Martijn Keizer wordt clubrenner bij NWVG

Martijn Keizer wordt clubrenner bij NWVG

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 16 februari 2018 om 14:29

Martijn Keizer is geen profwielrenner meer. De 29-jarige renner komt dit seizoen uit voor de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen, de club waar hij al enkele jaren lid van is. Hij kreeg geen nieuw contract aangeboden door LottoNL-Jumbo en wist deze winter geen andere profploeg te vinden waar hij aan de slag kon.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Keizer vertelt tegen WielerFlits dat hij op dit moment voor zijn plezier fietst om fit te blijven, maar hij geeft ook aan op dit moment nog niet aan koersen te denken. Hij heeft geen idee wanneer hij weer in wedstrijdverband verwacht uit te komen.

Keizer doorliep de opleiding van de Rabobank. In 2011 werd hij prof bij Vacansoleil-DCM, waar hij drie jaar verbleef. In 2014 begon de renner uit Muntendam bij het kleine Veranclassic-Doltcini, maar na enkele weken pikte Belkin hem op. Daar maakte hij het seizoen af. De afgelopen drie jaar kwam Keizer uit voor LottoNL-Jumbo, de opvolger van Belkin.

Alle elf de grote rondes waarin Keizer startte, reed hij ook uit. Zijn enige profzege dateert van 2011, toen hij solo Boucles de l’Aulne wist te winnen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

west 16 februari 2018 om 14:33

Zonde, zijn er die het minder verdienen om prof te zijn.

0
Grobbel 16 februari 2018 om 14:49

Met een Belgisch of Frans vlaggetje bij zijn naam had ie inderdaad wel een betere kans gehad, zeker op PCT-niveau.

0
Duvel 16 februari 2018 om 14:50

Had eerder bij de stormvogels verwacht.

0
nietram 16 februari 2018 om 14:56

@Duvel
NWVG is onderdeel van de Topcompetitie, Stormvogels bij mijn weten niet. Dus misschien vandaar de keuze?

0
storm-biker 16 februari 2018 om 15:05

@nietram Nee, Keizer is al een paar lid van de NWVG vandaar.

0
chasse patat 16 februari 2018 om 16:56

Hij kwam binnen als groot talent. Dat heeft hij natuurlijk nog steeds. Het doorgroeien is er alleen nooit van gekomen. Een goede vraag is waaraan dit ligt. 11 op 11 grote rondes uitrijden zegt toch ook wel iets. Hopelijk komt hij met zijn 29 jaar nog weer ergens aan de bak. Kom op Martijn! Laat maar zien dit jaar dat ze jou toch echt over het hoofd hebben gezien.

0
Mwielerfan 17 februari 2018 om 13:27

Sterke tijdrit ook lijkt me een indicatie voor een goede renner. Als Nederland een pct team had dat niet alleen voor opleiding gaat had ie daar niet misstaan. Ooh wacht

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone