Marco Marcato: “Ik heb nooit met Ferrari te maken gehad”

woensdag 10 december 2014 om 17:10
Marcato

foto: Sirotti

Marco Marcato ontkent klant te zijn van dopingarts Michele Ferrari. De 30-jarige Italiaan wordt volgens La Gazzetta dello Sport genoemd in het Padova-dossier, maar hij benadrukt in een verklaring dat deze informatie niet klopt. “Ik heb nooit met Ferrari te maken gehad”, aldus Marcato.

“Ik heb hem nooit ontmoet”, vervolgt de voormalig renner van het Nederlandse Vacansoleil-DCM. “Ik heb hem nooit gezien en nooit gesproken. Nogmaals: niets heeft mij met hem in verband gebracht.” De Italiaan wil zijn onschuld bewijzen en is bereid om op “de juiste plaatsen” antwoorden te geven op vragen. Hij overweegt een vergoeding te vragen voor de reputatieschade.

Marcato reed van 2009 tot 2013 voor Vacansoleil-DCM. Dit seizoen droeg hij de kleuren van Cannondale. Volgend jaar maakt hij de overstap naar Wanty-Groupe Gobert.

Hilaire Van Der Schueren: “Ik geloof Marcato”
Ploegleider Hilaire Van Der Schueren van Wanty-Groupe Gobert gelooft de Italiaan. “Ik heb Marco vandaag nog gebeld met de vraag meer uitleg te krijgen over het artikel waarin hij vernoemd wordt”, aldus de Belg tegenover Belga. “Mijn renner ontkent in alle toonaarden ook maar iets te maken te hebben met die bewuste dokter. Nu niet en in het verleden niet.”

“Ik geloof Marcato ook. Ik ken hem als een zeer eerlijke jongen en goed renner. Daarom ook heb ik hem teruggehaald naar mijn huidig team. Zijn naam is natuurlijk wel wat bezoedeld maar ik geloof Marco dat hij met die zaak niets te maken heeft”, besluit Van Der Schueren.

Lees ook:
La Gazzetta noemt 38 renners uit Padova-dossier

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone