Mathieu van der Poel: “Absoluut genieten onder deze condities”

vrijdag 2 augustus 2019 om 19:45
Mathieu van der Poel: “Absoluut genieten onder deze condities”

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Mathieu van der Poel moet zich als een vis in het water hebben gevoeld op het doorweekte en modderige parcours van de shorttrackrace in Val di Sole. In de slotronde schudde hij Henrique Avancini af om vervolgens naar de winst te soleren.

“De weersomstandigheden hadden niet veel beter gekund”, reageerde Van der Poel na afloop van de korte wedstrijd over negen rondes in het flashinterview. “Eigenlijk is het zelfs moeilijker om hier met een mountainbike over te rijden dan met een crossfiets. Maar ik geniet absoluut van deze condities.”

Ronde na ronde reed de kersverse Europese kampioen aan de zijde van Henrique Avancini, tot hij de Braziliaan in de slotronde afschudde met een snedige versnelling. “Ik denk dat hij mijn grootste rivaal is in de shorttrackraces. Hij is erg explosief, erg sterk ook op de niet zo lange beklimmingen en een goede atleet om mee te strijden. Hij wil er altijd voor rijden, dus dat is mooi.”

“Het is niet verkeerd om onder deze omstandigheden hier te koersen”, antwoordde hij op de vraag of hij op meer regen hoopt voor de crosscountry op het lange circuit van zondag. “Ik zag dat het weer normaal gesproken oké was voor dit weekend, maar het wordt hoe dan ook een lastige wedstrijd.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Fast Freddy 2 augustus 2019 om 20:42

Regent het vaak in Tokio? :-)

0
assen 2 augustus 2019 om 20:52

Op redbull tv kun je de hele race terug kijken.
De power explosie in de laatste ronde van MvdP is ongezien.

0
greeny 2 augustus 2019 om 20:56

hoe die eerste ronde ook al ging en ff anderhalve ronde solo deed was al een statement.. en dan die explosie.. haha, kansloos (de rest dan)

0
Fast Freddy 2 augustus 2019 om 21:04

Inderdaad zojuist de wedstrijd teruggekeken.
Wat een laatste ronde zeg! Holy moly. De arme Braziliaan riep om z’n moeder.

0
Panter 2 augustus 2019 om 21:18

Hij reed die berg op tegen een snelheid alsof het leek dat het een afdaling was… Nu eens zien als hij zondag kan winnen. Dan is hij gewoon de topfavoriet voor Tokio zelfs meer dan Nino.

0
TheTimmy 2 augustus 2019 om 21:39

Dank voor de tip. Wat een versnelling, wat een power!

0
Wheely 3 augustus 2019 om 00:03

Wat een coureur, echt genieten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone