Martijn Tusveld krijgt stagecontract bij Giant-Alpecin

Martijn Tusveld krijgt stagecontract bij Giant-Alpecin

foto: Rabobank Development Team

donderdag 28 juli 2016 om 12:00

Naast Jochem Hoekstra werkt ook Martijn Tusveld dit najaar een aantal wedstrijden af in het shirt van Giant-Alpecin. De 22-jarige Rabobank-renner bevestigt dat tegenover WielerFlits. “Dit is een hele mooi kans, super fijn. Ik mag ook behoorlijk wat wedstrijden rijden”, lacht Tusveld.

Tweede stage
Het is voor Tusveld zijn tweede kans om een profcontract af te dwingen. Aan het eind van 2014 reed hij de Tour of Utah en de Tour de l’Eurométropole in het shirt van Belkin. Nu ziet dat er iets anders uit: “Volgende week start ik in de Vuelta a Burgos. Daarna rijd ik de Tour de l’Ain, om vervolgens in Japan aan een evenement van Shimano mee te doen. Daarna volgt ook nog de Tour of Britain. Dat zijn mijn eerst komende wedstrijden. Een hele mooie kans om te laten zien dat ik het niveau aan kan.”

Profambities
Als eerstejaars elite wist Tusveld dat hij na dit seizoen sowieso niet bij zijn huidige ploeg kon blijven, ook al was er een opvolger voor Rabobank gevonden. “Het was mijn doel om dit jaar een profcontract af te dwingen. Dat blijft staan. Ik hoop voor 2017 een contract te krijgen, dus dat is ook het hoofddoel van deze stage. Als ik goed presteer de komende periode, dan denk ik wel dat ik een plekje binnen de selectie van Giant-Alpecin kan afdwingen.” Bij de Duitse WorldTour-formatie komt hij zijn oud-ploegleider Arthur van Dongen tegen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

BenderBeach 28 juli 2016 om 13:10

Sinds de ploeg op een Duitse licentie rijdt lijkt ineens meer interesse voor Nederlanders. Het zijn stagecontracten, maar toch.

flyellus42 28 juli 2016 om 13:12

Giant-Alpecin (Sunweb-Giant) heeft al 3 neo’s onder contract voor volgend jaar. Namelijk een Duitser, Australier en een Nederlander. De namen zijn me even ontschoten. Het lijkt me sterk als deze 2 Nederlandse stagaires voor volgend jaar ook worden gecontracteerd. 5 neo’s in 1 jaar lijkt me wat te veel van het goede. Maar ze mogen me verrassen.

flyellus42 28 juli 2016 om 13:28

@benderbeach of er gaan heel veel Nederlanders weg bij de ploeg. Koen de Kort, Tom Veelers, Lars v/d Haar. Laurens ten Dam, Tom stamsnijder en Albert Timmmer.

Verweggistan 28 juli 2016 om 16:35

@flyellus: Hamilton, Kamna (geen neo, rijdt voor Stolting, maar nog wel jong) en Hofstede.

TeamNL 28 juli 2016 om 19:10

Max Kanter gaat ook stage lopen bij Giant, slechts 18 jaar!

Zeer benieuwd wat er met Curvers (36), de Kort (33), Stamsnijder (31), Timmer (31) en Veelers (31) gaat gebeuren maar ook de broertjes Ludvigsson zijn absoluut niet zeker van een contract volgend jaar.

Tinkerbell 28 juli 2016 om 20:03

Volgens PCS heeft Veelers nog wel een contract voor volgend jaar maar met die knie lijkt het me ook niet onwaarschijnlijk als hij er een punt achterzet..
Timmer is volgens mij wel een gewaardeerde kracht, die zullen ze wel een verlenging aanbieden lijkt me. Curvers lijkt me ook wel belangrijk met zijn ervaring, ze hebben natuurlijk verder een jonge selectie.
De Kort lijkt me sowieso weggaan maar Stamsnijder.. wel een gewaardeerde knecht maar toch vooral in de sprinttrein/het vroegere kopwerk daar doen maar aangezien ze die dus juist afbouwen, ik weet het niet.

Wat betreft de broertjes Ludvigsson heb ik het idee dat Fredrik vooral erg veel pech heeft gekend, hij toonde echt wel talent voordat hij bij Giant werd vastgelegd. Tobias lijkt wel wat te stagneren in zijn ontwikkeling. Het zegt ook wel genoeg dat Zweden hem niet naar de OS stuurt omdat ze hem geen goede kansen toedichten en ook met het oog op ontwikkeling zien ze hem ook over vier jaar geen potten breken op de OS, anders hadden ze hem misschien nog wel gestuurd om ervaring op te doen..

Naar Kanter ben ik ook zeker wel benieuwd. Lijkt me een groot talent. En volgend jaar komt hij in hun Development programma terecht.

Overigens zijn die hierboven genoemde transfers nog niet bevestigd door de ploeg toch? Op de meeste sites zie ik ze alleen maar als gerucht staan.

Headlines

Materiaalzone

Populair