Martijn Keizer, Jasper de Laat, André Greipel

zaterdag 12 mei 2018 om 20:00
Martijn Keizer, Jasper de Laat, André Greipel

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over André Greipel, Martijn Keizer en Jasper de Laat.

Martijn Keizer wint Zuid-Hollandse Eilanden  Tour

In de Clubcompetitie stond de derde manche, de Zuid-Hollandse Eilanden Tour, vandaag op het programma. Met Jesper Rasch in de leiderstrui werd het peloton rond half één in gang geschoten in Spijkenisse om 155 kilometer af te leggen over de Zuid-Hollandse eilanden.

Na vele uitvalspogingen was het ex-prof Martijn Keizer die zijn nieuwe ploeg NWVG in de massasprint de overwinning cadeau gaf voor ploegmaat Chiel Breukelman en leider Rasch. Rasch behoudt door zijn derde plaats de leiderstrui.


Eindwinst uit zicht voor Jasper de Laat in Flèche du Sud

Na drie dagen Flèche du Sud was Jasper de Laat nog volop in de strijd om de eindzege in de Luxemburgse etappekoers. De Laat zag zichzelf voor aanvang terug op een derde plaats, maar na de vierde etappe zakte de Noord-Brabander twee plaatsen met nog een dag te gaan.

Op 58 seconden van winnaar Jimmy Janssens kwam De Laat als twaalfde binnen. In het klassement staat de renner van Metec-TKH nu op één minuut en acht seconden van Gianni Marchand vijfde. Ook Tim Kerkhof (zesde) en Rick Ottema (negende) staan nog in de top tien.


André Greipel: “Toch speciaal om een bergetappe te winnen”

André Greipel was na afloop van zijn zege in de Vierdaagse van Duinkerke erg tevreden. Tegenover de camera van Sporza vertelt hij: “Ik ben heel blij dat ik vandaag opnieuw heb kunnen winnen. Mijn tweede zege al in deze Vierdaagse van Duinkerke. En dit na een revalidatie van zeven weken. Nu denk ik nog niet aan de eindzege.”

Over de rit zelf zegt de Duitser: “Het was een lastige dag. We waren vrij vroeg met 18 man in de aanval gegaan en de opvolging van de beklimmingen van de Mont Cassel hakte er wel in. De laatste beklimming was echt zwaar. We waren dan nog met drie man over, maar iedereen deed wel zijn werk. Tot Claeys aanging en ik naar zijn wiel kon rijden. Toen achtte ik mijn moment gekomen. Het is toch speciaal om een bergetappe te winnen.” Op de finish hield Greipel zes seconden over op zijn medevluchters.

Morgen eindigt de Vierdaagse van Duinkerke met een vlakke rit. Met vier seconden achterstand op leider Claeys maakt Greipel nog volop aanspraak op de eindzege.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mwielerfan 12 mei 2018 om 20:12

Lol bergetappe

0
Jowinho 12 mei 2018 om 20:51

@mwielerfan: De standaard bij sprinters ligt anders :D

0
Thijs E 12 mei 2018 om 23:57

Duitsers maken geen grappen…Greipel waagt toch een poging

0
Plavka 13 mei 2018 om 10:26

Rasch. Zoon van patrick????

0

Headlines

Populair

Materiaalzone