Martijn Keizer per direct naar Belkin

dinsdag 25 februari 2014 om 16:46

foto: Sirotti

Martijn Keizer zal de komende twee jaar in het shirt van Belkin Pro Cycling te zien zijn. De 25-jarige Nederlander tekende al een contract voor dit seizoen bij het continentale Veranclassic-Doltcini Flanders, maar hij gaat nu alsnog aan de slag bij de Nederlandse WorldTour-formatie. Zijn eerste wedstrijden in dienst bij Belkin worden de Classic Sud Ardèche en de Drôme Classic.


Drie jaar geleden maakte de renner uit Muntedam zijn profdebuut bij Vacansoleil-DCM. In dat jaar pakte hij met de Boucles de l’Aulne meteen zijn eerste – en tot dusver enige – profzege. Daarnaast maakte Keizer indruk met een derde plaats in het Nederlands kampioenschap tijdrijden.

De voorbije twee jaar reed Keizer zich vooral in de kijker als aanvaller. Onder meer in de Giro d’Italia van 2012 schoof hij vaak mee in een lange ontsnapping, wat hem en de Vacansoleil-ploeg de nodige publiciteit opleverde. Toen dat team er mee ophield, kon de jongeling terecht bij Veranclassic. Dat contract wordt nu ongedaan gemaakt.

”Dit is voor zowel ons als voor Martijn een buitenkansje”, vertelt Nico Verhoeven, ploegleider bij Belkin. ”Wij hebben ondanks het feit dat het seizoen nog pril is, gemerkt dat we vanwege het drukke programma af en toe vrij krap in onze renners zitten. Met Martijn halen we een sterke coureur binnen die ons helpt dit probleem op te lossen. We hadden hem vorig jaar ook al in het vizier, maar toen kozen we uiteindelijk voor anderen.”

Keizer zelf reageert zeer tevreden op zijn overstap naar Belkin. ”Dit is een enorme kans en heel gaaf”, zegt de geboren Muntendammer. ”Nadat Vacansoleil-DCM ermee ophield, twijfelde ik over doorgaan. Uiteindelijk besloot ik een jaar als amateur aan de slag te gaan om op die manier te proberen weer prof te worden. Dat het zo snel zou lukken, had ik niet verwacht. Ik kijk er naar uit om de ploeg dit jaar te helpen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair