Marianne Vos: “Blijlevens is een tactisch meesterbrein”

woensdag 8 februari 2017 om 08:51
Marianne Vos: “Blijlevens is een tactisch meesterbrein”

Foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

Jeroen Blijlevens is verheugd dat hij terug kan keren in de ploegleiderswagen. Drie jaar geleden moest hij na een dopingbiecht vertrekken bij Belkin. Vanaf dit jaar is hij weer actief bij het vrouwenteam WM3, de ploeg van Marianne Vos. “Ik ben blij dat ik een tweede kans krijg”, vertelt hij aan Omroep Brabant.

Gisteren werd de ploeg in Eindhoven gepresenteerd. Blijlevens is blij dat hij kan terugkeren in het peloton. “Het voelt als een bevrijding dat ik het heb kunnen vertellen, maar het is geen mooie tijd geweest”, legt hij uit. “Ik ben 3,5 jaar uit de wielersport geweest. Ik heb geprobeerd om terug te komen, maar dat bleek door die bekentenis toch heel moeilijk. Nu krijg ik deze kans en dat zie ik echt als een tweede kans”, legt hij uit.

Marianne Vos en Blijlevens werkten eerder samen bij Rabo-Liv. Op voorspraak van Vos kwam het tot een hereniging. Zij is dan ook vol lof over haar ploegleider. “We hebben al een fijne samenwerking gehad, het voelde meteen weer als vanouds. Hij is op zijn plek. Tactisch gezien is hij een meesterbrein.”

[poll id=”430″]

Dit artikel delen:

21 Reacties

Silent Hill 8 februari 2017 om 09:15

Is dit geen oud nieuws ?

Martin van den Bosch 8 februari 2017 om 09:24
Quote:
Is dit geen oud nieuws ?

Dat hij aangesteld is, was inderdaad al even bekend. Vandaar dat we niet de kop gebruikt hebben ‘Blijlevens keert terug bij WM3’. Dit is een reactie van de betrokkenen van de ploegenpresentatie van gisteren. Daar waren we dit keer niet zelf bij, maar de ambitie is wel om in de toekomst vaker eigen berichten van deze presentaties te kunnen brengen.

Silent Hill 8 februari 2017 om 09:29

Ah … wist niet dat er gisteren een ploegenpresentatie was. Vandaar dus. Thx.

Koel 8 februari 2017 om 09:31

Mooi voor Blijlevens als slachtoffer van hypocrisie en willekeur, met dank aan een loyale M. Vos!

Orakel 8 februari 2017 om 09:40

Wanneer je de titel “Blijlevens is een tactisch meesterbrein” gebruikt, dan is het wel heel flauw dat er inhoudelijk niets gemeld wordt wat die uitspraak rechtvaardigt. Wat doet Blijlevens zo goed vooraf koers, of in de koers zelf? Welke eye-openers heeft hij zijn rensters gegeven? Welke koers die verloren leek, werd door een slimme zet alsnog gewonnen? Wanneer is de concurrentie door een truc verrast en pakte dit aan de streep goed uit?
Hier lezen we niets over, dus dit artikel is de zoveelste dode mus.

Verzuurde Benen 8 februari 2017 om 09:55

@Orakel
Natuurlijk vertellen ze dat niet, dat maakt deel uit van het tactisch meesterbrein zijn!

Orakel 8 februari 2017 om 09:59

In dat geval was de titel “De geheimen van een tactisch meesterbrein” uiteraard koning. :-)

xistnc 8 februari 2017 om 10:15

Bauke Mollema laat weten, dat hij het niet eens is met de mening van Vos, klik.

Wheely 8 februari 2017 om 10:27

@xistnc
Dat was allemaal onderdeel van het tactische meesterplan om Mollema uiteindelijk de Vuelta a San Juan van 2017 te laten winnen.

Magikdatzeggen 8 februari 2017 om 10:45

jammer dat dopingzondaren vaak weer een tweede kans krijgen. slecht voor het wielrennen.

Spinergy 8 februari 2017 om 11:14

….en alles bleef zoals het was.

nederbelg 8 februari 2017 om 11:46

@orakel
Ik blijf daar ook op mijn honger zitten, maar wielerflits’verslaggeving’ is in de helft van de gevallen ‘eerst het bord van de ander leegeten en dan pas aan je eigen bord beginnen’, zoiets…

klootje kriekeljon 8 februari 2017 om 12:44

Dit is toch wel vrij lachwekkend.

assen 8 februari 2017 om 12:51

Ha ha, mooi artikel over Mollema inderdaad, vooral de laatste regels, waaruit blijkt dat ook Blijlevens zelf vindt dat ie geen goede ploegleider is.

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Vos, die zelf erg pienter is, Blijlevens een meesterbrein noemt.

Scotty 8 februari 2017 om 13:07

@Kirsipuu +1.

Zjoske 8 februari 2017 om 14:41

edit redactie: geen leden bashen in de comments svp

achtpuntzes 8 februari 2017 om 15:20

ik heb op deze manier helemaal geen zin meer om te reageren. waarschijnlijk tot opluchting van velen ga ik maar eens een tijdje niet meer reageren.

fijne discussie verder.

Duvel 8 februari 2017 om 15:49

edit redactie: vanaf hier graag weer ontopic

Edvald BH 8 februari 2017 om 16:12

@Zjoske
Ik begrijp dat jij 8.6 geen meesterbrein vindt, maar ik vind het ook niet chic om dit in een dergelijke ad hominem te verwoorden. Verder ontgaat mij de relevantie van deze opmerking ten opzichte van dit artikel totaal.

Heeft Blijlevens ook daadwerkelijk tactische blunders gemaakt? Het voorbeeld van xistnc zegt mij weinig over tactisch vernuft. Over de juiste informatie is een noodzakelijke voorwaarde om je tactisch inzicht te kunnen benutten, dus we kunnen hier hooguit constateren dat Blijlevens dit in de betreffende RvZ niet heeft kunnen doen.

Eigenlijk jammer dat er zo weinig handvaten worden geboden om een echte serieuze discussie op gang te brengen. Daardoor wordt er helaas ruimte geboden om vervelende persoonlijke aanvallen te doen.

DeGroteMolen 8 februari 2017 om 16:46

Of men hier op WF Blijlevens wel of geen tactisch meesterbrein vindt lijkt wat minder relevant. De beste vrouwelijke wielrenner allertijden vindt namelijk van wel. Wellicht kan Vos dat ook net iets beter beoordelen dan wij hier dunkt mij. Mooi voor Blijlevens dat hij een tweede kans krijgt.

Verweggistan 8 februari 2017 om 17:11

Het lijkt mij dat Vos in Blijlevens een ploegleider heeft gevonden die naar haar luistert ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair