Mathias Frank rijdt Ronde van Zwitserland in aanloop naar Tour

zaterdag 19 december 2015 om 17:06
Mathias Frank rijdt Ronde van Zwitserland in aanloop naar Tour

Foto: Sirotti

Mathias Frank maakt volgend seizoen weer zijn opwachting in de Ronde van Zwitserland. De renner van IAM Cycling gebruikt de rittenkoers in eigen land om zich voor te bereiden op zijn hoofddoel van 2016: de Tour de France. Daar wil hij laten zien dat zijn achtste plaats van dit jaar geen incident is geweest.

Frank beleeft goede herinneringen aan de Ronde van Zwitserland dankzij zijn tweede plaats in 2014. In aanloop naar zijn succesvolle Tour koos hij afgelopen zomer echter voor deelname aan het Criterium du Dauphiné, maar het Zwitserse IAM Cycling heeft de Tour de Suisse nu bestempelt als een van de hoofddoelen van het seizoen.

Het jaar van Frank start in februari in de Ruta del Sol, gaf sportief manager Rik Verbrugghe te kennen aan Biciciclismo tijdens het trainingskamp op Mallorca. Daarna rijdt de 29-jarige Zwitser in ieder geval nog de GP Lugano, de Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romandië.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Manuel Beltran 19 december 2015 om 22:43

Ik heb dus helemaal niets met deze renner en zijn team. Ik vraag me af waarom ik dat heb. Voor een renner als Mollema sta ik namelijk op de banken. Dat is nog wel te begrijpen, want chauvinisme, maar ook een renner als pakweg Fuglsang of Vd Broeck spreekt me vele malen meer aan dan Frank. Ik kan het niet echt verklaren. Is het puur persoonlijk, vindt men bv Mollema in het buitenland ook helemaal niets aan, of is Frank gewoon echt uit de categorie “saai”? Ben wel benieuwd…

SolerEritrean 19 december 2015 om 23:48

Frank heeft die 8ste plaats thans afgedwongen door aan te vallen. Eerder geen charisma, de jongen met de koortsblaren.

LinusGerdemann 20 december 2015 om 18:52

Ik heb toch echt liever een Matthias Frank dan een Jurgen vd Broeck bijvoorbeeld. Daarnaast vind ik deze jongen in de media gewoon heel bescheiden en symphatiek overkomen. Tijdens de Tour was hij redelijk veel op de Duitse tv en je kon in die interviews ook gewoon zien dat hij enorm genoot van de Tour. Aanvallend rijden en hij beseft zich dat hij er alleen door hard werken kan komen en geen bijzonder natuurtalent is. Je zag hem genieten van de Tour. Vond dat heel mooi om te zien.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone