vrijdag 7 juli 2023 om 17:54

Mark Cavendish had schakelprobleem in sprint: “Ik ben teleurgesteld”

Video Mark Cavendish kwam vrijdag heel dicht bij zijn 35de ritzege in de Tour de France. De Brit ging in Bordeaux de sprint aan en zag alleen Jasper Philipsen nog over zich heen komen. “Ik ben een beetje teleurgesteld.”

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik zat op de goede positie. Dat kwam door Cees, hij is net een assassin, de manier waarop hij door het peloton rijdt”, vertelt de Brit na afloop. “Misschien net iets te ver, maar ik had in ieder geval de juiste wielen te pakken. Ik ging eerder aan dan ik wilde, maar het was alsnog dezelfde plek als in 2010 (toen Cavendish won in Bordeaux, red.)”

“Toen ik mijn sprint startte, schakelde mijn versnelling terug naar zijn twaalf. Daardoor moest ik weer even gaan zitten om hem op zijn zwaarst te leggen. Dat breekt je cadans natuurlijk wel een beetje. Dus ja, ik ben teleurgesteld en kan er nu even niets anders van maken.”

“We blijven het proberen”, zei hij nog wel. “En we hebben nog dingen om te verbeteren. Ik denk dat ik in staat ben om Jasper nog een keer te kloppen.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
Toch op 't eind nog een beukje richting Philipsen. Hij kan 't niet laten.
Mooi dat die Philipsen hier nog even laat zien wie de beste is.
7 juli 2023 18:36
Hij gaat er wel 100 voor in iedergeval, was er eentje sneller.
7 juli 2023 18:03
Bewonderingswaardig dat hij de twee Nederlandse sprintkanonnen achter zich laat. Grote kans dat hij toch nog een zege pakt. Zou mooi zijn. Oude vos...
7 juli 2023 19:07
zo moet het voelen als je doof wordt. niet kunnen differentiëren tussen omgevingsgeluiden en de stem die je wil volgen. een boeiend interview dus omdat het het uiterste vergt van het menselijk oor
7 juli 2023 18:58
Parijs zou de mooiste zijn!
7 juli 2023 18:04
Jammer voor markx . Ook dat philipsen niet gediskwalificeerd wordt
    7 juli 2023 19:12
    @ Dikke Vrouw, Zo wil hij dat record niet pakken Cavendish inschattende, 1,5 uur na de finish na ingrijpen jury.

Reacties zijn gesloten.