Mas ziet opnieuw dominant Jumbo-Visma: “Moeilijk om tegen deze ploeg op te boksen”
foto: Cor Vos
dinsdag 12 september 2023 om 18:42

Mas ziet opnieuw dominant Jumbo-Visma: “Moeilijk om tegen deze ploeg op te boksen”

Enric Mas wist vandaag dan wel zijn vijfde plaats in het algemeen klassement te behouden, de Spanjaard kon opnieuw geen vuist maken tegen Jumbo-Visma. “Net zoals de voorgaande ritten is het heel moeilijk om tegen Jumbo-Visma op te boksen”, zei hij na afloop voor de camera van Eurosport.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de slotklim (4,8 km aan 8,8%) naar Bejes zat de kopman van Movistar al snel geïsoleerd, wat toch in schril contrast staat met ploegen als Jumbo-Visma, UAE Emirates en Bahrain Victorious. “We hebben een hele goede ploeg voor het vlakke, maar er is niemand om mij bergop nog te ondersteunen. Het was vandaag niet mogelijk om voor de ritzege te strijden. Het is verder ook gewoon erg moeilijk om tegen Jumbo-Visma op te boksen.”

Mas bleek niet in staat om de aanval van Jonas Vingegaard te pareren, die vervolgens solo naar de overwinning reed. “Vingegaard is een winnaar en bergop gewoon bijzonder sterk. Ik wilde op een gegeven moment versnellen, maar net op dat moment ging Primoz Roglic al aan. Net als João Almeida.”

“Ik slaagde er dan wel in om te reageren op Roglic, maar Vingegaard pakt vandaag een minuut. Dat is wel jammer.” In het algemeen klassement kijkt Mas nog altijd tegen een achterstand aan van drie minuten op leider Sepp Kuss. De Spaanse klimmer zal ongetwijfeld nog hopen op een podiumplaats, maar moet dan wel 1:29 goedmaken op Roglic, de voorlopige nummer drie in de stand.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
12 september 2023 18:48
Pijnlijk maar waar die conclusie over zijn team. Eus stuurt hem hier op pad zonder klimmers. Maakt het wel lastig om voor het podium te gaan.
  12 september 2023 18:55
  Rubio is toch niet slecht bergop.
  Daarnaast heeft het niet veel nut om heel veel klimmers mee te nemen als je toch niet hoeft te werken bergop.
  12 september 2023 19:07
  @Handige Harry
  Rubio vind ik echt een hele matige klimknecht en als dat je enige ondersteunende renner bergop is kan ik mij de voorzichtige rijstijl van Mas nog indenken ook. Geen vooruitgestuurde pionnen inzetbaar meer die altijd bij de Movi's hoorden. Nope, ik vind echt dat Eus het nog steeds runt als de lokale pizzeria.
  12 september 2023 19:38
  Zijn ploeg is idd matig, maar zoals HH zegt: zij hoeven ook niet te werken. Daarnaast hebben ze ook niet de topfavoriet in hun gelederen, dus er kan gewoon gevolgd worden. Wel duidelijk dat je geen leider in de koers kan zijn/worden met dit team bergop. Hij zou alles zelf moeten rechtzetten. Wel apart, want de Vuelta is elk jaar het hoofddoel voor Movistar. Een sterkere ploeg meesturen mocht toch echt wel. Al is het maar voor de bühne.
  12 september 2023 20:42
  Mas heeft eigenlijk zelf nog niks geprobeerd, en daar waarschijnlijk ook gewoon niet de benen voor. Dan kun je daar een heel bateljon aan knechten voor zetten, maar dat gaat hem niet helpen. Het is voor hem (en voor Ayuso) hopen op een inzinking van 1 van de 3 vismannen om nog op het podium te komen. Maar tot op heden heb ik nog geen enkel signaal gezien dat erop wijst. Al kent de Angliru rare wetten.
12 september 2023 19:01
HH, waar zijn ze wel mee gekomen dan? Garcia Cortina komt ook niet aan sprinten toe door geen enkele ondersteuning. Movistar heeft gewoon rampzalig beleid gevoerd de afgelopen jaren. Of Valverde, weet niet wie daar de echte baas was.
12 september 2023 18:56
Super tjv voor Nathan

Reacties zijn gesloten.