Marianne Vos ontbreekt vanwege fysieke problemen op WK in Hoogerheide

donderdag 26 januari 2023 om 17:42
Marianne Vos ontbreekt vanwege fysieke problemen op WK in Hoogerheide

foto: Cor Vos

Marianne Vos zal op zaterdag 4 februari niet meedoen aan het WK veldrijden in Hoogerheide. De huidige wereldkampioene kampt met een vernauwing aan haar bekkenslagader, die haar er momenteel van weerhouden om topprestaties te leveren, valt te lezen op de site van Jumbo-Visma. In overleg met de ploeg heeft Vos daarom besloten om haar titel op het WK niet te verdedigen.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het is ontzettend jammer dat het zo loopt”, zegt Vos op de site van Jumbo-Visma. “Ik had het heel graag anders gezien, maar behandeling en herstel hebben prioriteit om hopelijk zonder klachten het wegseizoen aan te vangen. Natuurlijk hoop ik dat de regenboogtrui binnen de ploeg blijft en om de schouders van Fem van Empel hangt komend jaar.”

Vos wist de voorbije winter slechts één cross te winnen. Op 26 november zegevierde ze in de Urban Cross in Kortrijk, maar vervolgens kwam ze meer dan een maand lang niet in actie omdat ze niet haar gewenste vormpeil bereikte. In januari keerde de 35-jarige renster na een rustperiode terug in het veld. Het bleef echter moeizaam gaan. Na het NK in Zaltbommel vertelde Vos nog aan WielerFlits dat ze niet wist wat de oorzaak was van haar wisselende prestaties.

Geen extra startplek voor Nederland
Bondscoach Gerben De Knegt baalt dat Vos niet meedoet aan het WK, maar begrijpt haar keuze. “Het is enorm jammer dat Marianne haar hoge niveau van vorig jaar deze winter niet heeft kunnen halen en nu haar wereldtitel niet verdedigen kan. Ik heb alle begrip voor haar keuze om zich nu op haar wegseizoen te richten”, zegt hij op de site van de KNWU. “Omdat haar startplek als titelverdedigster een startplek op naam was, kan ik haar plek niet door iemand anders laten invullen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Cornelius 26 januari 2023 om 18:11

Heel verrassend is dit niet. Zelfs na die vijf weken koerspauze was er qua vormpeil nog geen verbetering. Gebrek aan motivatie kon het niet zijn, dan wordt een gezondheidsprobleem steeds waarschijnlijker. Heel teleurstellend voor Marianne.

2
platteprijs 26 januari 2023 om 17:49

Jammer voor Vos, al had ze geen rol van betekenis gespeeld. En het is 1 Nederlandse minder aan het vertrek.

0

Ze kan toch gewoon aan de start staan en dan na de eerste bocht, wanneer alle NL dames voorbij zijn, d'r fiets plat leggen, en ernaast gaan liggen.

Of zoiets als bovenaan een heuveltje, stoppen, zodat iedereen daarachter in de problemen komt ?

-3
platteprijs 26 januari 2023 om 18:19

@JvdBvw sorry ik heb geen contact met Vos, dus bij mij moet je niet zijn. Misschien iemand van de redactie?

0
Cornelius 26 januari 2023 om 18:19

Nee, dat kan ze niet. Ze rijdt voor JV, niet voor Pauwels. (Voor wie het NK vrouwen niet gezien heeft: tijdens een van de fietswissels moest de mechanieker van Fem nog een ferme bokkensprong maken om Alvarado en Pieterse niet te hinderen. Heel anders dus dan bij het BK mannen, waar Sweeck opzettelijk gehinderd werd.)

0
Stammie 27 januari 2023 om 17:10

Totaal aantal plekken deelneemsters blijft toch gelijk als iemand haar plek overneemt, doodzonde dat nr.6 van vorig jaar Manon Bakker deze plek niet mag innemen.

0
Posterix 26 januari 2023 om 19:11

Ben wel benieuwd wat de fysieke problemen precies zijn. Is ze weer overtraind? Overreached? Zadelmalleur? Kniepijn? Wat kun je nog hopen voor de wegritten beginnen op te lossen, wat nu zo dwars zit, dat er niet veel uitkomt?

-2
Daniel17 26 januari 2023 om 19:15

Er staat dat ze een vernauwing aan haar bekkenslagader heeft

1
Posterix 26 januari 2023 om 19:24

Dat zag ik, maar dat los je voor het wegseizoen niet op, daarom dacht ik dat klopt niet (of was dat juist het probleem)

-2
Cornelius 27 januari 2023 om 02:06

Bij zo’n vernauwing hoeft, dacht ik, niet altijd geopereerd te worden.

0
FeitenZijnFeiten 26 januari 2023 om 18:21

Het jaartje te veel in het veld !

-7
Cornelius 27 januari 2023 om 02:11

Is het dan wetenschappelijk bewezen dat een vernauwing aan de bekkenslagader veroorzaakt wordt door te veel jaren veldrijden?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone