Marianne Vos, Tour des Fjords, FDJ, Megan Guarnier

Marianne Vos, Tour des Fjords, FDJ, Megan Guarnier

foto: Martin Paldan | GripGrab

Door Nick Doup en Tim van Hengel
woensdag 28 februari 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Marianne Vos, de Tour des Fjords, FDJ en Megan Guarnier.

Vos later dan gepland de weg op

Marianne Vos maakt later dan verwacht haar rentree op de weg. De 30-jarige kopvrouw van WaowDeals zou aanvankelijk komend weekend in Strade Bianche haar wegcampagne beginnen, maar de Brabantse staat niet de startlijst die haar ploeg heeft geopenbaard. Riejanne Markus, Jeanne Korevaar, Anouska Koster, Monique van de Ree, Dani Rowe en Pauliena Rooijakkers moeten het zaterdag doen voor WaowDeals in de Toscane Women’s World Tour-opener. De eerste vijf reden afgelopen weekend de twee Belgische openingskoersen bij de vrouwen.


Tour des Fjors presenteert rittenschema

Met trots heeft de Tour des Fjords haar rittenschema voor de editie van dit jaar gepresenteerd. De Noorse driedaagse (2.HC) begint dit jaar in Lindesnes en eindigt twee dagen daarna in Egersund. Vorig jaar ging de eindoverwinning naar Edvald Boasson Hagen, het jaar ervoor naar Alexander Kristoff. Beide keren stond er ook een Nederlander op de derde plaats van het eindpodium: Timo Roosen (2017) en Nick van der Lijke (2016). Dit jaar staan met LottoNL-Jumbo en Roompot-Nederlandse Loterij twee Nederlandse ploegen aan het vertrek.

flag-no Tour des Fjords 2018 – Rittenschema
22 mei – Etappe 1: Lindesnes – Grimstad (191 km)
23 mei – Etappe 2: Risør – Kristiansand (188 km)
24 mei – Etappe 3: Farsud – Egersund (183 km)


FDJ onthult selectie voor Strade Bianche

FDJ heeft bekendgemaakt welke zeven renners zaterdag aan het vertrek staan van Strade Bianche. Jérémy Roy en Matthieu Ladagnous moeten in de Italiaanse klassieker voor de nodige ervaring zorgen bij de Franse WorldTour-formatie, die met Bruno Armirail (23 jaar), Léo Vincent (22) en Valentin Madouas (21) drie heel jonge renners heeft geselecteerd. Ook Georg Preidler en Antoine Duchesne maken deel uit van de line-up. “Een solide ploeg die anticipatie als eerste doel heeft”, aldus ploegleider Franck Pineau.


Winnares van 2015 maakt in Strade Bianche rentree na kaakblessure

Megan Guarnier maakt dit weekend in Strade Bianche haar rentree na een kaakblessure die ze opliep tijdens de WK wielrennen in Bergen. De Amerikaanse renster van Boels-Dolmans is blij dat ze weer terug is in de koers, die zij in 2015 won. “Ik wil gewoon enorm graag weer terug in het koersritme geraken en lol hebben in de koers waar ik van hou!”, aldus Guarnier. Behalve de Amerikaanse staan ook Anna van der Breggen, wereldkampioene Chantal Blaak, Christine Majerus, Karol-Ann Canuel en Jip van den Bos aan de start van de eerste wedstrijd in de Women’s WorldTour.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Mwielerfan 28 februari 2018 om 23:03

Mooi van vos dat ze eindelijk rust neemt.

0
Bassie55k 1 maart 2018 om 04:10

Volgens my waren de Tour de Fjords nog 5 etappes vorig jaar.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone