Marianne Vos sprint naar zege en leiderstrui in OVO Energy Women’s Tour
foto: Cor Vos
Koen Middendorp dinsdag 11 juni 2019 om 16:46

Marianne Vos sprint naar zege en leiderstrui in OVO Energy Women’s Tour

Nederlands succes in de OVO Energy Women’s Tour! Marianne Vos heeft namelijk de tweede etappe gewonnen in de Britse rittenkoers. De kopvrouw van CCC-Liv spurtte na een etappe van slechts 62,5 kilometer naar de zege.

We hebben een Belgische in de leiderstrui, aangezien Jolien D’Hoore maandag op overtuigende wijze de verregende openingsrit wist te winnen naar Stowmarket. En ook vandaag was de renster van Boels-Dolmans een van de favorieten voor de dagzege, aangezien de tweede etappe kort maar krachtig was. Op het wielercircuit van Gravesend werden 25 rondjes verreden, goed voor een totale afstand van slechts 62,5 kilometer.

Razendsnelle openingsfase, Vos doet goede zaken
Het parcours was zo vlak als een biljartlaken, maar toch werden we getrakteerd op een spectaculaire etappe. Zo probeerde Alice Barnes al vroeg weg te rijden, maar de Britse kreeg geen ruimte van het peloton. Haar concullega Elena Cecchini wist het een stuk langer vol te houden, maar de Italiaanse werd voor het ingaan van de tiende ronde weer ingerekend door de op hol geslagen meute.

Een ronde later waren er aan de streep bonificatieseconden te verdienen, waardoor de favorieten voor de eindzege wakker schoten. Het was uiteindelijk Marianne Vos die de volle buit wist te pakken, voor thuisfavoriet Lizzie Deignan en titelverdediger Coryn Rivera. De kopvrouw van CCC-Liv deed onderweg dus goede zaken, maar na zestien en 21 rondes werden er opnieuw bonificatieseconden uitgedeeld.

foto: Cor Vos

Boels-Dolmans neemt het commando over, maar Vos wint 
Sheyla Gutierrez en Lianne Lippert kwamen ditmaal als eerste over de streep, maar het waren vooral Rivera en Deignan die secondes bleven sprokkelen. De rensters naderden echter de finish, waardoor de focus werd verlegd naar de eindsprint. Boels-Dolmans probeerde D’Hoore naar een tweede ritzege te piloteren, maar de Belgische kwam er ditmaal niet aan te pas.

De winst ging uiteindelijk naar Vos, die duidelijk sneller was dan Deignan en de Australische Sarah Roy. Het is voor de 32-jarige renster haar vierde zege van het seizoen, na de Trofeo Binda en twee etappes in de Tour de Yorkshire. Vos mag zich na vandaag ook de nieuwe leidster noemen in de OVO Energy Women’s Tour.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2019 17:31
Hoogtestage goed verteerd.
11 juni 2019 17:57
Eén oranje Vos en elf oranje leeuwinnen kleuren de dag.
11 juni 2019 18:43
Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad blijft Jolien D'Hoore leider, ik zie hier toch een ander klassement.
    11 juni 2019 19:55
    Is inmiddels recht gezet.
11 juni 2019 19:10
De beste die er ooit geweest is. En na haar onderbreking is alles bonus.

Wat zou het mooi zijn als ze dit jaar weer WK wordt.
    12 juni 2019 06:41
    Ik denk dat ik dan wel een traantje laat ja

Reacties zijn gesloten.