

Geen breuken voor Mathieu van der Poel na zware valpartij

Update Mathieu van der Poel heeft geen breuken overgehouden aan zijn zware valpartij in Nokere Koerse. Dat maakte zijn ploeg Corendon-Circus zojuist bekend. De Nederlands kampioen kan wellicht zijn wegprogramma verder afwerken zoals gepland.

‘Nokere Koerse liep voor ons helemaal mis in de finale’, meldt Corendon-Circus. ‘Een lelijke val van Mathieu van der Poel in de laatste honderden meters, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld, enkel kneuzingen en schaafwonden. Zonder onvoorziene wendingen kan Mathieu zijn wegprogramma afwerken zoals gepland.’

Vermoedelijk hervat hij de koers komende zondag al tijdens de Grand Prix de Denain.

Eerste wegkoers op Vlaamse bodem
De kopman van Corendon-Circus reed vandaag zijn eerste wegkoers van het seizoen op Vlaamse bodem. Tijdens de wedstrijd liet hij zich al een aantal keer prominent zien door te versnellen op de kasseistroken. Hij leek voor de zege te gaan sprinten, maar in het gedrang wat op vierhonderd meter van de finish in een valpartij ontaarde.

De valpartij leek te worden veroorzaakt door Sunweb-renner Max Walscheid die, nadat hij de leadout had verzorgd voor Cees Bol, zich door het midden van de groep liet uitzakken. De Duitser kwam daarbij zelf ook ten val net als Matteo Moschetti en Floris Gerts. Van der Poel werd na zijn val afgevoerd per ambulance naar het ziekenhuis van Oudenaarde.

RIDE Magazine
107 Reacties
Sorteer op:
20 maart 2019 19:59
Ik heb al een paar keer gedacht dat VDP te snel wilde terugkomen na een blessure met alle risico's vandien. Nu hebben ze het weer over het geplande wegprogramma afwerken zonder onvoorziene wendingen. Tot nu toe is een snelle terugkeer na knieproblemen, dikke enkel, bewusteloosheid, etc. steeds goed gegaan, maar een wedstrijdje overslaan zou geen kwaad kunnen?
    20 maart 2019 20:41
    Zou idd geen kwaad kunnen om eerst goed te herstellen..
    Ook wel een beetje de keerzijde van zo'n ploeg die volledig rond één renner is gebouwd; zonder hem blijft er weinig over, dus hij moet wel..
    20 maart 2019 21:25
    Die Roodhoofd is er alles aan gelegen dat MvdP het wedstrijdformulier tekent in de koersen waar hij beloofd is.
20 maart 2019 20:16
Op het filmpje lijkt hij vrij ver van achteren te zitten. Hij zou vermoedelijk niet bij de eerste drie geëindigd zijn, toch?
    20 maart 2019 22:57
    Is zeer de vraag, maar onmogelijk was het zeker niet vanuit die positie.
    21 maart 2019 00:35
    Helemaal mee eens.
    Beetje storend ook dat zowel NOS als Wielerflits melden dat hij 'leek mee te sprinten voor de winst.' Hij kwam in een moeilijke positie vanaf 1.5km voor de finish (mede doordat hij geen ploeggenoten had. Zat vaster dan vast (misschien nog niet genoeg sprint ervaring?) en valt toch mede daardoor.
    Overigens veroorzaakt hij 1km voor de finish zelf bijna een valpartij met een flinke zwiep naar links.
    Ik vond hem in de laatste KM's (verrassend) tegenvallen.
20 maart 2019 20:51
Hij is dus ook een valkunstenaar. Maar er wordt eenvoudig veel te veel gevallen, onder meer door riskant rijgedrag van renners zelf. Niet goed voor het imago van de sport.
20 maart 2019 21:24
Je zou haast denken dat vallen erbij hoort ...
20 maart 2019 21:38
Goed dat Tramadol nu verboden is want daardoor werd er meer gevallen....
21 maart 2019 00:53
Wat kon Walscheid dan doen? Je kunt onmogelijk met meerdere treintjes naast elkaar vooropstellen dat men aan de zijkanten moet uitzakken. @skylimit Volstrekt jo-jo om die te willen schorsen. Als er iemand dan al een handeling deed wat "niet kon" "niet mag" (=>maar eigenlijk quasi onvermijdbaar zijn door instinctieve reacties van individuen) is het de man die weg versmalt voor de CCC-renner. Was dat echt nodig? En dan de CCC-renner die beslist om Walscheid aan te tikken terwijl die aan het uitzakken is. Een renner die zich laat uitzakken zit veel meer los en valt dus makkelijker dan een die nog vol meegaat. Maarja de sprintaantrekker zit natuurlijk stik verzuurd.

