Tony Martin zet vraagtekens bij prestaties Astana
vrijdag 26 juni 2015 om 17:20

Tony Martin zet vraagtekens bij prestaties Astana

Tony Martin heeft een week voor de start van de Tour de France de vinger nog maar eens op de zere plek gelegd, door openlijk het presteren van Astana in twijfel te trekken. De Duitser van Etixx-Quick-Step deed zijn uitspraken tegenover persbureau DPA.

Martin was niet te spreken over het feit dat Astana nog altijd in het bezit is van een WorldTour-licentie. “In de Tour de France zal achter elke Astana-overwinning een vraagteken komen te staan”, zei hij. “Wat ze in de Giro hebben laten zien was buitengewoon, zoals altijd.”

Het presteren van Astana in de Giro d’Italia was opvallend; hoewel de ploeg de ronde niet won, waren Mikel Landa en Fabio Aru wel oppermachtig in de zware bergritten. Met name de wederopstanding van Aru kon rekenen op verbaase blikken.

RIDE Magazine
131 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 6
26 juni 2015 17:25
“In de Tour de France zal achter elke Astana-overwinning een vraagteken komen te staan”
Kan je ook opvatten als: De media zijn zulke bloedzuigers, alles zal negatief worden opgepakt, zoals Astana.
26 juni 2015 17:27
Oeps, misschien kan hij Henderson even bellen om een advocaat te delen. ;)
26 juni 2015 17:27
Overschot van gelijk, Tony.
26 juni 2015 17:29
Ik voel zo aan me water aan dat wielerflits hier een beetje zit te stoken door een oude (oliedomme) quote aan een stukje 'verbazing' van de zijde van de 'schrijver' vast te plakken.
Hou je bij de feiten AUB.
26 juni 2015 17:30
En iedereen maar zwijgen toen Henderson zijn mond opendeed, laffe mensen, iedereen weet ondertussen hoe ze in het peloton over Astana denken, zeg dat dan ook op momenten dat het in het nieuws komt en niet erna om nog meer commotie te creëren
Iedereen weet da voor Astana andere wetten gelden, moesten er 2 renners van pakweg IAM of FDJ gepakt worden waren ze al lang hun licentie kwijt...

De kans dat Aru zuiver koerst is even groot als dat Tom Leezer binnen 3 weken in het geel (van de tour) paradeert in Parijs...
26 juni 2015 17:30
Dat Tony Martin van Etixx dit zegt maakt het natuurlijk wel opvallend. Maar dat mag ik dan vast weer niet zeggen.
26 juni 2015 17:31
Aldus Tony Martin, rijdend voor Patrick Lefevere.......
26 juni 2015 17:31
@RV:
+1
stemmingmakerij en een discussie uitlokken. ik doe er niet aan mee.
Quote:
achtpuntzes zet vraagtekens bij het nut van dit bericht

overigens was een van de beste renners afgelopen Giro een totaal geloofwaardige Kruijswijk.
26 juni 2015 17:32
Ik voel zo aan mijn water dat Romans Vainsteins zich weer eens in moeilijke bochten wringt voor de zogenaamde "geloofwaardigheid" van zijn paradapaardje uit Kazachstan.

Heerlijk dat Tony dit hardop uitspreekt, +1000! En het bevestigt (wederom!) dat er binnen het peloton een erg naar gevoel overheerst over de afgelopen Giro. Maargoed, elke keer als ik dat zeg zijn er mensen die dat onzin vinden, die zullen het wel niet willen zien of horen.
26 juni 2015 17:37
@tendam hoeveel renners zijn er sinds 2008 betrapt bij Lefevre ( volgens alle rapporten een omslagjaar)
26 juni 2015 17:39
Waar Tony Martin in 49 van de 50 koersen op grote afstand van de Duitse media vertoeft, is dat bij het NK tijdrijden natuurlijk onvermijdelijk. En ja, we weten welk thema daar bovenaan elk lijstje prijkt. De quote die je wist dat zou komen, derhalve.

Inhoudelijk zegt hij natuurlijk alleen maar wat ieder weldenkend mens ook ziet en vindt, maar niet meer dan dat. Net als bij Kemna schieten we er ook nu niets mee op.
26 juni 2015 17:40
LG, hoeveel auto's hebben er te hard gereden als er op een dag 3 keer geflitst is op een weg? 3 denk je? Of zouden ze afremmen waar ze weten dat de flitsers staan?

Hoeveel bekennende renners van de afgelopen jaren zijn ook betrapt? Geen een toch?
26 juni 2015 17:40
@ xistnc
Gelukkig is de secret pro er nog ;-)
26 juni 2015 17:41
wel grappig die commentaren op Lefevere. Omdat niemand zijn kop kan zien zijn al zijn renners aan de doping *lacht hartelijk*
26 juni 2015 17:43
@klootje:
ik heb dit jaar nog niet te hard gereden omdat ik nog geen bekeuring voor te hard rijden heb gehad ;)
26 juni 2015 17:44
Quote:
De quote die je wist dat zou komen, derhalve.

Tony Martin is elk jaar in Duitsland rond deze tijd en ik hoor hem voor het iets zoiets hardop uitspreken. Dus als je daadwerkelijk deze quote had zien aankomen dan zegt dat met over het feit dat wielrennen weer lijkt terug te zakken in zijn oude gewoontes (behalve dan dat iemand tenminste iets zegt) of het feit dat iedereen binnen het peloton dus inderdaad ziet dat wat Astana deed in de Giro totaal ongeloofwaardig is.
26 juni 2015 17:44
Ivanoviclover, als je echt denkt dat het daardoor komt dan ben je echt naïef.
26 juni 2015 17:47
Beetje jammer van Tony. Om bij VOORBAAT vraagtekens te zetten bij een Astana etappeoverwinningen is onterecht.
Ja, we hebben een ongelofelijk sterk Astana gezien in de Giro, maar dat team was sterker dan hun Tourteam en puntje bij paaltje hebben ze de Giro niet gewonnen en is er ook niet veel tijd gepakt op subtoppers als Heshedal en Kruijswijk. Uiteindelijk was het spierballen tonen en flink blaffen (zonder te bijten).
Tony Martin rijdt zelf bij een obscure ploeg, zowel qua historie als huidige arts. Tony zal wel zeggen dat hij zelf zo'n sterke tijdrijder is en dat het team er los van staat. Zo zullen Nibali, Aru, Boom, Kangert en Landa ook praten. We gasn het zien straks. Wanneer Boom en Westra a la Poels het peloton aan gort rijden HC klimmen, dan mogen de alarmbellen rinkelen. Dat vooraf verkondigen is niet netjes als prof.

P.s. Lotto Jumbo zegt in hun reclames 'kampioen valsspelen'. Mooie uitspraak in deze context, haha.
26 juni 2015 17:47
Verbaasd over Aru's wederopstanding, maar over Uran's slotweekend natuurlijk geen woord? Ik zet vraagtekens bij de objectiviteit van der Tony.
26 juni 2015 17:48
@LL
Even los van het precieze tijdstip zie ik nogal wat overeenkomsten met dit.
26 juni 2015 17:49
Waar in dit bericht lees ik dat Martin persoonlijk vraagtekens bij de prestaties van Astana? Hij stelt alleen dat, door alles wat gebeurd is, "men" dat zal doen. Lijkt me een conclusie vanuit een redenatie gebaseerd op psychologie, en een juiste ook. Open deur zou ik het zelfs willen noemen. Stemmingmakerij wat mij betreft. Sluit me daarom volkomen aan bij RV.
26 juni 2015 17:49
@ xistnc

Ja, ook dit wielerjaar dus. En het gaat ook daar over Astana, wie weet heeft ie dan ergens een punt? Gezien het feit dat hij het allemaal van toch iets dichterbij kan zien dan wij.

@ nasibal

Huh? Heb je dit stukje niet gelezen dan? “Wat ze in de Giro hebben laten zien was buitengewoon, zoals altijd.” Hoe krom als je dat wilt omdraaien tot "daarom zullen anderen wel vraagtekens zetten bij deze prestatie"! Zie bovendien het bericht dat xistnc hierboven linkt, en vertel me dan nog eens dat ie het niet op persoonlijke titel doet.
26 juni 2015 17:51
@ LL > Ik herinner me anders wel degelijk dat ™ eenzelfde huilquote al eerder voor de Duitse pers opdreunde.

EDIT , Yes, X, Dat dus.

Tony, houd je muil en verlies gewoon die TT op 5 sec, hebben we het nergens meer over.
26 juni 2015 17:52
http://www.t-online.de/sport/radsport/id_74507850/tour-de-france-2015-martin-ueber-fragwuerdige-astana-typen.html

RV zoals je ziet, deze uitspraak is niet van vorig jaar of een paar maanden geleden.
26 juni 2015 17:55
jerry jerry jerry!

Altijd leuk om zoiets te lezen, maarja toch ook wel iets met een pot en een ketel.
1 2 3 6

Reacties zijn gesloten.