Toms Skujins beste Letse renner, AIOCC-trofee voor Marianne Vos

zaterdag 24 november 2018 om 13:35
Toms Skujins beste Letse renner, AIOCC-trofee voor Marianne Vos

foto: Sirotti

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Toms Skujins en Marianne Vos.

Toms Skujins verkozen tot Lets renner van het jaar

Tom Skujins is voor de derde keer in zijn carrière verkozen tot Lets wielrenner van het jaar. Dat maakte de wielerbond van Letland vandaag bekend. De 27-jarige renner van Trek-Segafredo heeft zijn onderscheiding te danken aan zijn optreden in de Tour de France, waarin hij in de vijftiende rit naar de vijfde plaats reed. Ook droeg hij vijf dagen de bolletjestrui. Voorts won hij vroeg in het seizoen de Trofeo Lloseta-Andratx, een rit in de Amgen Tour of California, het Lets kampioenschap tijdrijden en de Italiaanse najaarsklassieker Tre Valli Varesine.


Marianne Vos onderscheiden voor indrukwekkende carrière

Marianne Vos is gisteren onderscheiden door de belangenvereniging van wedstrijdorganisatoren (AIOCC). Uit handen van voorzitter Christian Prudhomme ontving ze de AIOCC Trophy voor haar lange en indrukwekkende carrière, die haar al veel titels bezorgde in het wegwielrennen, veldrijden en op de piste. “Bedankt voor de uitnodiging en ik voel me vereerd dat ik deze trofee uitgereikt kreeg”, reageerde ze. Ook Mauro Vegni mocht een prijs in ontvangst nemen voor de honderdste editie van de Giro d’Italia. Volgend jaar wordt Eddy Merckx geëerd, kondigde de AIOCC al aan.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jean Dumas 24 november 2018 om 14:01

Breaking is het niet, maar toch wel terecht.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone