Marianne Vos vierde bij Gravel 150 in Drenthe, winst voor Sam Gademan bij de mannen
zaterdag 15 juli 2023 om 15:02

Marianne Vos vierde bij Gravel 150 in Drenthe, winst voor Sam Gademan bij de mannen

Sam Gademan heeft zaterdag de overwinning gegrepen in Gravel One Fifty, de gravelwedstrijd doorheen Drenthe die onderdeel uitmaakt van de UCI Gravel World Series. De 22-jarige coureur van Allinq wist na ruim vier uur koers de Deen Jonas Lindberg  en Piotr Havik te verslaan. Bij de vrouwen won Pauliena Rooijakkers met overmacht, Marianne Vos werd vierde.

Gademan, Lindberg en Havik vormden een kopgroep die uiteindelijk stand wist te houden tot de finish in Roden. Gademan klopte Lindberg, terwijl Havik tien seconden later finishte. Daarachter wist Coen Vermeltfoort de sprint te winnen om de vierde plaats. Veldrijder Ryan Kamp eindigde als zesde, terwijl gravelspecialist Jasper Ockeloen het moest doen met een zevende plaats.

Bij de vrouwen ging de overwinning overtuigend naar Pauliena Rooijakkers. Zij was ruim zes minuten sneller dan de nummer twee, de Duitse Carolina Schiff. De derde plaats bij de vrouwen was voor Moniek Tenniglo, die vlak voor Marianne Vos finishte.

Tijdens elke manche van de UCI Gravel World Series kwalificeren de snelste 25% van de mannen en vrouwen van elke leeftijdsgroep zich voor het WK gravel. Dit WK vindt in 2023 plaats in het weekend van 7 en 8 oktober.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
15 juli 2023 16:42
Weer een super kop dit, Vos 4e en winnaar van de mannen, sinds wanneer wordt een 4e plaats uitgelicht in de kop van een artikel?
15 juli 2023 19:46
Vos vierde. Is dat belangrijker dan de winnares Pauline Rooijakkers, die het hele veld bij de vrouwen op 6 minuten rijdt. Waarschijnlijk heeft de Nu.nl-schrijver alleen ooit van Marianne Vos Gehoord en kent hij Rooijakkers niet. Journalistieke miskleun !
17 juli 2023 09:19
Doorheen Drenthe?

Reacties zijn gesloten.