Van der Poel net daar op het verkeerde moment. Af te doen onder risico's van het vak. Moest hij nog meedoen voor de sprint na een reeks verkeerde keuzes? Tja, de aard van het beestje... Het mooie beestje liet zich ook glorieus doorrollen om de impact te beperken. Probeerde er nog een andere CCC-renner de concurrent van Greg finaal uit te schakelen maar daar had hij helaas te weinig snelheid voor.

Alle gekheid op een stokje. Moet eerlijk toegeven, alhoewel het mijn thuiswegen zijn, bepaalde stukken TE GEK zijn voor dit soort koersen, net als de Haaghoek bv. pleur dat ding eruit. Hier, de weg waar Doull viel, wat veel minder een samenloop was, is een verschrikkelijke rotweg. Die ligt zo waanzinning slecht, elke maccadam plaat ligt hoger dan de andere, gleuven niet normaal. Het gehucht heet daar trouwens Boeregem :p. Tweede weekend van November doen ze daar 2PK-cross. Ik verwijs naar YouTube en je begrijpt het meteen. Dat smal weggetje ze daarna gebruikten om naar de N60 te gaan was louter om minder lange files te creëeren en 1 groot kruispunt minder af te sluiten.
Nokere zelf, die put wordt gebruikt om snelheid te maken. Ze knallen daar tegen 50-60 zigzaggend over de keitjes naar boven. Zelf ging ik gisteren nog in de remmen beneden de put. En ik was daar solo, alleen naar boven aan het rijden toen ze de finishlijn nog aan het trekken was.

Overigens de winnaar en de pechvogel, Cees Bol, net als Eenkhoorn, een leuke driftkikker! En sterk hallo!
Brand een kaarsje voor Floris Gerts. Een stap terugzetten is 1 ding maar de zwaarste doodsmak maken van allen en dan omdat je 'de mindere renner' bent - met ergere klachten - later afgevoerd worden. Nee, wens hem een spoedig herstel en hoop dat hij zich nog mag bewijzen bij Tarteletto.
    21 maart 2019 22:37
    Dit soort wegen is niet van deze tijd voor een wielerpeloton. Dat zei ik gisteren al, zonder de precieze kennis van Samlambeej. Ik deel dan ook zijn mening dat sommige stukken echt niet konden. Wanneer zeggen renners of hun bond "dit doen we niet"? Ik vrees dat de vraag stellen em beantwoorden is.
21 maart 2019 05:05
Goed verhaal. Lekker kort ook!
21 maart 2019 06:46
Die Walscheid is de schuldige. Welke idioot laat zich nou midden in het peloton terugzakken? Dat schept enorme verwarring en.. waar blijven zijn excuses?
En waar blijft nu eindelijk eens die UCI die hier een richtlijn voor hoort te geven., m.a.w afzakken lags de linker- dan wel rechterkant, zoals het hoort ?
    21 maart 2019 09:49
    Jij als wielrenner zou toch moeten weten dat uitzakken links of rechts van het peloton niet altijd mogelijk is. En dan nog is er geen garantie dat het goed gaat.
    21 maart 2019 12:03
    Het afzakken is altijd gevaarlijk. Een oplossing is dus, het afzakken in volle sprint verbieden. Dus de aantrekkers moeten blijven gasgeven of ze moeten de sprint niet aantrekken;-) (Je kunt ook het sprint aantrekken verbieden). Helaas zijn met deze regel(-s) niet alle valpartijen uit de wereld. Daarvoor zijn dus ook andere regels nodig;-)
    21 maart 2019 12:25
    Wat ik ook nog wel eens zie is dat die afzakkende mannen en passant ook nog even pogen een vanachter komende concurrent quasi-nonchalant zijn spurt te verpesten.

    Dat is echt linke shit maar hier stierven er gewoon een paar die ook niet alternatieven hadden. Wat Nokere Koerse eventueel nog zou kunnen doen is het parcours net iets selectiever maken dat het sowieso geen spurt wordt en/of de aankomst iets (1km) te verleggen waarmee het echte linke werk op een beter stuk weg geschiedt.
    21 maart 2019 22:41
    Ja, geen woord of tweet van Walscheid of Sunweb vind ik ook raar. Eigenlijk niet kunnen ook.
21 maart 2019 10:27
Vingerwijzing naar Walscheid als schuldige vind ik iets te gemakkelijk; waar moet ie naartoe, in deze hektiek bergop een weg met bocht en keitjes?
21 maart 2019 10:35
Er waren weinig andere mogelijkheden voor Walscheid. Als je benen leeg zijn en de rest rijdt 50-60 en er is geen ruimte, kan je niet zomaar verdwijnen. Daarnaast geldt in het verkeer dat degene die achterop knalt fout is.

Reacties zijn gesloten.