Markus Wildauer wint tweede etappe in Giro U23

zaterdag 9 juni 2018 om 15:25
Markus Wildauer wint tweede etappe in Giro U23

foto: IsolaPress

Markus Wildauer heeft zijn team Tirol een gunst gedaan door de tweede etappe in de Giro d´Italia U23 op zijn naam te schrijven en de leiding te nemen in het klassement. De 20-jarige Oostenrijker kwam in Sestola solo binnen. Op de streep had Wildauer meer dan een halve minuut voorsprong op Alessandro Covi en Michele Corradini.

Lang duurde het voordat een kopgroep gevormd werd in de 138 kilometer lange rit naar Sestola, waarin het peloton over drie beklimmingen heen moest. Na meer dan een uur lukte het dan toch twintig renners om vooruit te blijven. De Belg Jasper Philipsen, de Italiaan Edoardo Affini en de Nederlanders Sven Burger en Daan Hoole waren de bekendste namen in deze kopgroep. Meer dan anderhalve minuut kregen zij echter nooit.

Sven Burger maakt indruk,  Wildauer slaat dubbelslag
Deze twintig coureurs werden in de laatste veertig kilometer teruggebracht tot negen namen. Hoole, Burger en Philipsen gingen fier mee met de groep en begonnen met een voorsprong van een minuut aan de slotklim, die negen kilometer lang was.

Burger en Philipsen wisten het samen met de Italiaan Daniel Smarzaro het langst vol te houden, maar capituleerden uiteindelijk toch toen zij overvleugeld werden door Covi en Wildauer. In de slotkilometers wist Wildauer Covi nog af te schudden, waardoor de Oostenrijker morgen in de roze leiderstrui van start gaat.

foto: IsolaPress

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone